Beauty

Brza i lagana rutina šminkanja: Petominutna ljetna šminka koja će ti podariti blistav izgled kože

  • Svoj izgled ljeti volimo održati svježim pa je tako i naša rutina šminkanja brza i lagana
  • Znamo da i za šminku vrijedi ona "manje je više", a posebno tijekom ovih vrućih ljetnih dana
  • Ako te zanima kako da tvoja šminka izgleda lagano i prirodno, a da se ne "rastopi" na suncu donosimo ti laganu i brzu ljetnu rutinu

U ljetnim mjesecima zaista se trudimo zaobići tešku šminku i volimo onaj svježi, potpuno prirodan izgled. Svi znamo za poznatu uzrečicu"manje je više", a ona vrijedi ne samo u modi, već i u našim beauty rutinama, posebice za ovih vrućih ljetnih dana. Šminka nam se ljeti ne bi smjela "rastopiti" na licu, uslijed izlaganja suncu, znojenju, pa kako onda postići da potraje? Uz ove savjete ubrzo ćeš zavoljeti svoju svakodnevnu petominutnu rutinu šminkanja. Garantiramo ti da ćeš se zaljubiti u ovu brzu i laganu ljetnu rutinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gigie (@glamlustre)

Mrežasta haljina Možda vas zanima Ova tri trenda haljina teško je ne zamijetiti ovo ljeto - i ne prikloniti im se Rubrika Moda Moda

Priprema kože

Bez obzira na to koliko šminke nosiš, svoju rutinu uvijek započi hidratantnom kremom. Nakon toga ljeti je najbolje nanijeti toniranu BB kremu.

Tonirana krema:  Što je BB krema? To je poput nijansirane hidratantne kreme, punjene s puno kvalitetnih sastojaka za kožu i SPF-om u jednom. Dobit ćeš lagano do srednje prekrivanje koje izgleda prilično besprijekorno. Postoje čak tonirane kreme koje se prilagođavaju tvojem tonu kože. Ovakve kreme vrlo su lagane na licu, što ih čini omiljenom podlogom mnogim ženama. 

Korektor: Malo korektora prikriti će podočnjake kako bi automatski osvježila svoj izgled. Jer tko želi one tamne kolutove oko očiju u ljetnim danima? Korektor je proizvod koji neće izgledati preteško, ali će svejedno prikriti nedostatke. Iznimno je jednostavan za nanošenje i lijepo se uklapa u ostatak šminke. 

Je li ovo najfensi luftić koji si vidjela? Na njemu možeš ugostiti cijelu ekipu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gigie (@glamlustre)

Bronzer: Neizostavni dio ljeti je svakako bronzer. Ako želiš da se što bolje stopi s tvojom kožom, možeš posegnuti za nekim od kremastih bronzera koji se vrlo lako razmazuju i najprirodnije izgledaju na licu. Kremasti bronzeri veoma su lijepe teksture, gotovo poput kreme. Bronzer, bilo u prahu ili kremasti, je must have u tvojoj kozmetičkoj torbici ljeti kako bi naglasila taj lijepi, brončani ten. 

Rumenilo: Ovaj korak možeš preskočiti ako nisi baš za rumenilo ili ako koristiš highlighter i to ti je dovoljno. Ako ga pak želiš nanijeti odaberi svijetlo roze ili breskvaste nijanse, jer one odgovaraju gotovo većini tonova kože. Kako bi sve ostalo na mjestu, i šminka ti se ne bi rastopila, većom četkicom nanesi puder u kamenu preko lica, posebice tamo gdje se inače više mastiš pa šminka lako "nestane" s kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gigie (@glamlustre)

Gel za obrve: Manje je više, pa nakon što završiš s licem, upotpuni obrve jer su one "okvir" tvog lica. Možeš upotpuniti ili iscrtkati obrve olovkom pa ih nakon toga zagladiti gelom kako bi stajale na mjestu. 

Možda vas zanima Tražiš svoju savršenu plažu na Jadranu? Ne brini, sada postoji domaća aplikacija koja to radi umjesto tebe! Rubrika Life&style Life&style

Maskara: Svi znamo koliku razliku čini maskara. Ona je besprijekoran završetak u tvojoj rutini. Istaknuti će tvoje oči i zaokružiti cjelokupan izgled. Nemoj pretjerivati u slojevima, dva poteza su ljeti sasvim dovoljna. Dobiti ćeš željenu gustoću i volumen trepavica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gigie (@glamlustre)

Balzam za usne: Posljednji korak u tvojoj 5-minutnoj ljetnoj rutini šminkanja neka bude balzam za usne! Možeš odabrati običan ili neki s pigmentom, pa će ti ujedno polsužiti i kao ruž, koji će nahraniti tvoje usne hranjivim sastojcima. I to je to, spremna si za novi ljetni dan. Ili večer!

Photo: shutterstock

Komentari 0