Beauty

3 najpoželjnije frizure ovog proljeća: za bob znamo, koje su preostale dvije?

  • S prvim toplim danima ne volimo osvježiti samo garderobu, već su i osvježenja kozmetičkih torbica i frizura jednako dobrodošla
  • Dok su nam u hladnijim danima draže duge frizure koje nas griju, u onim nešto sunčanijima radije nosimo kraće opcije koje su prozračnije i lakše za održavanje, ali jednako atraktivne
  • A evo za koje vodeći frizeri tvrde da s njima ne možemo pogriješiti

Uz samo osam dana koji stoje između nas i službeno prvog dana proljeća, naveliko pretresamo vodeće trendove i ideje, kako one modne, tako i one iz svijeta ljepote. Jer s prvim toplim danima ne volimo osvježiti samo odjeću, već su i osvježenja kozmetičkih torbica i frizura jednako dobrodošla. 

Dok su nam u hladnijim danima draže duge frizure koje nas griju, u onim nešto sunčanijima radije nosimo kraće opcije koje su prozračnije i lakše za održavanje, ali jednako atraktivne. No, nije samo do godišnjeg doba, kratke ili makar kraće frizure sve su jači trend. Za sve one koji naslućuju u kojem smjeru ovo ide, istina je, bob i dalje sa svojim brojnim iteracijama suvereno vlada trendovima kao uvjerljivo najpopularnija varijanta, no daleko od toga da se jednako privlačne opcije ne nude za sve one koji od škara bježe k'o vrag od tamjana. A evo za koje vodeći frizeri tvrde da s njima ne možemo pogriješiti!

Možda vas zanima Gigi Hadid je ošišala svoju dugu kosu i dokazala da je bob stvarno najbolja frizura na svijetu Rubrika Beauty Beauty

Bob naš svagdašnji

Budući da već mjesecima ne postoji popularnija frizura od boba, zaslužuje da se prvo njome pozabavimo. Otkako je postao vodeći trend, bob je zaživio u toliko različitih varijanti da bismo vrlo vjerojatno neku drugačiju mogli nositi baš svakoga dana, prije no što bismo nakon nekoliko mjeseci ostali bez ideja. Najpozitivnija strana toga je što će u nikad širem spektru svega onoga što se danas objedinjeno nalazi pod bobolikim zajedničkim nazivnikom baš svatko pronaći nešto za sebe i što postoji savršeni bob za svaki oblik lica i tip i teksturu kose. 

 | Autor: Instagram @theestallion Instagram @theestallion Foto: Instagram @theestallion

Od androginih 'mokrih' opcija poput onih kakve obožavaju America Ferrera, Hailey Bieber i Charlize Theron, preko razigranih asimetričnih varijanti do retro boba sa šiškama kakvog rado nosi Megan Thee Stallion ili pak jedne od brojnih voluminoznih i super ženstvenih opcija kakve su popularizirale Zendaya, Sydney Sweeney i Florence Pugh, inspiracije nam definitivno ne nedostaje, a na nama je samo da se odlučimo za svoju omiljenu kombinaciju s wow faktorom. 

 | Autor: Instagram @zendaya Instagram @zendaya Foto: Instagram @zendaya

Voluminozne kovrče

Ono što je ove godine presudan faktor pri biranju fizure je vrijeme potrebno za njezino održavanje. Žene će sve više birati one koje ne iziskuju puno truda, odnosno one koje će odlično izgledati nakon samo nekoliko minuta stiliziranja i koje ne zahtijevaju prečeste odlaske u salon. Drugi važan kriterij je voluminoznost koja je i ove godine visoko na cijeni, a ono što spaja najbolje od ova oba svijeta jesu poluduge frizure s razigranim, voluminoznim kovrčama. I ne, to nipošto ne znači da je vrijeme za trajnu. 

 | Autor: Instagram @traceeellisross Instagram @traceeellisross Foto: Instagram @traceeellisross

Moderne kovrče su mekanije, lepršavije i manje definirane, a njihova tekstura igra ključnu ulogu u određivanju željene razine definicije. Onima koji imaju prirodno kovrčavu kosu preporučuju se nešto duži slojevi s blagim kutevima na vrhovima, ovisno o gustoći kose, dok bi oni s izrazito gustom  kosom trebali razmisliti o nekolicini kraćih pramenova koji će uokviriti lice i uravnotežiti težinu slojeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christian Wood (@cwoodhair)

Šiške na stranu

Za sve one koji žude za promjenom, ali se ne žele odreći ni nekoliko centimetara svoje dragocjene dužine, teško da postoji bolja opcija od šiški koje se ove godine vraćaju na velika vrata. Dodavanje šiški je jednostavan način da osvježimo izgled i stvorimo potpuno drugačiju frizuru uz minimalnu promjenu, a iako se, baš kao što je to slučaj s bobom, nose razne varijante - i zavjese, i one ultra kratke i stroge, i one jako guste, najpopularnije su one malo duže, stepenasto ošišane, koje se spuštaju niz jednu stranu lica. Ovakve šiške, bilo da ih nosimo s razdjeljkom na sredini ili pak onim po strani, najljepše uokviruju lice i privlače pozornost na jagodice.

 | Autor: Instagram @dualipa Instagram @dualipa Foto: Instagram @dualipa

 | Autor: Profimedia Profimedia

Oscari 2024. frizure Možda vas zanima Nisu samo haljine privukle pozornost, ovo je 10 najljepših frizura s dodjele Oscara Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @zendaya

Komentari 0