Beauty

4 najveća ljetna trenda u manikuri

Najbolja stvar vezana za trendove u noktima je to da su za razliku od kose ili odjeće vrlo jednostavni i možeš ih bez pola frke mijenjati kako ti dođe. Upravo zato, mislimo da bi neke od ovih manikura zaista mogla isprobati za ljeto

Za ovo ljeto moraš zapamtiti samo jedno - nose se boje i naljepnice za nokte. Želiš li biti sigurna da nosiš najtrendi lak za nokte sezone, a pritom nisi za eksperimentiranje, birat ćeš pastelne tonove u điru 80-ih, dok će beauty entuzijastice po noktima crtati i lijepiti sve od kristala do plastičnih leptirića. U moru trendova, izdvojili smo četiri najbitnija koja ćemo zasigurno puuuno viđati na plažama...

1. Geometrija

Osim što moraš imati na umu da će ti se lak brže skinuti s obzirom na to da more i bazeni rade na ubrzanom trošenju laka, ovo ljeto bi ti se mogao svidjeti trend geometrije odnosno kako ga još nazivaju - negativnoga prostora. To u stvari znači da ćeš na baznu boju laka nanijeti uspravnu ili polegnutu prugu, staviti po jednu točku različitih dimenzija na nokat i slično. Ideja je da se poigraš oprečnim bojama na noktima, a predlaže se čak i nanošenje ovakvog geometrijskog ukrasa na goli nokat; to nam se čini kao idealna ljetna manikura za cure koje jednostavno nemaju vremena paziti na savršenost manikure!

2. Polu mjesec

 

A post shared by Olive & June (@oliveandjune) on

Vjerovala ili ne, upravo je polumjesec prvi poznati nail art otkad je lak za nokte izmišljen! Obožavale su ga dame koje su na nude nokte stavljale crveni mjesec i to je bio apsolutni hit u svijetu ljepote. Danas možeš birati hoćeš li staviti polumjesec na lak ili bez njega, a želiš li otkačeniji izgled definitivno sugeriramo da isprobaš metalik lakove za nokte.

3. Umočeni nokti

Efekt kao da si umočila nokte u kanticu s bojom jedna je od najcool manikura sezone. Kao što zvuči, vrlo je jednostavno za izraditi - jedino što moraš je nanijeti bazni lak (prozirni ili boja), postaviti ravno "šablonu" (koja može biti i primjerice obični selotejp) i samo namazati lak po izboru. Kad ukloniš šablonu imat ćeš fantastične ravne linije i tvoja manikura je de facto - gotova!

4. Naljepnice

 

A post shared by Park Eunkyung (@nail_unistella) on

One postoje već godinama, ali su s vremenom postale više elaborirane i lakše za korištenje. Kako smo sada u periodu opsesije glitterom, prvi izbor za fantastično jednostavnu manikuru je doslovno lak u boji po izboru i jedan kristalić nalijepljen povrh. Možeš čak kupiti i naljepnice kakve smo davnih dana u osnovnoj i srednjoj školi lijepile po svom školskom priboru i nalijepiti ih na nokte - naravno, ako su sitne! U svakom slučaju, ovo je najzaigraniji trend sezone i volimo ga jer je toliko raznovrstan.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0