Beauty

3 načina kako nositi 'bubble' rep, razigranu verziju klasičnog repa, kao stvorenu za blagdanske dane

  • Užasno smo slabi na frizure koje su istovremeno praktične i vrlo chic, a visoki rep nam je već dugo među omiljenima
  • On nikada nije bio samo frizura, već i simbol samopouzdanja i stila, a jednako ga rado nosimo i kada smo u žurbi i kada se spremamo za kakav glamurozni događaj
  • A upravo je u svečanim prigodama posljednjih mjeseci sve popularnija nešto razigranija verzija visokog repa - bubble rep koji, kako smo se uvjerili, može izgledati vrlo glamurozno

Visoki zaglađeni rep raskošnog volumena već desetljećima slovi za jednu od onih frizura koje su istovremeno elegantne, vrlo chic i izrazito praktične. Frizura je to koja se, baš kao i odjeća, kroz razne epohe mijenjala i evoluirala, ali joj ni u jednom trenu nije opala popularnost. 

Zasluge za to u velikoj mjeri idu prvoj ikad Barbie lutki koja je nosila upravo visoki rep, a nakon nje, Sandra Dee je krenula tabanati put kojim su u godinama i desetljećima nakon nje nastavile kročiti Brigitte Bardot, Madonna, Ariana Grande i mnoge druge slavne i manje slavne ljepotice. 

Možda vas zanima Prva miss ikad s kratkom kosom inspirirala nas je da pronađemo najljepše pixie frizure Rubrika Beauty Beauty

Visoki rep nikada nije bio samo frizura, već i simbol samopouzdanja i stila, a budući da je jedna od rijetkih frizura koje su u toj mjeri praktične, chic i zavodljive, poprilično je jasno zašto ni nakon toliko desetljeća ne silazi s trona onih najobožavanijih, bilo da za njim posežemo u žurbi ili se pripremamo za kakav glamurozni događaj.

A upravo je u svečanim prigodama posljednjih mjeseci sve popularnija nešto razigranija verzija visokog repa koja, kako smo se uvjerili na Instagramu i TikToku, može izgledati vrlo glamurozno. Takozvani bubble rep iliti visoki rep koji je podijeljen gumicama u nekoliko dijelova sjajan je update klasičnog repa koji nudi brojne mogućnosti teksturiranja i eksperimentiranja, a iako smo se nagledali svakakvih varijanti, tri su nam se ideje posebno svidjele! 

Bubble rep s mašnama

 | Autor: Instagram @lacyredway Instagram @lacyredway Foto: Instagram @lacyredway

Iako smo još uvijek usred blagdanske sezone, to definitivno nije jedini razlog popularnosti mašni koje volimo u svim mogućim oblicima i kombinacijama. Dodajemo ih odjeći, dodajemo ih na cipele, dodajemo ih gdje god za to imamo priliku, pa tako i na svoje repove. Ogromni voluminozni rep s jednom ogromnom baršunastom mašnom možda je klasik koji nikada neće ostariti, no ove nam se godine kao jednako zanimljiva opcija čini i hrpa manjih mašnica koje krase bubble rep! 

Niski bubble rep

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Mi možda obožavamo visoke repove, no to ne znači da su i svi ostali jednako ludi za njima. One kojima visoki repovi baš i nisu prirasli srcu možda će puno više šarmirati niska varijanta, a na nama je samo da odaberemo koliko volumena, sjaja, dodataka i mašni mu želimo dodati. Ako se nas pita, nešto zaglađenija varijanta s gusto raspoređenim gumicama izgleda vrlo elegantno!

Zlato u kosi

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Gledajući frizuru Serene Williams koju je kreirao frizer Vernon François, moramo priznati da izgleda vrlo kraljevski. Iako su zlatne kopče bile jasna poveznica s njezinom haljinom koja ga je inspirirala, to ne znači da ne možemo ukrasti ovu ideju i njome začiniti vlastite stylinge. Doček Nove godine nam je odlična prilika za baš ovakvu frizuru!

Možda vas zanima Za ovih 5 frizura možemo reći da su neprikosnoveno vladale TikTokom 2023. godine Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @clairerose

Komentari 0