Beauty

5 parfemskih brendova čiji su mirisi vrlo dugotrajni i neće brzo ishlapiti s kože

  • Ponekad je teško snaći se u toliko golemoj ponudi raznih parfema koji se nude u trgovinama ili na internetu 
  • Međutim, dobar i nadasve dugotrajan parfem lako ćeš pronaći ako znaš 'prave brandove'  
  • Otkrit ćemo ti 5 najboljih parfema s kojima ćeš zajamčeno mirisati jednako fino cijeli dan

Sigurno ti je poznato da neki parfemi ubrzo nakon što se nanesu, vrlo brzo 'ispare'. Razlog za to može biti jednostavno lošija kvaliteta mirisa ili zato što je je koncentrat slabiji, odnosno ne radi se o parfemskoj nego toaletnoj vodi. Naime, toaletne vode su slabije formulirane i stoga nemaju tako jak miris. Bolji izbor za dugotrajan miris je parfem, odnosno 'eau de parfum'. Ali postoje i drugi trikovi kako možeš dulje zadržati miris parfema na koži…

5 najboljih brendova parfema za dugotrajni miris

Narciso Rodríguez

Narciso Rodriguez jedan je od brendova koji proizvode osobito dugotrajne mirise. Primjerice, miris 'NARCISO Poudrée' (cijena: 110,99 eura) doista je božanstven, a svejedno je ima li neki oznaku 'for her' ('za nju') ili 'musk noir' – svi mirišu intenzivno i ženstveno.

 | Autor: PR PR Foto: PR/Narciso Rodriguez Narciso

Lancome

Parfemi koji također imaju intenzivne mirise dolaze iz Lancômea. Osim klasičnog 'Trésora' (cijena: 119,39 eura), koji miriše cvjetno, već su se dokazali i noviji mirisi poput 'Idôle' (cijena 137,79 eura), koji također oduševljava svojom cvjetnom i blago puderastom mirisnom kompozicijom.

 | Autor: PR PR Foto: PR/Lancome Tresor

Giorgio Armani

Armani osigurava klasičnu eleganciju s parfemima kao što su 'Sí' (cijena: 117,39 eura) ili 'Emporio Armani Emporio She' (cijena: 84,69 eura) koji dobro odgovaraju svima. Prije svega, očekuju te topli mirisi koji te obavijaju i naizgled privlače sve oko tebe.

 | Autor: PR PR Foto: PR/Giorgio Armani Si

Chloé

Parfemi Chloé doživjeli su pravi hype, posebice 2010-ih, jer je ovaj pomalo slatkasti miris naišao na vjerne sljedbenike, posebice među mlađim osobama. Ali, ni danas se mirisi luksuzne etikete ne mogu previdjeti jer se osobito dugo zadržavaju na koži. Cloe Signature izvrstan je primjer (cijena: 119,19 eura). 

 | Autor: PR PR Foto: PR/ Chloe Signature

Možda vas zanima Isprobala sam novo izdanje parfema Prada Paradoxe, koliko se razlikuje od popularnog izvornog mirisa? Rubrika Beauty Beauty

Yves Saint Laurent

Ako je itko specijaliziran za intenzivne mirise, onda su to parfumeri Yves Saint Laurenta. I ovdje možeš očekivati vrlo lijepe mirise, poput 'Black Opiuma' (cijena: 81,70 eura), koji će se zajamčeno zadržati na tvojoj koži cijeli dan.

 | Autor: PR PR Foto: PR/Yves Saint Laurent Black Opium

Kako učiniti parfem dugotrajnim?

Mnogo je malih savjeta koji čine miris parfema dugotrajnim. To znači da parfem treba čuvati što zaštićeniji od svjetlosti i ne smije se trljati po koži. Tako se uništavaju sadržane komponente mirisa. Ali četiri su čimbenika posebno važna: 'što, gdje, kako i kada' igraju važnu ulogu u tome koliko dugo miris doista traje na koži.

Što?

• Parfemska voda ima puno intenzivniji miris od toaletne vode. To je zato što su ulja koja sadrži više koncentrirana. Mnogi 'Eau de Toilete' (EdT) također su dostupni ili su sada dostupni samo kao 'Eau de Parfum' (EdP). Neki brendovi proširuju svoj repertoar kako bi uključili još intenzivnija mirisna iskustva s mirisima označenim kao 'Intense'. Miris je kod njih posebno jak. Ali, postoje i parfemi kod kojih se miris bolje razvija kao toaletna nego kao parfemska voda. Za navedene marke, i EdT i EdP su dobar izbor.

Novi parfemi za proljeće i ljeto 2024 | Autor: PR PR Novi parfemi za proljeće i ljeto 2024

Gdje?

• Parfem se ne može svugdje dobro razviti, stoga je važno obratiti pažnju na to gdje se miris raspršuje. Parfeme treba stavljati na dijelove tijela na kojima se može opipati puls, odnosno na zapešća, laktove i vrat.
• Savjet: Poprskaj parfem po vratu na stražnjoj strani kose i gore iza ušiju. To znači da ćeš uvijek biti okružena ugodnim mirisom koji će oduševiti i ljude oko tebe.
• Parfemi također mogu dugo trajati na odjeći, a osobito na suknjama koje lepršaju te te tako okružuje ugodan oblak tvog parfema. Ali, možeš poprskati i majice ili džempere.

Kako?

• Mirisi mogu brzo nestati, ali ako je koža malo masna, mirisi će se dulje zadržati. Najbolje je koristiti nešto bez mirisa poput bogatog losiona za tijelo ili vazelina. Jednostavno stavi malo na dotična područja prije nego što ga poprskaš i zatim upotrijebi parfem. Vazelin osigurava da se miris stopi s tvojom kožom.

Kada?

• Mirisi se osobito dobro razvijaju u toplim i vlažnim uvjetima. Zato se isplati nanositi parfem odmah nakon tuširanja, dok ti je koža još malo vlažna. 

Možda vas zanima Top 5 Le Labo parfema koje od ovog tjedna konačno možemo kupiti i u Hrvatskoj Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @daphisticated

Komentari 0