Beauty
5 tajni šminkanja modno osvještenih Francuskinja

5 tajni šminkanja modno osvještenih Francuskinja koje ćeš lako usvojiti

  • Manje je više: to je moto Francuskinja u svakoj situaciji
  • Moderne žene više vole biti rezervirane što se tiče make upa
  • Otkrit ćemo ti neke tajne Francuskinja kad je riječ o šminkanju

Francuskinje vole biti jedinstvene, kaže vizažistica Violette. Stoga se također pobrinu da šminka bude što prirodnija i da se ne skrivaju iza nje. Kako bi oponašala stil Francuskinja, Violette preporučuje pridržavanje sljedećih tajni…

1. Budi individualna

Stvari koje društvo naziva nesavršenima zapravo su upravo one stvari koje nas čine jedinstvenima. Dakle, svakodnevnom šminkom nemoj se naročito truditi prikriti navodne nesavršenosti ili se pokušati prilagoditi idealu. Bez konturiranja, bez umjetnih trepavica - lagana šminka i možda svjetlucavo sjenilo ili crveni ruž! Nauči se pokazivati onakvom kakva jesi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rouje Paris (@rouje)

2. Crveni ruž

Crveni ruž je zaštitni znak Francuskinja. Čak i ako ostatak šminke ostane uglavnom jednostavan - lijepe, crvene usne ne bi trebale nedostajati. Uz to, računaju se i kao svojevrsni snažan „modni dodatak“ koji mijenja čitav stav i karizmu. Savjet vizažistice Violette: lagano razmaži rub ruža, tada će izgledati mekše.

Možda vas zanima Brza i lagana rutina šminkanja: Petominutna ljetna šminka koja će ti podariti blistav izgled kože Rubrika Beauty Beauty

3. Isprobaj 'bitten lips'

Ako ti se koji dan ne sviđa crveni ruž, možeš odabrati drugu varijantu: bouche mordue (na engleskom „bitten lips“, odnosno, „izgrižene usne“). Ovim izgledom usne izgledaju pomalo izgrižene, kao da su upravo poljubljene. Usne imaju samo blagu notu crvenkaste boje. Za to je posebno pogodan prirodni balzam s nježnom crvenom nijansom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rouje Paris (@rouje)

4. Obrati pažnju na pripremu

Odgovarajuća njega bitna je za Francuskinje. Kako bi svaki make up izgledao dobro, koži treba puno njege i visokokvalitetnih proizvoda. Ali, i ovdje vrijedi: manje je više! Stoga operi kožu nježnim gelom za čišćenje kako bi je savršeno pripremila. Zatim malo micelarne vode i dobra hidratantna krema s faktorom zaštite od sunca. Prije upotrebe fondationa, vrlo je važan primer. Osigurava da šminka dulje traje i da ne prodire preduboko u pore.

Možda vas zanima Konzumacija crvenog vina može pomladiti tvoju kožu, otkrivaju Francuskinje Rubrika Beauty Beauty

5. Zaboravi na savršenstvo

Francuskinje vole kad im šminka ne izgleda sto posto savršeno. Ne bi trebala izgledati umjetno, kao da se previše trudiš stvoriti određeni izgled. Sjenilo se nanosi i razmazuje prstima, kosa se neuredno razbaruši, a odjeća se sastoji od jednostavnih osnovnih dijelova: to je klasičan, francuski izgled. Zaboravi savršenstvo, umjesto toga se više fokusiraj na prirodnost i jednostavnost, a zatim ćeš u trenu moći stvoriti francuski stil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rouje Paris (@rouje)

Photo: Shutterstock

Komentari 0