Beauty

5 razloga zašto zimi brže starimo

Tijekom zimskih dana, koža nam ubrzano stari, a mi donosimo objašnjenja zašto je to tako...

Kada je koža u pitanju, najvažnije pravilo glasi - treba je njegovati tijekom cijele godine! Želimo li imati lijepu i njegovanu kožu, ne smijemo je zapostavljati ni tijekom zimskih mjeseci jer bismo tako mogle prouzrokovati njezino brže starenje. U nastavku donosimo pet razloga zašto nam koža zimi brže stari, a uz njih i objašnjenja kako to izbjeći. 

Možda vas zanima Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo... Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

Tuširanje vrućom vodom

Većina nas zimi najviše voli vrući tuš. Nema ništa ljepše nakon što se vani smrznemo, zar ne? Ali to je, zapravo, protuusluga našoj koži. Vruća voda dodatno isušuje kožu što uzrokuje njezino brže starenje. Zašto se to događa? Vruća voda uklanja prirodne masnoće s kože zbog čega koža ostaje suha i osjetljiva. Preporučuje se tuširanje mlakom vodom i hidratizacija kože nakon tuširanja mlijekom ili uljem za tijelo.

Prilično suh zrak

Tijekom zime zrak je suh i hladan, a ta kombinacija ne utječe najbolje na našu kožu. Osim što hladnoća i suhoća zraka izazivaju crvenilo i osjetljivost naše kože, narušavaju i njezinu prirodnu ravnotežu. Stoga je potrebno kožu često mazati hidratantnim kremama kako ne bi bila presuha i preosjetljiva. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Nekorištenje kreme za sunčanje

Čak i tijekom zime potrebno je koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom od sunca. Ako je vani oblačno, tmurno ili pada snijeg, trebamo zaštiti našu kožu od sunčevih zraka. Premda je tijekom zime intenzitet UVB zračenja manji nego ljeti, UVA zračenje je jednako, a upravo je to zračenje "zaslužno" za većinu oštećenja na DNA stanicama koja izazivaju ubrzano starenje. Ta zračenja mogu dovesti i do raka kože. Prema tome, moraš tijekom cijele godine voditi računa da koristiš kreme za zaštitnim faktorom. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Veliki stres

Da, zimi smo i pod većim stresom. Pitaš se kako? pa, tijekom blagdana postavljamo si velika očekivanja i velike ciljeve što u nama izaziva veliki stres. Kada smo pod stresom, podiže se razina kortizola (hormona stresa), što ima nepovoljan utjecaj na našu kožu. Uzrokuje pogoršanje tonusa i teksture što doprinosi prijevremenom starenju. Želiš li to spriječiti, pokušaj biti što opuštenija i pronađi vrijeme za tebe. Tako ste i ti i tvoja koža na dobitku!

Možda vas zanima Suha, perutava, gruba? 5 najboljih savjeta za njegu kože tijekom cijele zime Rubrika Beauty Beauty

 

Jaki proizvodi za čišćenje lica

Tijekom zime ne trebamo koristiti iste proizvode kao ljeti jer su drugačiji vremenski uvjeti, a samim tim i osjetljivost naše kože. Zimi je koža puno osjetljivija i suša zbog čega je sklonija iritacijama. Upravo se zbog toga preporučuje izbjegavanje proizvoda koji agresivno djeluju na kožu. Poželjno je koristiti proizvode na bazi ulja koji neće isušiti kožu. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0