Beauty
Kraljica Elizabeta II

Britanska kraljica Elizabeta obožavala je ovaj popularni parfem jednako kao i mi ostali

  • Kraljica Elizabeta bila je poznata po svojoj diskreciji, zbog čega je rijetko tko mogao zaviriti u njezinu torbicu za šminku
  • Tijekom njezine duge vladavine uspjeli smo saznati tek nekoliko njezinih omiljenih kozmetičkih proizvoda
  • Sada je otkriveno, prema rukom pisanoj bilješci pokojne kraljice, koji je parfem jako voljela

Kad je riječ o pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti, malo se toga saznalo o njenim osobnim navikama te beuaty rutini. Znamo, na primjer, da je preferirala Essie Ballet Slippers nude ružičasti lak za nokte. I bila je poznata po tome da je nosila Elizabeth Arden Beautiful Colour Lipstick in Fig. Međutim, nedavno je jedna izložba otkrila koji  miris je kraljici bio blizak srcu.

Posjetitelji V&A 'Gabrielle Chanel Fashion Manifesto' imat će priliku pročitati rukom pisanu poruku Elizabeth upućenu Fredericku 'Boyu' Browningu, viteškom zapovjedniku koji je također bio blagajnik u uredu njezina supruga, princa Philipa, pokojnog vojvode od Edinburgha. Kraljica se dopisivala s Boyem nedugo nakon svog 29. rođendana, kako bi mu zahvalila na poklonu koji joj je poslao za proslavu. Pismo ima datum '26. travnja 1955.' pa je vjerojatno napisano samo pet dana nakon kraljičinog rođendana.

 | Autor: Chanel Chanel Foto: Chanel, pismo kraljice Elizabete

'Dragi Boy, kao i obično, otkrio si upravo ono što sam posebno željela i želim ti puno zahvaliti na rođendanskom poklonu, mirisu Chanel. Već ga koristim i nadam se da sada mirišem još bolje!', napisala je Elizabeta.

Možda vas zanima 15 najboljih parfema koji mirišu tako slatko i chic da se moramo u njih zaljubiti Rubrika Beauty Beauty

Bilješka s izložbe potvrdila je da je bila riječ o mirisu Chanel No.5, koji je i danas najpoznatiji kultni miris modne kuće.

Što se tiče onoga što miris čini posebnim, Coco Chanel je to prvi flert sa stvaranjem vlastitog mirisa. Htjela se odvojiti od mošusa kako bi stvorila nešto revolucionarno, svježe i dugotrajno. Pozvala je eksperimentalnog parfumera, Ernesta Beauxa, 1920. godine, i nakon nekoliko mjeseci petljanja, dao joj je 10 mirisa da testira, brojeve 1-5 i 20-24. 

Vjerojatno pogađaš koji je broj odabrala i tako je rođen Chanel No.5. Priča se da je ovaj parfem rezultat sretne nesreće u laboratoriju, gdje je Ernestov pomoćnik slučajno dodao mirisnu notu sapunastog aldehida koja je zaštitni znak mirisa u većoj dozi. Što se tiče onoga što ju je osvojilo, Chanel je kasnije objasnila: „To je bilo ono što sam čekala. Parfem kao ni jedan drugi. Ženski parfem, s mirisom žene.“

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Foto: PR

Dakle, ako tražiš parfem s kraljevskom preporukom, onda je Chanel No.5 prava stvar. 

Možda vas zanima Miris dalekog Mjeseca u bočici parfema Rubrika Beauty Beauty
Photo: Royal Family
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cheryy

    i ja ga koristim i obožavam