Beauty

Kako se riješiti ružnih ispucalih vrhova?

Što može pokvariti dojam najbolje frizure ili najelegantnijeg outfita? Prokleti ispucali vrhovi. Evo kako ih se riješiti

Ispucali vrhovi - grozota svake fen frizure, loša strana češljanja i problem kod svakog repa. Grozne rascijepljene vlasi kosu pretvaraju u malo čudovište na glavi i svaki look nekako "umanjuju". I naravno, znamo kako ih se riješiti - naručivanjem kod frizera i temeljitim šišanjem, ali to nekad nije moguće, bilo radi budžeta ili prebukiranih sati u salonu. Što u tom slučaju?

Ispucali vrhovi su rezultat oštećenja, a najbolji način za smanjiti ih je smanjiti cjelokupno oštećenje kose. Najčešće se događaju zbog pretjeranog korištenja pegle za ravnanje kose; da bi se to izbjeglo, pažljivo češljajte kosu i obavezno koristite proizvod za zaštitu od topline. Drugo najveće oštećenje kosi daje nošenje repa. Gumice za kosu s metalnim dijelom zapinju za kosu i lako je trgaju, a obične jednostavno pretjerano stišću kosu i tako s vremenom, veže li se kosa na istom mjestu, dolazi do pucanja.

Možda vas zanima Ovo je najbolji proizvod za volumen kose na tržištu! Rubrika Beauty Beauty

Također, način na koji pereš kosu može utjecati na stvaranje ispucalih vrhova. Tuš bi trebala pozicionirati točno iznad glave tako da se voda slijeva niz rast kose, jer tako ćeš i spriječiti jako petljanje, koje kasnije najviše utječe na ispucanost. Češljanje mokre kose je najgora opcija jer vlasi uvelike popucaju, a to možeš donekle izbjeći tako da kupiš specifičnu četku za raščešljavanje i kad naneseš balzam ili regenerator za kosu, već je tada pod tušem raščešljaš - i to krenuvši od dolje prema gore.  | Autor: miss7 miss7

1) Pureology Strength Cure Split End Salve - 198 kn (Cultbeauty.com); 2. Phyto Phytoplage Huile Sublimante - 124 kn (Wow-junkie.com)

Kao što smo već spomenuli, jedini pravi način rješavanja ispucalih vrhova je šišanje, a ako ih želiš zakamuflirati do termina u salonu, to možeš učiniti uz pomoć ulja, seruma ili krema za kosu, koji ispucale vrhove prividno zacjeljuju. Pritom, stručnjaci kažu da bi, ako želiš ravnati kosu, ulje trebala staviti poslije ravnanja inače ćeš si doslovno spržiti kosu. To sigurno želiš izbjeći!

Photo: miss7

Komentari 0