Beauty
Trikovi kako će ruke izgledati mlađe

5 trikova koji će pomoći da tvoje ruke izgledaju mlađe

  • Kaže se da ruke i dekolte otkrivaju pravu dob
  • Stoga je jako dobro što se s ovih pet trikova može malo varati
  • Pogledaj kako dočarati ruke nekoliko godina mlađe

Ruke su nam često prirodni alat. Obično ih ni ne primjećujemo dok radimo s njima. Međutim, razmislimo li na trenutak, postaje jasno koliko ih zapravo puno koristimo: hvatanje, držanje, nošenje, ispiranje, tipkanje... Znakovi vremena brzo su uočljivi. Zato donosimo kako pravilno njegovati svoje ruke kako bi izgledale mlađe nego što zapravo jesu!

1. Zbogom, UV!

Poznato je da UV svjetlo ubrzava starenje kože, a upravo ruke nikada ne štitimo dovoljno od toga. Budući da zaštita od sunca nije potrebna samo prilikom sunčanja, na bazenu ili plaži, ne treba je zaboraviti u svakodnevnom životu - čak ni zimi. U hladnijim godišnjim dobima također je prisutno UV zračenje koje uzrokuje staračke pjege i bore. Naime, suprotno onome što naziv sugerira, staračke pjege ne pojavljuju se s godinama, već radi poremećaja pigmentacije zbog izloženosti UV zrakama.

via GIPHY

2. Pravi odabir boje

U početku bi moglo zvučati čudno, ali boja noktiju također može učiniti da naše ruke izgledaju starije. Tonovi plavog laka za nokte osiguravaju da vene više privlače pažnju. Zbog toga ruke često izgledaju starije. Lakovi za nokte koji ublažavaju ton kože, poput bež ili ružičastih tonova, bolji su.

Što oblik tvojih ruku otkriva o tebi Možda vas zanima Koji od 4 oblika ruku imaš i što on otkriva o tvojim najvećim osobnim snagama i slabostima Rubrika Life&style Life&style

3. Voda je ključna!

Ne možemo to dovoljno naglasiti: dovoljna količina tekućine tajna je meke i sjajne kože. I to ne samo iznutra. Čarobne riječi su: krema i piling. Ako imaš malo više vremena, možeš omekšati ruke u mlakoj vodenoj kupelji. To je izvrstan način za sprječavanje nastanka grube kože i lomljivih noktiju, osobito zimi.

4. Njega noktiju

Kad smo već kod noktiju: ne treba zanemariti njegu. Dobro njegovani nokti odmah učine da ruke izgledaju mlađe. Obratiti pažnju na male stvari pola je uspjeha. Stoga zanoktice njeguj maslinovim uljem. Također je bolje da turpijom skratiš nokte, nego da ih nosiš dugačke i lomljive.

7 koraka koji će pomladiti tvoje ruke osim što će one izgledati njegovano i lijepo

5. Dvostruka zaštita

Rukavice bi trebale biti novi omiljeni accessoires za kućanske poslove. Bilo za čišćenje ili pranje, štite ruke i nokte od kemikalija i drugih sastojaka koji isušuju kožu. Rukavice također nude dodatnu zaštitu od UV zraka pri radu u vrtu. Naše ruke bit će nam zahvalne, a mi ćemo se veseliti što ćemo godinama imati mladenačku kožu.

Photo: Shutterstock

Komentari 0