Beauty

6 koraka do savršene pedikure koju ćeš sasvim jednostavno napraviti kod kuće

  • Njegovana i lijepa stopala ne vrijede zlata samo ljeti, pedikuru treba raditi cijele godine 
  • No, ruku na srce, malo smo više inspirirane sada, kad dolazi sezona otvorenih cipela
  • Ako nemaš želju otići pedikeru, dobru pedikuru možeš napraviti i kod kuće

Naravno da je najlakše otići kod pedikera, fino se zavaliti u stolac i čekati da ti stručnjak napravi finu, profi pedikuru. Međutim, ako želiš stalno imati uređena stopala, to lako možeš sama postići kod kuće. Za to ti je potrebno samo šest koraka...

Zamalo je izgubila stopalo zbog infekcije nakon pedikure

1. Kupka za stopala

Kupka za stopala osnova je svake dobre pedikure. Žuljevi i nokti postaju mekši te su time i savršeno pripremljeni za tretman. Jednostavno napuni kadu ili lavor toplom vodom, a idealno bi bilo dodati esencijalno ulje poput lavande ili ružmarina kako bi imala dodatnu pomoć kod opuštanja. Zatim namači stopala najmanje 15-20 minuta. Svatko tko nosi lak ili drugi nakit za nokte trebao bi, naravno, sve ukloniti prije kupke.

via GIPHY

2. Piling

Zatim nanesi grublji piling i njime lagano masiraj stopala sve do gležnjeva. To nježno uklanja omekšanu grubu kožu i mrtve stanice. Na kraju temeljito isperi piling u vodenoj kupelji.

Možda vas zanima Bila sam na džin tonik pedikuri i evo kako mi je bilo Rubrika Life&style Life&style

3. Ukloni grubu kožu

Svatko tko ima ozbiljnu keratinizaciju (orožavanje) stopala primijetit će da jednostavan piling nije dovoljan. Stoga je najbolje tvrdoglave natiske zadebljale kože temeljito ukloniti vrlo nježnom turpijom. Ovdje je važno koristiti hrapavu stranu samo na tvrdim dijelovima peta, stopala i prstiju te zaglađivati kožu finijom površinom. Pazi da ne ukloniš previše tvrde kože, jer svako stopalo treba malo tvrde kože.

via GIPHY

4. Oblikuj nokat

Skrati nokte škaricama ili grickalicom, a zatim ih oblikuj turpijom. Ovdje treba uzeti u obzir prirodni oblik nokta. Primjerice, četvrtasti nokti ne smiju se turpijati preoblo, jer bi inače nokti mogli urasti u meso. 

5. Ukloni zanoktice

Zatim ukloni zanoktice. Najbolji način da to učiniš je korištenje posebnog  štapića ili poseban potiskivač kojim gurneš unatrag izbočenu kožu.

via GIPHY

6. Oboji nokte

Šlag na torti bilo koje dobre pedikure je bojenje noktiju. Najbolje je koristiti separator nožnih prstiju kako bi prsti bili odvojeni dok lakiraš nokte. Prvo nanesi temeljni sloj odnosno podlak. To ne samo da prikriva neravnine nokta, nego je i puno lakše kasnije ukloniti lak. Kako lak ne bi tako brzo pucao, nanesi ga na vrh nokta nakon što se temeljni sloj posuši. Tek tada prelazi preko nokta s četkicom od korijena prema vrhu nokta. Usput, dva su tanka sloja uvijek bolja od jednog debelog. Kako bi na kraju sve pravilno zapečatila, stavi top coat, završni sloj, bez obzira je li sjajni ili mat, to je čisto stvar ukusa. Važno je uzeti si dovoljno vremena da se svaki sloj dovoljno posuši. Ako za to nemaš strpljenja, najbolje je koristiti sprej za sušenje laka za nokte.

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0