Beauty

5 beauty pogrešaka koje ćeš lako izbjeći

Ponekad radimo drastične beauty pogreške bez da smo toga svjesne, a one nam mogu potpuno promijeniti izgled. Evo kako ih pametno izbjeći

Uvijek je diskutabilno kada se spomenu beauty pogreške, jer nešto što jedna osoba nikad ne bi napravila, druga bi odmah. Međutim, ovaj put ne pričamo o pogreškama poput nošenja tamnog sjenila i tamnog ruža zajedno ili pak ne sparivanja boje očiju i kose s make upom, već onim greškama koje su fokusirane na vaše zdravlje, ali i dugoročno pogoršavanje izgleda, primjerice naglo starenje. 

1. Ne skidaš šminku prije spavanja

O ovome tupimo stalno, ali izgleda da ne tupimo dovoljno - temeljito čišćenje prije kreveta je nužno, inače si ne uništavaš samo lice, već i posteljinu! Ako si prelijena za pošteno skidanje šminke i pranje lica, nabavi izvrsne maramice za uklanjanje šminke i drži ih pored noćnog ormarića, kako bi ti ovaj korak bio neizbježan. Drugo što sugeriramo je da pored maramica držiš i kremu za lice, jer tijekom noći se koža obnavlja što znači da joj tada dobro dođe malo "boosta" hrane i hidratacije s tvoje strane.

2. Ne nosiš zaštitni faktor na licu svaki dan

Ova situacija praktički znači da govoriš "želim preuranjeno ostariti", a nije ti stran ni rak kože. Rak kože je jedan od najbrže rastućih rakova među mladim ženama i muškarcima, što znači da je neophodno uvrstiti kremu ili fluid sa SPF-om u svakodnevnu primjenu. Osim što će te štititi od raka, štiti te i od preuranjenog starenja, jer sunce uništava spone u koži koje ju održavaju elastičnom i zategnutom. Moramo napomenuti i da je minimalan SPF koji bi morala koristiti svakodnevno 30, ali preporučuje se 50.

3. Nosiš isti look godinama

To je nešto što je najčešće predodređeno na propast. Nosiš li taj dosadan nude ruž od srednje škole, nešto nije u redu - želiš li tako zadržati mladost ili se bojiš eksperimentirati sa svojim izgledom? Koji god da je odgovor, otvori se i uživaj u svojim godinama, a zatim u prodavaonicama s make upom potraži stručnjaka da za tebe izabere novu boju ruža - koja će te osvježiti i naglasiti tvoju ljepotu.

4. Ne bacaš stari make up

Okej, ovo vjerojatno svi radimo, jer make up ne stignemo potrošiti u roku koji nam nameće. No želiš li biti 100% sigurna da ne štetiš svom zdravlju, maskaru bi trebala mijenjati svaka tri mjeseca, a ruž baciti nakon godinu dana. Na svakom proizvodu je označeno koliko može trajati od trena kada ga otvoriš, a to posebice vrijedi za proizvode u kojima je ulje jer oni mogu biti značajno loši.

5. Ne piješ dovoljno vode

Želiš li imati lijepu, sjajnu i prokrvljenu kožu moraš piti puno vode. Znamo da je teško podsjetiti se na to, ali to je zaista ključan korak želiš li da ti tijelo funkcionira normalno i koža izgleda najljepše što može. Posebno je bitno ostati hidriran i kada ideš partyjati, jer tada te alkohol dodatno dehidrira. Dobar trik je popiti dvije čaše vode iza svakog koktela, ili okej - barem jednu!

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0