Beauty
Najpopularniji uniseks parfemi

6 najpopularnijih uniseks parfema: stvoreni su za nju i njega, ali neće mirisati isto...

  • Mnogo žena voli osjetiti muški parfem - na sebi. Dobro, obrnuti slučaj nije baš čest...
  • Uniseks parfemi dobro su rješenje (osim ako baš zapneš i kupiš se "čisti" muški miris) za oboje
  • Zahvaljujući mirisnom sastavu, neutralni su prema spolu i jednako dobro mirišu i na njegovoj i na tvojoj koži

Parfemi za žene su cvjetni i slatki, a oni za muškarce drvenasti i začinski? Više ne razmišljamo u takvim uskim okvirima jer u konačnici svaka osoba treba nositi miris s kojim se osjeća ugodno. Ali, postoje i mirisi koji se smatraju rodno neutralnima, jer imaju note koji funkcioniraju za oba spola. To su uglavnom citrusi i začinske komponente. Izdvojili smo šest najpopularnijih uniseks parfema.

Citrusni unisex parfemi

Voliš svježe i voćno? Onda je citrusni miris prava stvar za tebe. S akordima mirisa poput limete ili grejpa u vrhu, parfem postaje pravi nalet svježine u bočici.

Hermès 'Un Jardin Sur Le Nil'

Pravi evergreen među citrusnim mirisima je 'Un Jardin Sur Le Nil' iz Hermèsa. Donje note uključuju javor, ljiljan, mošus, tamjan i cimet, dok zumbul, kalamus, lotos, naranča i božur komponente koje djeluju u srcu ovog mirisa. Gornja nota zaključuje iskričavi mirisni koncert s grejpom, zelenim mangom, mrkvom i vinovom lozom. Ova kompozicija inspirirana je vrtnim otocima na Nilu u blizini Asuana.

Cijena: 133 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

ÉCLAT '933 VIP'

Osnažujući - tako bi se mogao opisati ÉCLAT-ov '933 VIP'. Gornja nota spaja ružičasti papar i zelenu limetu, srce se sastoji od Iso-E-Supera, sintetičkog ketonskog mirisa, a donja nota sadrži benzoin, smolu mastike, mošus, tamjan i balzamične note. 

Cijena: 29,95 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Calvin Klein 'ck one'

Divlji, uzbudljivi, harmonični, puno je pridjeva za opis parfema 'ck one' Calvina Kleina. S jedne strane impresionira svojim ženstvenim cvjetnim notama, koje su pak nadopunjene muževnim mošusnim akcentima. Zeleni čaj, kardamom i bergamot daju svježinu u gornjoj noti, srce je omekšano muškatnim oraščićem, ružom i ljubičicom te upotpunjeno jantarom i mošusom u donjoj noti. 

Cijena: 35,60 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Začinski uniseks mirisi

Ima nečeg zavodljivog i senzualnog u začinskim mirisima jer se zbog toplih naglasaka osjećamo ugodno i nježno. Definitivno dobar miris za zavođenje. 

Dolce & Gabbana Devotion Možda vas zanima Katy Perry zaštitno je lice prvog Dolce & Gabbana gurmanskog mirisa u predivnoj novoj kampanji Rubrika Beauty Beauty

Zadig & Voltaire 'This is us!'

Osim 'This is her!' i 'This is him', Zadig & Voltaire također su kreirali 'This is us!' kao rodno neutralni parfem i tako stvorili topao miris. Opis mirisa 'drvenasti' ovdje treba shvatiti doslovno, jer on zapravo postaje drvenast zbog nota sandalovine u bazi. Nadopunjeno je notama kašmira u srcu mirisa i akcentima vanilije. 

Cijena: 71 euro. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Guerlain 'Santal Royal'

Arome koje oduzimaju dah čekaju te u Guerlain 'Santal Royal' mirisu. Uniseks parfemu pripisuje se istočnjački miris, što dokazuje i pogled na parfemsku piramidu: Jasmin i neroli su kao jedan, srce je ispunjeno ružom, breskvom i cimetom, a baza impresionira jantarom i notom kože kao i sandalovine. Teško da ijedan uniseks parfem miriše tako zavodljivo kao 'Santal Royal'. 

Cijena: 155 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Byredo 'Bal d'Afrique'

'Bal d'Afrique' je uvijek bio jedan od apsolutnih klasika među parfemima. Plemeniti miris ne izaziva ovisnost samo kod žena, nego i kod drugog spola. S obzirom na korištene note, to i nije iznenađujuće, jer marokanski cedar u bazi izaziva ovisnost, kao i vetiver. Erotska baza prelivena je ciklamama i ljubičicama u srcu i afričkim nevenom i bergamotom u gornjim notama. Mirisna pjesma koja miriše dobro na svakoj koži namijenjena je kao posveta afričkim kulturama i njihovom utjecaju. 

Cijena: 220 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Isti parfem, isti miris? Upravo suprotno!

Čarolija mirisa vlastitog tijela u kombinaciji s parfemom stvara vrlo individualan miris. Stoga nema razloga za brigu da će svi mirisati isto ako svi koriste isti uniseks parfem. Umjesto toga, kemija tvog tijela osigurava da miris na tebi miriše drugačije nego na prijatelju ili partneru, na primjer. Čisto biološki već postoje razlike u mirisu muškaraca i žena. Ali, čak i ako mirišete slično, svejedno je lijepo kada ljudi oko tebe mirišu jednako dobro kao i ti! 

Možda vas zanima 15 najboljih parfema koji mirišu tako slatko i chic da se moramo u njih zaljubiti Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0