Beauty

7 koraka koji će pomladiti tvoje ruke osim što će one izgledati njegovano i lijepo

  • Za lijepe i njegovane ruke ipak je potrebno uložiti nešto truda, pogotovo u zimskim mjesecima
  • Kako bi izbjegla njihovo preuranjeno starenje, donosimo ti program njihove njege
  • Uz ovih sedam savjeta tvoje ruke bit će pravo ogledalo tvog mladolikog i njegovanog izgleda!

Posebnu pozornost posvećujemo njezi lica, a jednako toliko truda zahtijevaju i naše ruke. Prilično osjetljiv na vanjske podražaje, ovaj dio tijela može ostaviti dojam da izgledamo i starije nego što to jesmo. Uostalom, njegovane ruke mogu dosta toga reći o karakteru osobe, zar ne?

Možda vas zanima Suhe ruke: znaš li da s običnim jogurtom možeš izliječi isušenu kožu? Rubrika Life&style Life&style

Prvenstvo, na umu nam je zdravlje kože dok s tobom dijelimo ovih sedam savjeta o njezi ruku. Evo na što trebaš obrati pozornost ako ne želiš dobiti preuranjene pjegice, grubu kožu ili općenito stanje koje će ti stvarati probleme, a uz to neće ostavljati dobar dojam. 

1. Nanesi kremu za sunčanje

Ako ti je stalo da koža tvojih ruku ostane što dulje mladolika, prije izlaganja na suncu nanesi kremu sa zaštitnim faktorom. Ruke namaži velikodušnom količinom ove kreme i to najmanje 30 minu prije izlaska na sunce. Najbolje je upotrijebiti zaštitni faktor 50 ili čak viši. 

Možda vas zanima Stalno imaš hladne ruke, čak i kada je vani toplo? Možda je uzrok tome ovaj sindrom Rubrika Life&style Life&style

2. Koristi zaštitne rukavice

 Misliš li da je nošenje rukavica za vrijeme vožnje nepotrebno? Zapravo nije ako ih misliš zaštiti od UVA i UVB zračenja tijekom dužih vožnji. Također, zaštitne rukavice bi trebala nositi i tijekom obavljanja raznih kućanskih poslova kako bi spriječila njihovo isušivanje. Zaštiti se dok pereš suđe, čistiš kupaonu, vrtlariš…

3. Namači ruke za veću mekoću

Zima nije blagonaklona našim rukama i većina će se potužiti na ispucalu, suhu i grubu kožu ruku. Kako bi to spriječila, ruke povremeno namači u toploj otopini vode i soli za kupanje…Za iste rezultate možeš namakati i stopala a najbolji rezultat, koji će usput opustiti tvoje tijelo i um, zapravo je duga topa kupka s mirisnom solju. 

4. Nemoj zaboraviti na peeling

Kako bi omogućila da njegujuća sredstva prodru u kožu, svojim rukama povremeno priušti peeling. Jednostavno navlaži ruke toplom vodom, a potom ih istrljaj mekanom četkicom ili prirodnom spužvom u kružnim pokretima. Potom nanesi svoje omiljeno hidratantno sredstvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeandup (@makeandup2)

5. Nahrani ih

Njegovan i lijep izgled ruku zahtijeva redovitu upotrebu preparata koji će nahraniti i tvojoj koži osigurati dovoljno vlage. Za maksimalno zadržavanje vague najbolje je koristi proizvode koji sadrže ureu ili salicilnu kiselinu, a dobro će poslužiti i kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu. 

Možda vas zanima Kupka za ruke od samo 3 sastojka koja imaš u kući brzinski će uljepšati kožu Rubrika Beauty Beauty

6. Obrati pozornost na zanoktice

Suhe zanoktice definitivno pridonose neurednom izgledu ruku. Dobre vijesti je da ovu pojavu možeš spriječiti redovitim nanošenjem posebnog sredstva za njegu zanoktica ili čak samo upotrebom maslinovog ulja. Sredstvo lagano umasiraj u zanoktice i spremna si!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @la.vie.profonde

7. Pobrini se i za nokte

Održavani nokti jedan su od preduvjeta lijepih i zdravih ruku. Upravo su nokti mjesto gdje se vole zadržavati bakterije i gljivice, pa ćeš redovnim čišćenje kao i izbjegavanje grižnja noktiju osigurati da ne dođe do infekcije. Naravno, za dozu osobnosti možeš ih nalakirati omiljenim lakom. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0