Beauty

10 najbolje ocjenjenih anti-age krema za glatku kožu lica koje vrijedi isprobati ove godine

  • Svake godine izlaze nove anti-age kreme na tržište i neki novi proizvod postane must-have skincare entuzijastica diljem svijeta
  • Mnoge kreme koje vidimo na Instagramu često su izvan naših budžeta, no među najbolje ocijenjenim kremama nalazi se i nekoliko pristupačnijih opcija
  • Donosimo 10 krema koje obećavaju pružiti lijep, zategnut i mladolik ten
  • Pročitaj više: Hrvatski beauty brend ponovno se našao na stranicama Voguea

S godinama naša koža prolazi kroz cijeli niz promjena, a one najčešće uključuju pojavu finih linija, bora i umornog tena. Međutim, zahvaljujući napretku tehnologije, napreduju i formule koje se nalaze u proizvodima za njegu kože te sada na tržištu postoji velik izbor anti-age krema koje nam mogu pomoći u očuvanju blistavog izgleda i postizanju gipke kože lica. U nastavku ti donosimo 10 najboljih anti-age krema koje trenutno možeš naći u beauty web shopovima ili drogerijama i koje svakako vrijedi isprobati ove godine.

Možda vas zanima Top 10 pudera za zrelu kožu! Prekrivaju nesavršenosti bez dodatnog naglašavanja finih linija i bora Rubrika Beauty Beauty

Najhvaljenije anti-age kreme za isprobati u 2024.

Kad je riječ o anti-age kremama, postoje dvije kategorije proizvoda - one kreme koje “brišu” postojeće i sprječavaju nastanak novih bora i druge koje samo smanjuju njihovu vidljivost tijekom korištenja. Prva kategorija proizvoda sadrži anti-age sastojke medicinske kvalitete, poput retinola, dok drugi uključuju sastojke koji hidratiziraju ili privremeno nadimaju kožu kako bi bore naizgled bile manje uočljive, ali nakon što ih prestanemo koristiti, naša se koža vraća svom prirodnom stanju.

To ne znači da bismo trebale izbjegavati tu drugu kategoriju proizvoda. Oni pružaju brže rezultate, što je sasvim u redu kada samo želimo nešto što će nas uljepšati za neki važan događaj ili bilo koji drugi dan kad nam je to potrebno da bismo se osjećale bolje. Kako bismo ti pomogli pronaći najbolje anti-age kreme, izdvojile smo one koje preporučuju vrhunski dermatolozi i koje su visoko ocijenjene od strane korisnika. Ovaj tip krema često zna biti izvan naših budžeta, no uspjele smo naći i nekoliko pristupačnijih verzija.

RoC Retinol Correxion Wrinkle Correct

 | Autor: Foto: Notino (33,90 €)

Noćna anti-age krema koja, dok mi spavamo, djeluje na smanjenje čak i dubokih bora. RoC® noćna krema s retinolom, formulirana je s br.1 najnagrađivanijim retinolom u SAD-u i ekskluzivnim mineralnim kompleksom za dodatnu hidrataciju i poboljšanu učinkovitost retinola. Klinički je dokazano da ova napredna krema vidljivo smanjuje bore i do 50% u 12 tjedana. Ovaj moćni noćni tretman protiv bora djeluje tijekom noći kako bismo do jutra imale glađu, čvršću i blistaviju kožu.

The Inkey List Bio-Active Ceramide Repairing and Plumping Moisturiser

 | Autor: Foto: Cult Beauty (21,46 €)

Pritisni reset uz The Inkey List Bio-Active Ceramide Repairing and Plumping kremu koja koži trenutno pruža bogatu dozu hidratacije. Uz to, ona popunjava i smanjuje vidljivost postojećih te pojavu novih finih linija i bora. Formulirana s 0,2% bioaktivnih ceramida s dvostrukim djelovanjem, ova krema djeluje na jačanje zaštitne kožne barijere dok zadržava dugotrajnu hidrataciju za blistav sjaj kože. I ne samo to, patentirani jedinstveni Gransil Blur od 5% pomaže u brisanju tamnih mrlja i ujednačavanju teksture kože. Što više možemo poželjeti?

Shiseido Bio-Performance Advanced Super Revitalizing Cream

 | Autor: Foto: Notino (57,70 €)

Prožeta super bio-hijaluronskom kiselinom visokog učinka, ova krema bogate teksture brzo se stapa s kožom i smanjuje pojavu finih linija i bora. Pruža dugotrajnu hidrataciju za nahranjenu i meku kožu. Sadrži i ekstrakt maline te ekstrakt lista jabuke i ruže koji uspješno pomažu u održavanju elastičnosti kože i štiti ju od vanjskih stresora iz okoliša. 

Dr. Barbara Sturm serum Možda vas zanima Novi proizvod koji efikasno rješava bore oko očiju: Super Anti-Ageing Serum Dr. Barbara Sturm Rubrika Beauty Beauty

Neutrogena Retinol Boost noćna krema

 | Autor: Foto: dm (21,25 €)

Ova lagana hidratantna krema sadrži 0,1 % čistoga retinola, ekstrakt lista mirte te hijaluronsku kiselinu. Njezina formula kombinira čisti retinol za povećanje proizvodnje kolagena i bržu izmjenu stanica kože, ekstrakt lista mirte za povećanje učinkovitosti retinola i hijaluronsku kiselinu za intenzivnu hidrataciju i puniju kožu lica. Prvenstveno je namijenjena svima koji žele osvježiti i pomladiti svoje lice.

