Beauty

3 zagrebačka frizera otkrila su nam top trendove za ljeto

Prema njima, klasični valovi i zaglađene frizure su "out" za ljetnu sezonu, a pletenice čine savršenu ljetnu frizuru. Koje još frizure zaboraviti, a koje staviti na svoju "must have" listu

Ako si se s dolaskom toplijih dana zaželjela i neke promjene, mijenjanje frizure odlična je opcija. Kako bismo ti olakšale "muke" s pronalaskom idealne ljetne frizure, razgovarale smo s tri domaća frizera koji pomno prate svjetske trendove i doznale što će se nositi u narednim ljetnim mjesecima. 

"Ovoga ljeta apsolutni hit bit će boho stil. Tu se podrazumijeva messy kosa uz dodatak svih vrsta umetaka i pletenica. Taj stil bit će aktualan do sredine desetog mjeseca, a onda će se vratiti zaglađene frizure, pravilni oblici i ravni rezovi. Pletenice će doživjeti svoj vrhunac, ali također u messy izvedbi", rekao je zagrebački frizer Antonio Draženović iz AD HAIR studija. Pletenice podržavaju i Nikolina Kisić Mamić, direktorica Ruža Institut Kerastase, Ruža Pure Aveda i Ruža Essentials i Tea Matičević, kreativna direktorica frizerskog studija Opium. "Pletenice su uvijek in pa tako i ovoga ljeta. Boho su eterične, lepršave, romantične, kakve i pristaju dugom toplom ljetu", otkrila nam je Tea Matičević u čiji salon rado svraćaju pjevačice Jelena Rozga i Franka Batelić te glumica Kristina Krepela. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Osim pletenica i messy frizura, apsolutni hit bit će i frizure koje nisu klasični valovi, ali se rade na sličan način s ravnim krajevima. "Sigurno je da, nakon duge ere valova i 'dorađene' kose, ove sezone nastupaju lagano 'prelomljeni' krajevi, prirodni look, vrhovi koji nisu kirurški precizni nego izgledaju pomalo nedovršeno. Kosa mora disati, imati dinamiku izgledati kao da je u stalnom pokretu. Svakako, ovo ljeto sve buntovnice će doći na svoje. Za 'ziheraše', slojevito ošišana kosa, klasični bob i razdjeljak po sredini su vječni trend. Pri šišanju koristim Kevin Murphy helix škare s uvijenom oštricom, kojom se može postići sve - od zakrivljene linije do valovitosti, a zapravo se potiče prirodan pokret u kosi koji je trajan sve dok ona ne izraste", dodala je Tea. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kad je u pitanju šišanje kose, Nikolina Kisić Mamić, vlasnica salona čije su klijentice Severina, Lana Jurčević, Ecija Ivušić i brojne druge poznate dame, preporučuje šišanje toplinskim škarama. Riječ je o škarama koje se zagrijavaju na 110-170°C stupnjeva, a onda se njima odabranom tehnikom šiša kosa. Te škare specifične su po tome što jedine mogu kraj dlake "zalemiti" pa vrh nakon rezanja neće ostati raspucan, već na neki način "zatvoren". Od tehnika šišanja kose Nikolina za ovo ljeto preporučuje messy bob, šiške i kratke frizure.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima Najbolje frizure za tanku kosu - pokaži ovo svom frizeru i opusti se! Rubrika Beauty Beauty

Boje za ljeto su što prirodnije. Kako bi postigli taj prirodni izgled, frizeri se služe različitim zanimljivim tehnikama koje zvuče vrlo primamljivo. U Studiju AD HAIR hit za ljeto je blondiranje kose koje se nanosi slojevito. Naime, kosa se posvjetljava u pojedinim pramenovima, ali free hand tehnikom. Tea Matičević pak preferira flamboyage koji spaja ombre i balayage dajući kosi prirodan izgled kao da ste se upravo vratili s ljetnoga godišnjeg odmora, dok je u salonu Ruža Kerastase naglasak stavljena na color contouring, tehniku bojenja kose koja vizualno utječe na oblik lica. Pri toj tehnici sjenčanjem se kreira prirodan izgled frizure glamuroznog volumena i blistavih odsjaja. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima 5 frizura za dane kada ti se ne da prati kosa Rubrika Beauty Beauty

I za kraj, svi frizeri ističu potrebu konstantnog ispiranja kose nakon izlaska iz mora i nanošenja njegujućeg sredstva kako bi joj osigurali potrebne hranjive sastojke. "Moj savjet je da tijekom ljetnih dana kosi osigurate više njege maskama, balzamima, uljima koji će je obnoviti. Želite li da kosa bude što ljepša i zdravija tijekom ljeta, izbjegavajte pegle za ravnanje kose, figaro ili bilo kakve električne uvijače. Nakon izlaska iz mora, kosu isperite čistom vodom i nanesite njegujući regenerator, leave in regenerator ili masku. Najbolje je pustiti je da se prirodno osuši. Osobama s nešto rjeđom kosom savjetujem da ne zanemaruju vlasište. Zaštitite ga, ono također može izgorjeti pod snažnim sunčevim zrakama. Jedan od načina zaštite jest da kremu s visokim zaštitnim faktorom pomiješate s vodom ili je samu poprskate na vlasište prije izlaska na sunce", savjetuje Tea Matičević. 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0