Beauty

5 koraka kako spriječiti otapanje šminke na visokim temperaturama

Dolaskom ljeta i visokih temperatura naš make up skloniji je topljenju i razmazivanju, a mi znamo trikove kako to spriječiti i izgledati besprijekorno

Vrući ljetni dani odličan su saveznik za postizanje željenog preplanulog tena, ali su i neprijatelj za naš make up. Naime, +30°C nikako ne pogoduje njegovoj postojanosti jer se nerijetko otopi i razmaže, a to je ono što nikako ne želimo. Zar ne? Kako bi u potpunosti spriječila da se to dogodi ili barem ublažila topljenje (dok je vani pakleno), donosimo ti nekoliko jednostavnih trikova koji će ti u tome pomoći:

1. Koristi minimalnu količinu šminke

Prvo i najvažnije ljetno beauty pravilo glasi: "Što manje make upa, to bolje!". Ljetne vrućine nikako ne podnose nekoliko slojeva šminke na licu i očima. Osim što ih je prilično teško nositi, ne izgledaju privlačno i s vremenom se počinju otapati. Kako bi izbjegla taj scenarij, tijekom ljetnih mjeseci biraj proizvode prozračnih i laganih tekstura i ne nanosi ih u velikim količinama. 

2. Ne zaboravi na primer

Ovaj beauty proizvod poznat je po tome da matira i sprječava šminku da izgleda kao masni sjaj na licu. Prije šminkanja na lice nanesi odgovarajuću hidratantnu kremu i primer koji će se pobrinuti da tvoj make up bude otporan na vanjske utjecaje, a samim time spriječit će i neželjeno otapanje. 

Možda vas zanima Brzo i lako: Zaštiti svoju kosu od ljetnih vrućina u 3 koraka Rubrika Life&style Life&style

3. Koristi vodootpornu maskaru, tuš za oči i olovku

Vodootporni make up proizvodi neophodni su tijekom ljetne sezone. Kao što im i samo ime govori, vodootporna maskara, tuš za oči ili olovka neće se otopiti i razmazati po tvom licu

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

4. Matiraj T-zonu

Izraz T-zona koristi se za područje oko usana, brade, nosa i čela, a upravo na tom dijelu lica povećana je proizvodnja sebuma koji kožu čini masnijom i daje joj sjajan površinski izgled. A upravo to je ono što želimo spriječiti! Prilikom šminkanja obraze premaži hidratantnom kremom, a čelo, nos i bradu premaži serumom koji matira kožu. Odlično će ti poslužiti i transparentni puder u prahu. 

Možda vas zanima 4 najveća ljetna trenda u manikuri Rubrika Beauty Beauty

5. Koristi papiriće za matiranje lica

Papirići za matiranje ili blot papirići neizostavan su dio kozmetičke torbice dok je vani pakleno vruće. Oni će ti pomoći da u trenu popraviš svoju šminku, obrišeš kapljice znoja i ukloniš neželjeni masni sjaj. Prilikom njihovog korištenja pazi da ih ne trljaš po licu jer ćeš tako obrisati šminku. Najbolji rezultat postići ćeš laganim tapkanjem. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0