Život

Zamalo je izgubila stopalo zbog infekcije nakon pedikure

Žena je provela gotovo tjedna dana u bolnici s infekcijom stopala za koju kaže da je dobila u lokalnom salonu

Jennifer White iz Indiane izjavila je u intervjuu da je prije dva tjedna bila na pedikuri u salonu „Nails and Lounge“. Nakon toga joj je stopalo počelo oticati te je postalo ljubičasto – i to dva dana nakon tretmana. Otišla je na Hitnu, a tamo su joj dijagnosticirali tešku infekciju. 

„Bila sam zabrinuta jer sam mogla izgubiti prst. Mogla sam ostati i bez stopala“, izjavila je Jennifer. „Ne mogu na posao…a sve zbog 35 minuta pedikure.“ U bolnici je ostala gotovo tjedan dana. Liječnici su joj rekli da je vjerojatno došlo do reza na nozi za vrijeme pedikure, kroz koji su potom ušle bakterije i klice u stopalo. „U bolnici sam završila zato jer je salon za pedikuru imao nečiste instrumente, nehigijenske uvjete, i prenijeli su mi infekciju“, izjavila je. Nije znala točno reći o kakvoj je infekciji riječ. 

Menadžerica salona za pedikuru izjavila je da ne koriste takozvani „brijač“, napravu s kojom se „briju“, odnosno uklanjaju žuljevi i zadebljana koža. Također je rekla da dezinficiraju pedikerske posude nakon svake mušterije, a nakon ovog nemilog događaja dodatno su naručili posebne plastične košuljice za svaku posudu. Zanijekala je da je njen salon izazvao infekciju, ali su pristali pomoći Jennifer namiriti bolnički račun. 

Možda vas zanima Lijek za ispucala stopala: Recept za kućnu pedikuru s mlijekom i sodom bikarbonom Rubrika Beauty Beauty

To nije privi puta da je netko doživio ozbiljnu infekciju stopala nakon posjeta salonu za pedikuru. Kako bi smanjila šanse  da se to dogodi, stručnjaci preporučuju da unaprijed posjetiš salon i provjeriš dezinficiraju li nakon svake mušterije instrumente i posude. Ako imaš slučajno na stopalu otvorenu ranu ili porezotinu, nemoj ići na pedikuru sve dok to ne zaraste (kroz ranu mogu ući bakterije). Također se preporučuje ići samo u „provjerene“ salone – izbjegavaj one koji rade „na crno“, raspitaj se kod prijateljica i sigurno ćeš naći koji dobar. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0