Beauty

Kako se brzinski našminkati po ovim vrućinama u 5 jednostavnih koraka

  • Nanošenje šminke u ljetnim mjesecima zna biti pravi izazov! 
  • Nošenje teškog pudera, tamnih kontura i općenito jakog makeup-a nikome nije prioritet kada temperature dosegnu +30 °C, no to ne znači da se moramo u potpunosti odreći makeup-a.
  • Važno je pronaći proizvode koji gotovo da se i ne osjećaju na koži i koji se odlično ponašaju na koži za vrijeme ljetnih vrućina, kao i pogoditi nijanse koje će na licu djelovati vrlo umjereno, prirodno i osvježavajuće 

Zamisli ovaj prizor - vani je toliko vruće da se oznojiš 2 minute nakon tuširanja, jedva si smogla snage odjenuti se za posao, podižeš kosu u visoki rep kako ti se ista ne bi lijepila za kožu, a onda dolazi trenutak kad se moraš našminkati. Zvuči kao noćna mora? Nikako ne želimo da ti šminkanje bude noćna mora, čak ni po najvećim vrućinama. Kao i u svemu u životu, za šminkanje u ljetnim mjesecima potrebno je biti mudar, poznavati nekoliko trikova, naravno, koristiti odgovarajuće makeup proizvode koji će ti olakšati posao.

Cilj šminkanja ljeti nije da se zacementiraš puderom i hrpom drugih proizvoda koji će se kako dan bude prolazio jednostavno otopiti s lica, već da odabereš lagane, prozračne proizvode u minimalnim količinama, ali kojima ćeš postići maksimalan učinak. Sigurno si već čula za termin 'no makeup makeup', a sada je vrijeme da ga primjeniš u svakodnevnoj beauty rutini.

Izdvojili smo 5 'must have' proizvoda koji će ti pomoći postići idealan ljetni makeup, kao i nekoliko savjeta kojih se valja pridržavati ukoliko želiš da tvoj makeup izgleda svježe i prirodno te, što je najvažnije, potraje cijeli dan.

Puder u ljetnim mjesecima zamijeni korektivnom tintom

Teški makeup odavno je out, a sve više žena umjesto pudera odabire obojene preparativne proizvode laganih tekstura koji istovremeno prikrivaju nedostatke i hrane kožu. Na ovaj način ćeš, što se kaže, ubiti dvije muhe jednim udarcem. Predlažemo ti da posegneš za korektivnom tintom koja sadrži moćne aktivne sastojke koji prodiru duboko u kožu te je dovoljno tonirana da prekrije vidljive tragove umora na koži.

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Odličan odabir je Super Charged korektivna tinta - lagano obojena hibridna 2u1 šminka + njega s formulom koja posvijetljuje tamne podočnjake i hidratizira kožu uz pomoć hijaluronske kiseline, kolagena biljnog podrijetla, niacinamida (vitamin B3) i kofeina. Hranjiva lagana tekstura Milani Supercharged tekućeg korektora pruža glatku bazu za besprijekorno daljnje nanošenje makeupa, a može se koristiti i samostalno.

Oči naglasi nježnim, pastelnim tonovima

Nakon što si prikrila podočnjake i eventualne nepravilnosti na licu, vrijeme je da naglasiš oči. Kao što smo već ranije napomenuli, nemoj pretjerivati s proizvodima. Umjesto da iscrtavaš oči crnim tušom ili olovkom koji mogu izgledati prenapadno, predlažemo da posegneš za pastelnim sjenilom u ružičastoj, bež, smeđoj ili beskvastoj nijansi koji će suptilno istaknuti oči i dati svježi izgled cjelokupnom makeup look-u.

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Omiljena paleta u našoj kozmetičkoj torbici trenutno je Gilded paleta sjenila za oči u nijansi 220 Flora koja se sastoji od 15 ultrapigmentiranih sjenila u matte i sjajnim nijansama, među kojima ćeš sigurno pronaći svoju omiljenu.

