Beauty

7 beauty proizvoda u koje ti se isplati investirati

Tržište je preplavljeno proizvodima pa je ponekad teško odlučiti što bi trebala koristiti, a što ne - nudimo ti pomoć!

Kada znaš što tvojoj koži treba lako je nabaviti odgovarajuće proizvode i uvijek je održavati lijepom, mekom i njegovanom. Ipak, nerijetko nam ostaju pitanja poput koristiti li proizvode sa sulfatima ili ne, je li nam bitnije efektivnost ili potencijalne posljedice za zdravlje, kao i je li skuplje nužno znači i bolje? Saznaj kojih 7 proizvoda bi mogla koristiti, a kojih 7 izbjegavati u širokom luku!

KUPI

1. Jeftini gel za čišćenje lica/skidanje šminke

Najčešće su formule jednako dobre i lagano hranjive, dok kod skupljih plaćaš brend, dizajn, pakiranje... S tim se slažu i dermatolozi!

2. Kvalitetan proizvod za zaštitu od sunca

Nije dovoljno da ima samo zaštitu od primjerice moćnih 50, već i da ima UVB i UVA filtere i da je vodoodbojan jer će tako duže trajati izložen vodi. Dobro je koristiti one koji sadrže titanijev dioksid ili cinkov oksid, jer oni "sjednu" na kožu i odbijaju zrake umjesto da ih upijaju.  | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx

3. Retinol za rješavanje problema s aknama

Retinol je pravi čudotvorac za kožu koji istovremeno pomaže s aknama, pomlađivanjem, ujednačavanjem tona kože i umanjivanjem tamnih mrlja. Jedan od najboljih retinola je onaj "A", ali taj ide na recept, no zato postoji pregršt dobrih retinol proizvoda na tržištu.

4. Multitasking njega kože

Primjerice, jako njegujući losion za tuširanje ili dezodorans koji istovremeno štiti i njeguje pazušno područje. Takvi multitaskeri između ostaloga i skraćuju vrijeme koje je potrebno da se spremiš.

Možda vas zanima Genijalno! Proizvodi od 50 kuna koji će ti spasiti lice Rubrika Beauty Beauty

5. Njegujući/repair serum

Umjesto samo anti-age seruma (koji su zaista mrak!), koristi i serum za intenzivnu njegu ili oporavak kože. Dosta ga je koristiti tek povremeno, a da se s njim vidi fantastičan rezultat.

6. Silikonski čistač lica

Sonično čišćenje lica je apsolutni hit i to s razlogom - kožu čisti više nego dvostruko bolje nego li bilo koji proizvod za uklanjanje make upa ili pranje kože. Silikonski čistači su izvrsni jer su vrlo higijenski, na njima se ne skupljaju mikrobi, lako se čiste i brzo suše, a pritom su nježni za kožu i mogu se uvući u sve neravnine lica.  | Autor: instagram @taytay_xx instagram @taytay_xx

7. Primer

Nositi primer prije make upa je nešto što pomaže i koži lica i make upu. Kako su pravi make up primeri skuplji, odličan odabir su i kreme koje služe kao hidratantni primer, a na tržištu ih ima sve više. 

IZBJEGNI

1. Proizvodi za koje nisi sigurna da su za tvoj tip kože

Primjerice, proizvodi s puno ulja za masnu kožu ili suhe teksture za osjetljivu kožu mogu biti još pogubnije za pojedini tip kože, što vodi do pojave prištića, suhih dijelova na licu ili alergijskih reakcija. Iznimno je bitno upoznati svoju kožu i adekvatno je njegovati.

Možda vas zanima 5 beauty pogrešaka koje ćeš lako izbjeći Rubrika Beauty Beauty

2. Kreme za sunčanje s parfemom

Vjerovala ili ne, takvi proizvodi vode do vrtoglavice, mučnina i iritacija. Najbolje je parfeme u zaštiti od sunca izričito izbjegavati. Također, dobro je djecu mazati kremom isključivo namijenjenom za djecu jer češće imaju lakše i "zdravije" formule.

3. Koristiti benzoilperoksid i salicilnu kiselinu istovremeno

I jedan i drugi proizvod izvrsni su za rješavanja problema akni, ali i komedona i mitesera, no upotrebljavaš li ih zajedno mogla bi dodatno uznemiriti lice i dovesti do velikog crvenila, iritacije, guljenja i suhoće. 

4. Lažni ili sumnjivi proizvodi

Fake proizvodi poznatih brendova mogu sadržavati opasne tvari, pa i teške materijale koji nas mogu otrovati. S njima se ne bi trebala igrati!

5. Plastični čistači lica

Ove dlačice se brzo mogu napuniti bakterijama jer se dugo suše, a kako su čvršće i tvrđe, mogu kožu iziritirati ili je stvoriti preranjivom za sunce.

6. Proizvodi s parabenima

Iako parabeni omogućuju proizvodima da dulje traju, mogu biti štetni za naše zdravlje i dovesti primjerice do poremećaja hormona. Ne moraš ih baš skroz izbjegavati, ali barem se trudi koristiti ih rjeđe.

7. Eksperimentirati s uradi sama maskama za lice

Neke maske od prirodnih sastojaka mogu završiti pogubno za tvoju kožu jer sirovi sastojci mogu biti previše grubi ili primjerice neodgovarajući za tvoju kožu. Recimo limun, limeta, cimet...

Možda vas zanima Uradi sam trikovi koji mogu upropastiti kožu Rubrika Beauty Beauty
Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0