Beauty

5 isprobanih savjeta kako do trajnije manikure

  • Nova manikura može nam potpuno promijeniti stav i dati nam dozu samopouzdanja
  • Pravilna njega i briga oko manikure osigurat će joj trajnost i postojanost
  • Kvaliteta proizvoda za manikuru ključna je za dobru manikuru, zato biraj samo najkvalitetnije

 

Sigurno znaš onaj divan trenutak kada izađeš iz salona s novom, prekrasnom manikurom te imaš osjećaj da možeš napraviti sve na svijetu. Taj nas osjećaj uvijek drži nekoliko dana, a prava mala drama nastaje ako se slučajno dio manikure okrhne ili ono najgore - nokat potpuno pukne. Nitko tko ne uživa u manikurama ne može niti pojmiti tugu tog trenutka, no što kada bismo ti rekli da uz nekoliko jednostavnih savjeta možeš osigurati da manikura traje duže? U nastavku ti donosimo ove vrijedne savjete, a osim nekoliko koraka koje možeš sama napraviti, veliku ulogu igra i salon koji posjećuješ te oprema koju koriste.

1. Priprema je pola posla

Dobra priprema je iznimno važna za gotovo sve u životu, pa tako i kvalitetnu manikuru koja dugo traje. Priprema počinje dok si još doma korištenjem hidratantne kreme za ruke i nokte koja će osigurati da nokti budu njegovani i spremni za nanošenje gela, trajnog laka ili slično. Jednom kada dođeš u salon, tehničarka ili tehničar najprije će se posvetiti pripremi nokta kako bi bili sigurni da se gel ili lak neće brzo "odlijepiti" s nokta. Kod ovog koraka koji uključuje uklanjanje ulja i viška vlage s površine nokta, ključno je koristiti kvalitetne proizvode koji će posao obaviti efikasno. Kako bi se uklonio višak vlage s noktiju, tehničari koriste nail prep ili dehidrator, a FAME ima sve proizvode koji su potrebni za savršenu pripremu nokta.

 | Autor: Freepik Freepik

2. Nemoj koristiti nokte kao alate

Možda je primamljivo koristit duge nokte za skidanje etiketa s proizvoda ili otvaranje limenke osvježavajućeg pića, no sve to može napraviti male pukotine na noktu koje dovode do potpunog pucanja gela ili komadića trajnog laka. Također, ako su za manikuru korištene tipse, može doći do odljepljivanja, ali i pucanja prirodnog nokta ispod njih što nikako nije dobro. Isti rizik donosi i, primjerice, pritiskanje gumbova te bi u tom slučaju trebala koristiti zglob na prstu, a ne nokat. Za podizanje kovanica s poda ili stola - ne moramo niti govoriti, papir ti je u tom slučaju najbolji prijatelj. 

3. Mala pukotina = vrijeme je za salon

Ako ipak nokte koristiš kao alat ili si možda nezgodno zapela za nešto i pojavila se mala pukotina na noktu, najbolje bi bilo odmah se zaputiti prema salonu kako bi ga popravila. Male pukotine će s vremenom postati samo još veće, a postoji šansa da će za sobom povući komad prirodnog nokta. Također, na mjestu pukotine može se odići gel ili trajni lak te će takva rupica nakupljati vlagu i potencijalno bakterije koje mogu oštetiti tvoj nokat. Ako ne stigneš otići do salona isti dan, do najbližeg mogućeg termina pokušaj mjesto održavati suho i zaštićeno od daljnje traume. 

 | Autor: FAME FAME

4. Sprijatelji se s rukavicama

Pranje posuđa, čišćenje doma, bojenje kose ili vrtlarenje - sve su to aktivnosti koje mogu oštetiti manikuru, posebno u kombinaciji s vrućom vodom ili kemikalijama. Vruća voda može se potkrasti ispod manikure i tako uzrokovati odizanje gela ili ljepila, a isto se odnosi i na sredstva za čišćenje kupaonice, kuhinje ili podova. Posebno je potrebno paziti i kod bojenja kose jer su šanse velike da će boja ostaviti tragove na noktima, ali ih i oslabiti. Zato je dobro u svim tim situacijama nositi rukavice, a ako ih ipak ne koristiš, svakako nakon obavljenog posla dobro operi ruke i namaži ih hidratantnom kremom koja sadrži vitamin E, ne preskačući i same nokte. 

5. Kvaliteta proizvoda je ključna

Čak i kada napravimo sve potrebne pripreme, pazimo na svoje nokte i brinemo o njima, teško je da će manikura potrajati ako tehničari ne koriste kvalitetne proizvode. Upravo je kvaliteta glavna vodilja hrvatskog nail brenda FAME koji je proizašao iz mnogo godina rada s klijenticama i osluškivanjem njihovih potreba, kao i potreba profesionalaca. U FAME ponudi pronaći ćeš profesionalnu opremu koja garantira kvalitetu, bilo da manikuru radiš sama doma ili tražiš savršenu opremu za svoj salon. 

 | Autor: FAME FAME

Iz bogate ponude izdvajamo FAME Smooth gelove nove generacije. Radi se o gelovima srednje gustoće, a pogodni su za no file tehniku i ne slijevaju se u kutikulu. Gelovi se mogu koristiti ispod boje, kao podloga za french ili jednostavno ostavi predivnu nježnu nijansu noktiju.

 | Autor: FAME FAME

Za nanošenje gela potrebni su i pravi kistovi, a FAME kistovi neće samo olakšati i ubrzati rad, nego će se i lijepo isticati u svakom prostoru. Kistovi FAME s lakoćom klize preko prirodnih noktiju, a odlični su i u kombinaciji s aluminijskim šablonama LUXY koje se neće odljepljivati tijekom korištenja, a također su perforirane za lakši rad kraćih noktiju. 

 | Autor: FAME FAME

 | Autor: FAME FAME

Sve najtrendi nijanse, kao i omiljene klasike poput crvenih i nude tonova, nalaze se u kolekciji FAME trajnih lakova, a koju god boju izabrala, možeš biti sigurna da je odlično pigmentirana. A prije nego što odabrana boja završi na noktima, potrebno ih je oblikovati. Uz FAMEolous rašpe će oblikovanje proći brzo i efikasno budući da su jake, izdržljive i efikasne. Također su otporne na dezinficijense pa tako neće biti problem osigurati da su sigurne za korištenje. 

 | Autor: FAME FAME

Osim proizvoda za samu manikuru, u FAME web trgovini pronaći ćeš i sve što je potrebno za opremanje salona - od modernog i udobnog kozmetičkog namještaja i radnih stolova do elektroničke opreme poput brusilica, lampi i sterilizatora. Zato u potrazi za kvalitetom za sebe i svoje korisnike svakako svrati u FAME web trgovinu, ali i Beauty & Hair Expo 2024 od 8. do 10. ožujka na kojem ćeš se moći više upoznati s FAME asortimanom. 

 | Autor: FAME FAME

Photo: Freepik

Komentari 0