Beauty

6 makeup pravila koje Francuskinje slijede kako bi postigle efektan look bez puno truda

Osim njihovog jedinstvenog modnog izričaja koji je inspiracija ženama diljem svijeta, od Francuskinja itekako možemo učiti i kada je u pitanju makeup. Naime, gotovo svaka Francuskinja nosi jednostavan, prozračan makeup kojim ističe svoju zdravu i sjajnu kožu te svoje prirodne crte lica. S obzirom na to, brojne žene žele kopirati baš takav look pa su Francuskinje podijelile nekoliko savjeta. 

Dobar skincare je najvažniji

Kako bi šminka lijepo prianjala uz kožu te kako bi koža lica izgledala glatko i sjajno, prvi korak je kvalitetna skincare rutina. Osim proizvoda koje koristiš, a koji bi trebali odgovarati tvom tipu kože, Francuskinje preporučuju i redovne masaže lica te poneki profesionalni tretman. Također, prije nanošenja samog makeupa, prvi korak je hidratantna krema ili serum. 

Crveni ruž nikada neće izaći iz mode

Crveni ruž mnogi smatraju pomalo zastrašujućim za nanošenje i obnavljanje tijekom dana, ali Francuskinje potvrđuju kako bi trebala misliti u skroz drugom smjeru. U današnje vrijeme postoji toliko nijansi crvene koje možeš prilagoditi svom tonu kože, boji očiju, ali i preferencijama. Također, ruž uopće ne moraš nanijeti potpuno savršeno i u debelom sloju već ga, za dnevne prilike možeš samo, u tankom sloju, natapkati na usne. 

Ne pretjeruj s maskarom

Iako je maskara odličan način za isticanje očiju, Francuskinje nikada ne nanose više od jednog, eventualno dva sloja. Naime, njihov makeup izgleda jednostavno i prirodno baš zato što ne nanose previše slojeva šminke. Također, ako imaš svjetliju put, možeš se poigrati i sa smeđim maskarama koje će izgledati još prirodnije i dodatno istaknuti tvoje oči. 

Tekući puder uopće nije toliko bitan

S obzirom na to da je dobra skincare rutina već sama po sebi zaslužna za zdrav i sjajan izgled kože, bilo bi šteta to sve zamaskirati s debelim slojevima pudera. Stoga, bilo bi bolje da nakon nanošenja hidratantne kreme, naneseš tanki sloj CC kreme ili samo malo korektora ispod očiju, na čelo te eventualne nepravilnosti

Ruž nije rezerviran samo za usne

Makeup rutina koju primijenjuju Francuskinje bi trebala biti brza i jednostavna te, kao što je već navedeno - sa što manje proizvoda. Upravo zato, ruž ne moraš koristiti samo na usnama već ga možeš prstima utapkati na obraze kako bi poslužio kao rumenilo, a čak ga možeš nanijeti i na oči. Preporučamo ti da za nanošenje ruža na lice, koristiš isti ruž koji taj dan odabereš za usne kako bi tvoj look bio skladan. 

Tekući proizvodi daju bolji sjaj od onih u kamenu

Kako bi iskoristile pun potencijal svoje blistave kože, Francuskinje se najčešće okreću tekućim proizvodima koji su puno hidratantniji od onih u kamenu ili prahu. Također, puno su lakši za nanošenje prstima pa ćeš tako uštedjeti više vremena kod šminkanja. 

Photo: Instagram @garancedore

Komentari 0