Beauty

Genijalno! Proizvodi od 50 kuna koji će ti spasiti lice

Misliš da je tvrdnja pretenciozna? Dopusti da te razuvjerimo, jer The Ordinary je sve to - i puno više!

Najveći problem beauty tržišta je taj što dolazi do pretrpanosti proizvodima koji previše obećavaju; zbog čega se ili često razočaramo ili pak ne znamo što u stvari kupiti? Upravo su tu situaciju iskoristili u Deciemu, kanadskoj firmi koja se bavi proizvodnjom inovativne preparativne kozmetike, i stvorili brend The Ordinary. Baš kako samo ime kaže, ovaj brend ni po čemu ne iskače iz mase osim po ključnoj činjenici: toj da su svi proizvodi iznimno jednostavnih, a vrlo učinkovitih formula te da su, za prosjek tržišta, super jeftini. Pritom, moramo spomenuti da se ovi proizvodi ne testiraju na životinjama, ne sadrže sulfate, mineralna ulja, alkohol, životinjske supstance te da su najčešće gluten-free i vegan!

The Ordinary u pomalo ljekarničkom pakiranju donosi jedan do dva aktivna sastojka po bočici i tako održava nisku cijenu, a u prodaju pušta proizvod koji itekako radi točno ono što kaže. Poanta je, u ovom slučaju, poznavati svoju kožu i njene potrebe pa na temelju toga kupiti jedan, dva ili tri proizvoda čijim kombiniranjem će naša koža dobiti sve što joj treba. U njihovom portfoliju nalaze se proizvodi za hranjenje lica, piling, anti-age, rješavanje akni i sličnih kožnih problema, a po novome i puderi (lagana i full-coverage varijanta) koji cijenom od 50-ak kuna već sada ruše rekorde na tržištu.

 

A post shared by THE ABNORMAL BEAUTY COMPANY (@deciem) on

Najbolji način upoznavanja s ovim brendom je da prvo staneš pred ogledalo i proučiš što tvojoj koži treba: je li suha na jednom dijelu, masna na drugom? Imaš li problema s perutanjem kože, komedonima, miteserima ili aknama? Je li tvoja koža iznimno osjetljiva ili pak luči sebum kao luda? Kada zapišeš sve činjenice, pohitaj na njihov website i pročitaj kako koji proizvod djeluje; iznenadit ćeš se koliko je lako odabrati proizvode koje ti trebaju. I uz to, račun za tri različita proizvoda će svejedno biti manji od kakvog proizvoda razvikanoga brenda koji možda sadrži sva tri sastojka koja želiš - no sigurno u manjim količinama.

The Ordinary proizvode zasad možeš samo naručiti putem Interneta, ali vjeruj nam - to će biti kupnja koja se itekako isplati. U nastavku donosimo 5 najpoznatijih The Ordinary proizvoda, koji su se pokazali kao favoriti kupaca diljem svijeta.

1. Granactive Retinoid 2% Emulsion - 68 kn (Cultbeauty.com)

Prije poznat kao Advanced Retinoid 2%, ova emulzija sadrži retinol koji je najbolji prijatelj tvoje kože. On je derivat vitamina A koji se brine da koža bude nahranjena, pore odčepljene i da se kolagen itekako proizvodi. Kožu već nakon nekoliko sati čini prokrvljenom, mekom i sjajnom, a rezultati koje daje nakon nekoliko tjedana su još impresivniji - koža je sjajna, izgleda tako zdravo, meka je na dodir i vidno pomlađena jer su borice sve manje uočljive - predobro!

 

A post shared by Saleha_Khokhar (@saleha_khokhar) on

2. Salicylic Acid 2% Solution - 36 kn (Cultbeauty.com)

Ova kiselina služi za dubinsko čišćenje i peeling kože. Nije prikladna za perutavu i vrlo osjetljivu kožu, ali za sve druge će biti doslovno izvrsna; ona je genijalna za odčepljivanje pora i rješavanje problema s prištićima, kao i za suzbijanje pojave komedona, što će posebno osvojiti djevojke koje muku muče s teksturom kože. Zovu ga i jeftinijom verzijom Paula's Choice Skin Perfecting BHA 2% Liquid Exfoliant koji također sadrži salicilnu kiselinu i navodno je nemilosrdni ubojica komedona...

3. Hyaluronic Acid 2% + B5 - 50 kn (Cultbeauty.com)

Poznato je kako je hijaluron tako dobar hranitelj kože, no on kao takav često zna biti prevelik da bi duboko penetrirao u kožu pa se na njoj zadržava i tako ne ispunjava svoj pun potencijal - no ova formula sadrži visoke, srednje i niske formule ove kiseline čime se ona zbilja prodire u dublje slojeve kože i tamo vodu "zaključava" do 1100 puta bolje od prosječnog sastojka za njegu kože. Ovo je idealno za žene koje nikako ne mogu nahraniti kožu lica!

4. Niacinamide 10% + Zinc 1% - 42 kn (Cultbeauty.com)

Iako se ne reklamira baš tako, ovo je proizvod koji sustavno rješava sve probleme kože! On sprječava izbijanje prištića, pročišćuje kožu i ujednačava je, rješava se mitesera i komedona i naprosto, bori se protiv kože koja ima problema s aknama. Njega obožavaju žene s problematičnom kožom, i često ga prozivaju "ultimativnim rješenjem za sve". Moramo napomenuti da se on ne smije koristiti uz vitamin C jer si međusobno poništavaju formule.

 

A post shared by ONLINE BOUTIQUE (@sandra_shoooop) on

5. Caffeine Solution 5% + EGCG - 49 kn (Cultbeauty.com)

Ova formulica lagane teksture rješava problem podočnjaka - i crnih i napuhanih. Naime, prije svega vrijedi spomenuti da udubljeni podočnjaci koji tada sa sobom povlače sjenu se ne mogu tretirati ovim proizvodom jer im on neće pomoći, no ako redovito imate napuhnute podočnjake ili baš crne krugove, ekstrakt iz listova zelenog čaja uz 5% kofein pomoći će ukloniti probleme i jednoga i drugoga. Pojedini korisnici se kunu kako je ovaj proizvod pokazao frapantne promijene već nakon tjedan dana!

 

Photo: instagram @taytay_xx

Komentari 0