Beauty

5 frizura koje su uvijek u trendu

Trendovi dođu i prođu, ali neke frizure su jednostavno uvijek IN! Klasične, ali istovremeno moderne i univerzalne uvijek iznova osvajaju žene diljem svijeta. Njihova najbolja karakteristika je što pristaju gotovo svima, a imaju tako mnogo lica da im je nemoguće odoljeti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Pixie

Klasična kratka frizura osvaja žene još od doba Audrey Hepburn koja je svoje uvojke odrezala u filmu Praznik u Rimu. Nakon nje, ovu frizuru su nosile Mia Farrow i Jaime Lee Curtis, ali i manje poznate dame koje vole jednostavnost i praktičnost. Danas među najpoznatije dame koje nose ovu frizuru spada i Michelle Williams koja obožava kratku kosu.

Ovu frizuru je moguće stilizirati na više načina: možete je zalizati, razbarušiti ili samo posušiti fenom. Najbolje pristaje ženama dječačkih crta lica i krhke građe, a dobro podnosi sve boje kose, pa čak i one neobične poput ružičaste.

Nježni uvojci

Seksi mekani uvojci su jedna od najzavodljivijih frizura ikada! Ne vjerujete? Pogledajte samo kakve frizure nose anđelice iz Victoria's Secreta na modnim pistama.

Ova kosa najidealnija je u slučaju kada vam je kosa prirodno valovita jer sve što tada trebate je dobro šišanje vrhova s vremena na vrijeme. One s ravnom kosom mogu se utješiti korištenjem viklera, figara i drugih vrsta uvijača dok ova frizura nipošto nije preporučljiva za žene s kovrčavom kosom. Da biste postigli ovaj look, u tom slučaju morate najprije ravnati kosu, a zatim kreirati valove što je previše posla za svaki dan.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Bob

Audrey Tautou voli kovrčavi, Jackie O je preferirala onaj s mnogo volumena, Uma Thurman zavodi Travoltu bobom sa strogim šiškama. Bob je jedna od frizura s najviše lica, a modna urednica Anna Wintour ga nosi gotovo otkad zna za sebe!

Isto kao što bob ima mnogo verzija, tako ne pristaje svaka verzija svima. Okruglo lice će dobro podnijeti nešto dulji i mekši bob s uvojcima koji uokviruje lice, dok žene dječačkog lica mogu uživati u strogim linijama. Tijekom rezanja šiški pazite da i one budu u skladu s vašim oblikom lica, ali i navikama.

Sleek look

Cher, Jane Birkin ili Gwyneth Paltrow? To su sve žene koje su u nekom trenutku zavodile ravnom kosom. Ravna kosa je meka na dodir, sjajna i izgleda kao da je puna zdravlja.

Želite li ovakvu frizuru sve što vam treba su glačalo za kosu, serum za zaštitu kose od topline i dovoljno duga kosa. Ova frizura pristaje svima, a dobro podnosi i detalje poput kopči, razdjeljaka ili ukosnica. Osim toga, ravna kosa pušta vašu odjevnu kombinaciju u prvi plan.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Konjski rep

Konjski rep je uistinu vječna frizura koju obožavaju poslovne žene. Gumica i kosa su sve što vam je potrebno, a od 50-ih na ovamo nije bilo žene koja ga nije nosila.

Beyonce, Gwen Stefani, Kate Beckinsale – svaka od njih nosi konjski rep na svoj način i prilagođava ga svom stilu. On može biti retro, jednostavan, zavodljiv, kovrčav ili pak ukrašen pokojim pramenovima u boji – važno je samo da je skupljen na potiljku i lagano poskakuje dok hodate.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0