Ren Clean Skincare Bio Retinoid Youth Cream

 | Autor: Foto: Space NK (62,10 €)

Ova hidratantna krema s clean, veganskom i cruelty-free formulom pomaže smanjiti pojavu finih linija i bora te potiče blistavost tena. Njezina prirodna formula podupire prirodnu proizvodnju kolagena u koži s koncentriranim retinoidom, pomaže povećati staničnu izmjenu i bori se protiv umornog i sivog tena. Ona umiruje i hidratizira kožu, pomaže smanjiti iritaciju koja je općenito povezana s upotrebom retinola i dovoljno je nježna za svakodnevnu upotrebu. Ova bogata, ali lagana krema također učvršćuje kožu pomoću ekstrakta mikroalgi i bakuchi sjemenki.

Caudalie Premier Cru The Cream

 | Autor: Foto: Douglas (87,46 €)

Caudalie anti-age krema obogaćena je patentiranom tehnologijom TET8™ za ispravljanje 8 znakova starenja kože: duboke bore, fine linije, čvrstoća, volumen, elastičnost, tamne mrlje, hidratacija i sjaj. Ova krema je bogata takozvanim tenzor šećerima s vidljivim učinkom od 3 minute pa do 6 sati. Formula sadrži 97% sastojaka prirodnog porijekla, nekomedogena je, dermatološki ispitana, veganska i ima 100% prirodan miris.

Možda vas zanima Otkrile smo anti-age sastojak o kojem će svi pričati u 2024. godini jer je čak 75% jači i od retinola Rubrika Beauty Beauty

Estée Lauder Moisturising Supreme+ Youth Power Creme

 | Autor: Foto: Fabuspot (166,00 €)

Ova multifunkcionalna krema za lice vraća čvrstoću i blistavost koži. U svojoj formuli sadrži prirodni derivat hibiskusa i ekstrakt moringe za jačanje i mladolikost kože zahvaljujući kojima uspješno zaglađuje fine linije i bore. Tu su i ekstrakt kaktusa te hijaluronska kiselina koji jačaju i hrane kožu pružajući joj i do 72 sata hidratacije. Ova formula sadrži i kolagen tehnologiju za jačanje i lifting kože.

First Aid Beauty Ultra Repair Firming Collagen Cream

 | Autor: Foto: Feelunique (43,21 €)

Ova luksuzna hidratantna krema sadrži kolagen koji hidratizira kožu, zapunjuje fine linije i bore te pomaže postići vidljivu čvrstoću. Bogata kolagenom, peptidima i niacinamidom, First Aid Beauty Ultra Repair krema pomaže zagladiti kožu pružajući joj mladolik izgled s manje vidljivim finim linijama i borama. Uz to, koža je vidno mekša i podatna. Dovoljno ju je nanijeti na lice i vrat dva puta dnevno, ujutro i navečer, a može se koristiti samostalno ili nakon seruma.

Možda vas zanima Stigao je serum koji prkosi gravitaciji! On radi dok spavamo i u tjedan dana pruža nevjerojatne rezultate Rubrika Beauty Beauty

Eucerin Q10 Active Face Cream

 | Autor: Foto: Moja ljekarna (33,62 €)

Eucerin anti-age krema za lice Q10 Active namijenjena je osjetljivoj koži lica. Ona ima dvostruki učinak - bori se protiv oksidativnog stresa i pruža koži energiju poboljšavajući njezin metabolizam te oživljavajući kožu za osjetno mlađi i čvršći izgled sa zaglađenim finim linijama i borama. Obnavlja kožu uz sastojke poput Q10 i njeguje ju vitaminima C i E. Formula ne sadrži mirise, parabene, umjetne boje ni alkohol te je pogodna za suhu i osjetljivu kožu sklonu iritacijama. Uz redovitu upotrebu, koža će izgledati glatko i čvrsto.

Revolution Skincare Retinol noćna krema

 | Autor: Foto: Notino (16,30 €)

Revolution Skincare Retinol učvršćujuća noćna krema smanjuje pojavu finih linija i bora te ujednačava ten i poboljšava teksturu kože. U njezinoj formuli nalazi se aktivni sastojak retinol koji pomaže u zaglađivanju kože i smanjenju bora te u smanjenju crvenila i mogućih upala kože. Tu je i ulje sjemenki šipka, bogato vitaminom C, koje umiruje zrelu i problematičnu kožu. Ova krema dubinski njeguje i obnavlja, što je testirano i potvrđeno od strane brenda.

Foto: Instagram @valerialipovetsky Možda vas zanima Ljudi masovno koriste rižinu vodu za ljepotu i blistavost kože, no što kažu istraživanja? Rubrika Beauty Beauty

Ulaganje u visokokvalitetnu anti-age kremu može pomoći poboljšati izgled i teksturu kože. Ovih 10 krema samo su neke od mnogih izvrsnih opcija dostupnih na tržištu. Dodatni savjet - odaberi kremu koja odgovara tvom tipu kože i potencijalnim problemima i nedostacima te kreiraj dosljednu rutinu njege kože i pridržavaj je se kako bi postigla najbolje rezultate i lijep ten, glatku i zategnutu kožu bez obzira na godine.

Photo: Instagram @carinapranz

Komentari 0