Beauty

5 najomiljenijih i potpuno dražesnih frizura za žene iznad 40 godina

  • Želiš promijeniti svoju frizuru?
  • Jesi li možda u potrazi za savršenom kratkom kosom?
  • Ove kratke frizure osobito dobro stoje ženama u četrdesetima 

Za kratku kosu nema dobnih granica – svaka žena u svakoj dobi može si napraviti kratku frizuru ako želi. Ipak je nekako uobičajeno da žene iznad 40-te češće žele kratku kosu. Zašto? Kratku kosu je lakše njegovati, potrebno je manje vremena za njegu i stajling te automatski izgleda zdravije. Osim toga, kratka kosa je simbol za emocionalnu slobodu. Zašto onda ne bi bila hrabra i napravila drastičnu promjenu? Pokušaj s nekim od ovih omiljenih kratkih frizura…

1. Dugački bob 

Želiš skratiti kosu, ali ne usudiš se skroz je skratiti? Kako bi onda bilo s dužom varijantom: dugačkim bobom? Okružuje lice svojom dužinom koja uglavnom dolazi do ramena ili do ključne kosti. Lako ju je za njegovati i super za stilizirati! 

2. Sleek pixie 

Klasična pixie frizura glumice i stilske ikone Charlize Theron savršena je frizura za žene iznad četrdesete – naravno, i za svaku drugu dob. Lako ju je stilizirati – jednostavno staviš malo gela na ruke te dovedeš pixie u željeni oblik. 

3. Francuski bob 

Elegancija Francuskinja i cool kratka frizura – to je french cut. Klasični francuski bob kratka je frizura kod koje je kosa ošišana do brade ili visine usana. Ova frizura djeluje mladalački i jako popularna ove godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

4. Bob u A-liniji 

Kod ove frizure je kosa kraća kod vrata nego kod lica, što joj daje asimetrični izgled. Praktično kod ove frizure: odgovara svakom tipu kose i može se stilizirati na razne načine. Ovisno o želji, asimetrija može biti vidljivija ili suzdržana. 

Možda vas zanima Napravi ovaj jednostavan test kod kuće i otkrit ćeš gubiš li previše kose Rubrika Life&style Life&style

5. Pixie s ponyjem 

Ako ti je hrabri pixie prejednostavan, možeš osvježiti izgled s ponyjem. To je sada u trendu. Može ti sakriti eventualne neželjene bore. Osim toga, ova romantična frizura naglašava kosti lica te daje svježinu tvom licu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

Možda vas zanima Frizura za 5: ove žene samo su malo skratile kosu i sve se promijenilo nabolje Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pinterest
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    To još nisam čula; potpuno dražesno.....