Beauty

5 dodataka prehrani koji hrane kožu i štite organizam

  • Brzi tempo života koji većina nas živi onemogućava nam da u danu u organizam unesemo sve potrebne nutrijente koje bismo trebali
  • Uz svakodnevne obaveze zaista je teško paziti da svaki dan na tanjuru imamo drugu vrstu proteina, žitarica i povrća, da za međuobrok pojedemo voćku, unosimo dovoljno zdravih masnoća, a da pritom pazimo i hoće li nam dnevni jelovnik osigurati preporučenu količinu vitamina i minerala, potrebnih za zdravlje i normalan rad organizma, kao i za lijepu kožu, kosu i nokte
  • Zato su dodaci prehrani odlična alternativa

Na tržištu postoji veliki broj proizvođača dodataka prehrani, kao i samih suplemenata kojima je uloga ''bildanje'' imuniteta, prevencija bolesti i, općenito, poboljšanje zdravlja. Toliko ih je da je katkad teško procijeniti koji dodatak prehrani odabrati. Uvijek se možeš posavjetovati sa svojim liječnikom opće prakse ili prije kupovine detaljno istražiti koncentrirane hranjive tvari u različitim dodacima prehrani i ocijeniti koji najbolje odgovara tvojim potrebama, no ono što treba naglasiti jest da dodaci prehrani nisu zamjena za hranu, već dodatak uobičajenoj prehrani.

Ukoliko želiš pronaći dodatke prehrani uz koje ćeš se osjećati zdravo iznutra i lijepo izvana, imamo nekoliko super prijedloga koje možeš naručiti na Shopaj24.

1. Probiotik

Termin probiotik doslovno znači za život (pro biota). Probiotici omogućavaju bolji rast i razvoj djece, korisni su kod upalnih bolesti crijeva, umanjuju znakove alergije i preosjetljivosti na hranu, kemijske tvari i čimbenike iz okoliša, pomažu u sprečavanju osteoporoze, pomažu u čišćenju jetre, reguliraju pokretljivost crijeva te pomažu kod rješavanja akni i drugih kožnih poremećaja. Također se preporučuju nakon liječenja antibioticima te u slučajevima povećanog stresa, napetosti i alergija.

 | Autor: Multivitamini Obrt Multivitamini Obrt

Mi smo odlučili izdvojiti AC-Zymes PLUS dodatak prehrani koji sadrži 6 milijardi aktivnih probiotičkih bakterija u jednoj kapsuli i to 6 vrsta koje naseljavaju tanko i debelo crijevo. Sadrži i fruktooligosaharide – prebiotička vlakna koja služe kao izvor hrane korisnim crijevnim bakterijama čime se potiče njihov rast i opstanak u crijevima, kao preduvjet zdravlja tankog i debelog crijeva.

2. Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline pomažu u očuvanje zdravlja srca i krvnih žila, a neka istraživanja pokazuju da su izezutno važne za razvoj mozga kod dojenčadi i djece. Adekvatan unos omega-3 masnih kiselina smatra se važnim čimbenikom u prevenciji nastanka i sprečavanju progresije raznih bolesti poput artritisa, nekih oblika karcinoma, kardiovaskularnih bolesti, depresije. Nažalost, današnja tipična zapadnjačka prehrana je siromašna omega-3 masnim kiselinama što sa sobom nosi i povećan zdravstveni rizik.

 | Autor: Multivitamini Obrt Multivitamini Obrt

Upravo zato svatko od nas treba suplement kao što je Nordic Pure Omega 3 liquid - dodatak prehrani s omega-3 masnim kiselinama u tekućem obliku s prirodnom aromom limuna. Ulje jetre bakalara potječe iz pouzdanog čistog izvora, svježe ribe ulovljene uz obale Islanda, i predstavlja bogat izvor esencijalnih omega-3 masnih kiselina. Ne sadrži aditive, konzervanse, šećere, gluten i laktozu te je idealan za djecu, trudnice, dojilje i starije osobe.

3. Ljekovito bilje za zaštitu od uljeza

Razmnožavanje i širenje parazita predstavlja sve veći problem i u razvijenim zemljama. Rješenje za ovaj problem modernog doba mogu pružiti oni prirodni dijelatni principi ljekovitog bilja, koji su prije više stotina, pa i tisuću godina već dokazani.

 | Autor: Multivitamini Obrt Multivitamini Obrt

ParaProteX sadrži cijeli arsenal ljekovitog bilja dezinfekcijskog, antiparazitskog, antibakterijskog i antifungalnog djelovanja - šimširka ima dezinfecijsko svojstvo, mirišljava mirja jača probavni sustav i štiti jetru, mast od lišća crvenog jasmina štiti od kožnih infekcija prouzrokovanih parazitima, eugenol u karanfiliću je jak antioksidant, a ekstrakt sjemena grejpfruta je efikasan protiv 800 virusa i bakterija, oko 100 vrsta gljivica i brojnih drugih parazita.

4. Kolagen + hijaluronska kiselina

Ova dva moćna saveznika u borbi protiv starenja objedinjena su u dodatku prehrani koji smo jedva čekali podijeliti s tobom - GlamUp. Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu, neophodan za mlad i vitalan izgle, dok je hijaluronska kiselina tvar koja se prirodno nalazi u vezivnom tkivu i zglobovima, a njeno najvažnije svojstvo je sposobnost vezanja vode. Upravo se zato kolagen i hijaluronska kiselina smatraju čudotvornim oružjem u borbi protiv starenja kože.

 | Autor: Multivitamini Obrt Multivitamini Obrt

GlamUp sadrži najnoviju formulu sa visokim sadržajem kolagena I i III (čak 10000 mg u svakoj dozi!) u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom te esencijalnim antioksidansima - koenzimom Q10, vitaminom E, elagičnom kiselinom, lipoičnom kiselinom, beta karotenom, likopenom, luteinom i zeaksantinom.

5. ''Zlatne'' biljke koje jačaju imunitet

Ukoliko jednostavno želiš ojačati svoj imunitet prije početka sezone alergija ili prevenirati prehlade, predlažemo ti da isprobaš tekući koncentrat za jačanje imuniteta Ocean 21. Djelovanje sastojaka Oceana 21 na imunitet je kompleksno i proizlazi iz jedinstvenih biljnih komponenti morskih algi, aloje i taheebo čaja, preko 50 minerala i elemenata u tragovima, te cikle, mrkve i brusnice.

 | Autor: Multivitamini Obrt Multivitamini Obrt

Sastojci Oceana 21 pretaču u krv sve vitalne elemente te jačaju njena životna svojstva, čisteći tijelo od nagomilanih toksina iz okoliša. Jednostavno rečeno, čisti, hrani i regenerira.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0