Maskara je uvijek dobra ideja

Svaki vizažist će ti reći da je maskara jedan od makeup proizvoda kojeg se ni jedna žena ne bi trebala odreći. Čak i ako nemaš nikakav drugi makeup na licu, malo maskare u trenu će podignuti tvoje trepavice, istaknut će tvoje oči i dati im zavodljivi izgled. I zato bi se maskara trebala nalaziti u tvojoj kozmetičkoj torbici u bilo koje doba godine, bilo ljeto ili zima.

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Naravno da je prilikom odabira odgovarajuće maskare prioritet da ista trepavice čini voluminoznijima, dužima i uvijenijima, no uvijek je plus ako maskara hrani trepavice i potiče njihov rast, a upravo to čini Highly Rated Anti Gravity maskara. Intenzivna crna formula prožeta je hranjivim ricinusovim uljem za koje znamo da potiče rast dlačica, dok etkica u obliku pješčanog sata omogućuje nanošenje maskare na svaku trepavicu za maksimalan učinak prilikom nanošenja.

Odaberi matte ruž koji uspješno odolijeva vrućinama

Iako sjajni ruževi pružaju svježi izgled, nerijetko se događa da nisu toliko dugotrajni koliko bismo mi to voljeli, a posebno pri visokim temperaturama. Stoga su matte ruževi puno bolja opcija. Ako ne voliš suhi osjećaj na usnama, preko matte ruža uvijek možeš nanijeti balzam za usne.

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Odaberi ruž u svjetlijoj nijansi poput ružičaste kako bi postigla što prirodniji izgled, a ako još uvijek nisi isprobala Milani Cosmetics Color Fetish Matte ruževe, vrijeme je da to promijeniš. Color Fetish Matte je ultrakremasti ruž za usne baršunastog-mat finiša. Formula sadrži hidratantnu hijaluronsku kiselinu zbog čega ne isušuje usne te je izrazito udobnan za nošenje. Boje su inspirirane proljetnim cvijećem i dolaze u bogato ružičastim, raskošno crvenim i odvažnim nijansama bobičastog voća. Milani Color Fetish Matte ruževi imaju izrazito dugotrajnu formulu i nanose se u jednom potezu. 

Ne zaboravi fiksirati makeup

Kako bi bila sigurna da će tvoj makeup izdržati cijeli dan i da ga znoj neće otopiti, uvijek možeš setirati makeup transparentnim puderom u prahu. Ovo pravilo vrijedi samo ukoliko si prethodno nanijela puder, no ukoliko si poslušala naše savjete i koristila minimalno proizvoda na licu, svoj look možeš zaštititi nanošenjem spreja za fiksiranje šminke. Sprej će omogućiti da tvoj makeup izgleda hidratantnije i prirodnije, a ujedno će ga i zaštiti od vrućine. 

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Isprobaj Make It Last Flora sprej za fiksiranje koji sadrži 3u1 formulu - priprema kožu za nanošenje šminke, fiksira šminku i pruža svjež izgled kože.Milani Make It Last Flora fiksator idealan je završni korak makeup rutine. 

Nadahnut umjetnošću, raznolikošću i dostupnošću, Milani Cosmetics® sa sjedištem u Los Angelesu tržišni je lider u industriji ljepote koji iz godine u godinu lansira šminku prestižne kvalitete po pristupačnoj cijeni, jer kvalitetna šminka treba biti dostupna svima. Milani Cosmetics® je više od 20 godina posvećen ljubiteljima šminke te ih potiče da šminkanjem izražavaju svoju kreativnost i svoje autentično ja. Brend ne podržava okrutnost nad životinjama, a proizvodi ne sadrže parabene, ftalate i formaldehid. Milani Cosmetics proizvodi dostupni su u odabranim dm poslovnicama te na dm i Douglas web shopu.

Photo: Shutterstock

Komentari 0