Beauty

5 najčešćih pogrešaka u njezi kože zbog kojih možemo izgledati starije nego što jesmo

  • Danas beauty industrija nudi velik broj korisnih proizvoda koji nam olakšavaju svakodnevnu njegu i kožu čine ljepšom i zdravijom, ali isto tako, kod velikog izbora nije rijetkost i pogriješiti
  • Naime, u moru proizvoda i savjeta, izabrati one optimalne za sebe može biti izazovno
  • To je posebno vidljivo kada zbog pogrešnog korištenja proizvoda ili ignoriranja savjeta, koža lica izgleda starije

Izgledati starije od godina koje imamo, nikome nije u cilju. Kako bi tvoja koža zadržala prirodan i elastičan izgled, potrebno je koristiti adekvatne proizvode, ali i ne preskakati ili zanemarivati određene savjete. Stoga, kako bismo ti pomogli otkriti radiš li nešto krivo, izdvojili smo 5 najučestalijih pogrešaka koje postaruju kožu.

Zanemarivanje anti-age sastojaka

Zanemarivanje anti-age sastojaka prilikom kupnje proizvoda jedna je od najčešćih pogrešaka. Naime, vitamin C, retinol i peptidi su ključni sastojci na koje bi u određenim godinama trebala obratiti pažnju, a sve zato što vitamin C stimulira sintezu kolagena što potiče poboljšanje čvrstoće lica, dok retinol potiče obnovu kože, podržavajući sintezu kolagena i elastina. Kada je riječ o peptidima, isti također pospješuju čvrstoću. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Premalo korištenje zaštitnog faktora

Vjerujemo da već i ptice na grani znaju da je korištenje zaštitnog faktora na licu nužno tijelom cijele godine i bez obzira na tvoje godine. Međutim, ako si u mlađim danima preskakala ovaj korak, sada ti je koža lica vrlo vjerojatno starija nego što bi inače bila. UV zračenje prodire i kroz oblake, pa čak i kada misliš na nema sunčevih zraka, one su tu. To je još jedan podsjetnik da ne zaboravljaš nanošenje krema ili pudera sa SPF zaštitom. 

Primjena njege kože samo na lice

Ovo je još jedna stavka koja se često potkrade kao pogreška. Naime, sigurno si čula za onu da vrat i ruke odaju godine, pa kako bi to spriječila, svaki put kada radiš njegu lica, isti postupak ponovi i na vratu, dok ruke svakodnevno maži hidratantnim, njegujućim kremama. Također, niti na vrat nemoj zaboraviti nanijeti zaštitni SPF faktor, a to može biti klasična krema koju koristiš i za lice. Na taj način spriječit ćeš disbalans između kože vrata i lica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jess Hunt (@jesshunt2)

Nanošenje podloge na suhu kožu

Nerijetko se može čuti da masnijoj koži ne treba hidratacija, ali to je potpuno pogrešno, stoga bez obzira na tip kože, uvijek pazi da hidratacije ne nedostaje. Što se tiče šminkanja i nanošenja podloge – jako je važno da kožu adekvatno pripremiš kako bi ujednačila pore i umanjila fine linije. U suprotnom, proizvod će se duboko zavući u pore i ako to ponavljaš često, dovesti do starijeg izgleda kože. Naime, suhoj koži nedostaje vlage, što znači da su bore vidljivije. 

Nepravilno čišćenje lica

Još jedna česta pogreška je brzinsko čišćenje lica ili korištenje vlažnih maramica. Sve to dovodi do začepljivanja pora ili pojave prištića, odnosno akni, kao i starijeg sveukupnog dojma kože. Kako bi to spriječila, kožu lica temeljito operi najprije s uljnim čistačem koji najbolje uklanja šminku, a zatim s klasičnim koji i inače koristiš. Na taj način ćeš biti sigurna da je koža lica savršeno čista, a isto vrijedi i za vrat.

Možda vas zanima Ako je ovo istina, botoks postaje stvar prošlosti jer za ove flastere govore da imaju jednak učinak Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram / @maralafontan

Komentari 0