Beauty

4 trenda za kosu koje ćeš 2018. posvuda viđati

Trendovi u kosi ne prolaze, već doslovno jure jedan pored drugoga! Sve što smo radili u 2017. tamo i ostaje, 2018. ima više funky štih

Dok smo u 2107. uživali u prirodnosti kose i svojevrsnom hygge trenutku u ljepoti, ova godina nam donosi zabavniju promjenu, iako ne tako ludo otkačena da bismo mogli reći i da je nenosiva. Naime, pastelne boje pomalo padaju u zaborav i na tron staju toksične nijanse, efekti začina, kao i svojevrstan povratak 90-ih. 

Možda vas zanima Kako se riješiti ružnih ispucalih vrhova? Rubrika Beauty Beauty

1. Toksične boje

 

A post shared by Guy Tang® (@guy_tang) on

Kosa koja izgleda kao da se možeš njome otrovati, jedan je od favorita ove sezone. Iako su neonske boje imale nedavno svoj trenutak, ovo je vrijeme kada će trend ostvariti svoj puni potencijal - boje markera, posebice ružičasta i žutakoje će se najviše viđati po ulici. Kako to inače biva, sumnjamo da će ovaj trend zaživjeti i u Hrvatskoj, ali svakako pozdravljamo dame koje se na njega odluče! Ako misliš da su ove boje malčice previše lude za tebe, druga opcija je da ti frizer ostavi prirodan izrast i onda ga prošara s punom toksičnom bojom, što će posebice dobro izgledati primjerice s crnkama i ljubičastom! 

 

A post shared by Cherin Choi (@mizzchoi) on

2. Tonovi zlata

 

A post shared by chrisgreenehair (@chrisgreenehair) on

Jedan od glamuroznijih trendova godine je upravo ovaj - a svoj vrhunac mogao bi doživjeti upravo tijekom proljeća. Iako će plavuše sigurno ostati svijetle, sada će njihova kosa biti prožeta zlaćanim, čak tonovima maslaca, pa i karamele, u maniri žućih tonova koji su se nosili u 90-ima. Isto vrijedi i za brinete, skoro i crnke, kojima će tonovi karamele dati fenomenalnu toplinu. Ova kosa jednostavno djeluje luksuzno i stoji skoro svim tipovima. Doduše, "ledeni" tonovi plave su itekako IN zbog celebrityja koji ih trenutno ludo nose (Hej, Kim Kardashian!), pa ako imaš ružičasti ili plavi podton kože, savršeno će ti pristajati, dok se curama s žućkastim ili zlatnim tonovima sugerira da zaskoče ovaj trend što prije.

 

A post shared by Julia Elena (@colorbyjulz) on

3. Karamel rose

 

A post shared by Cherin Choi (@mizzchoi) on

Rose, rose... Nikada te se nećemo riješiti, je li tako?! Rose gold je bio jedan od top hair trendova 2017., na kojega su se često ohrabrili i celebi, a sada nam dolazi u svojoj pitomijoj nijansi - karamel rose. Miks hladne ružičaste i tople karamele u suptilnim pramenovima u biti samo daje tvojoj kosi mali "level up", koji pritom izgleda nevjerojatno prirodno i meko. Ovaj trend je kao stvoren za cure tamnije kose, dok će plavuše umjesto karamele birati više zlaćane nijanse kako bi prijelaz između ružičaste, plave i "karamele" bio što manje nametljiv. 

 

A post shared by Julia Elena (@colorbyjulz) on

4. Vatreni tonovi začina

 

A post shared by Cassondra Kaeding (@ckaedingcolor) on

Frizeri su primijetili kako žene sve češće traže jarke boje kose, unutar "prirodnih" tonova, kada žele izaći iz svoje "sigurne zone". To bi bile boje začina, posebice toplih poput crvene paprike, cimeta, muškatnog oraščića... S druge strane, sve češće viđamo i monotone, pune i jarke crvene i ružičaste, koje ipak trebamo razlikovati od tonova toksičnih boja. U svakom slučaju, i ove boje zahtijevaju dozu hrabrosti, ali su nekako ležernije i manje upadljive od onih otrovnih i to zato što ih vizualno povezujemo s tonovima koje vidimo u prirodi.

 

A post shared by Cassondra Kaeding (@ckaedingcolor) on

Photo: Instagram

Komentari 0