Beauty

3 frizure zahvaljujući kojima će tvoja duga kosa izgledati prirodno gušće

  • Ponekad niti činjenica što netko ima dugu kosu ne mora značiti da je kosa gusta i voluminozna - ona često može biti tanka i beživotna, pogotovo pri korijenu
  • Zbog težine duge kose može biti još teže postići barem prividnu gustoću i volumen, ali postoje frizure koje nam mogu pomoći u tome
  • Donosimo tri frizure koje su jednostavne i brze za kreirati kod kuće, čak i za one dane kad si u žurbi
  • Pročitaj više: Frizerska prognoza: 3 bob frizure koje će biti 'out' ovog proljeća i 3 koje će biti 'in'

Isprobavanje različitih frizura može biti prilično zabavno, bilo da odaberemo imati zaglađenu i besprijekorno ravnu kosu ili možda visoki konjski rep kako bismo probudile svoju unutarnju Barbie, mogućnosti su neograničene. Često kad ljudi pomisle na dugu kosu, odmah pretpostave da je ona gusta i voluminozna, ali to nije uvijek slučaj.

Možda vas zanima Zlatna bronde i Botticelli smeđa ugurale su se među najpoželjnije boje kose ove godine Rubrika Beauty Beauty

I duga kosa može biti tanka i beživotna

Bez obzira na to imamo li kratku frizuru ili jako dugu kosu, ona i dalje može biti tanka i beživotna, osobito pri korijenu. Dovoljno je samo obratiti pozornost na količinu pjena i drugih proizvoda na tržištu koji obećavaju volumen, da bismo zaključili da mnogi od nas žele kreirati look gušće i punije kose. No, jesi li znala da postoje određene frizure koje imaju moć preobraziti dugu kosu i pomoći joj da izgleda gušće no ikad?

Iako su proizvodi za kreiranje dojma većeg volumena izvrsni za tanku kosu, postoje i brojne frizure uz koje možemo pokušati stvoriti iluziju gustoće, a mi ti u nastavku donosimo tri najljepše. Sjajna stvar kod svake od ovih frizura je to što ih je vrlo lako kreirati, tako da nećeš morati provoditi sate spremajući se za izlazak iz stana svako jutro. Isto tako, možeš ograničiti korištenje raznih uređaja kao što su grijani vikleri, pegle ili uvijači kako bi pokušala dobiti onaj volumen supermodela iz ‘90-ih jer bi ove jednostavne frizure trebale poslužiti. Mogli bi ti pomoći svileni uvijači i pokoji proizvod za dodatnu dozu volumena, ali neće biti potrebno oštećivanje kose kako bi imala dugu grivu kojoj bi i Mufasa zavidio.

Možda vas zanima Svi na TikToku rade DIY šampone za suho pranje kose: Evo recepta i savjeta što izbjegavati Rubrika Beauty Beauty

Niski razdjeljak na strani

Kreiranjem dubokog razdjeljka na strani kosa pri korijenu može izgledati puno bujnije nego što uistinu je. Nije neuobičajeno da žene s tanjom kosom imaju rijetke vlasi na vrhu glave i na tjemenu, a nisko pololoženi razdjeljak je odličan način na koji se to može učiniti puno manje vidljivim. Kad odabereš željenu stranu, nanesi i svoju omiljenu pjenu za kreiranje volumena, iščetkaj kosu četkom od prirodnih vlakana i nanesi lagano, njegujuće ulje na vrhove za zaglađivanje vlasi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Irma (@makeupbyirmart)

Polupodignuta frizura

Stručnjaci preporučuju nošenje polupodignute kose jer je takva jednostavna i cool frizura savršena za stvaranje iluzije bujnije kose. Sve što je potrebno je gornju četvrtinu kose zakopčati u punđu ili rep, svejedno je što odabereš, jedino što je važno je namjestiti ih točno na vrhu glave ili malo više prema iza. Dobro bi bilo koristiti gumice za kosu koje su presvučene satenom ili svilom ili čak kopču ili ukosnica, kako bi spriječila lomljenje i oštećenje vlasi. Također, preporučuje se korištenje spreja za volumen na korijenu kose, prije vezanja, kako bi se stvorila iluzija dodatne teksture.

Možda vas zanima 'CWC metoda': Ovako treba prati obojenu kosu da boja brzo ne izblijedi Rubrika Beauty Beauty

Prirodno sušenje kose za dodatnu teksturu

Svojoj prirodnoj teksturi pruži dozu volumena za gušći izgled kose. Potraži sprej za kreiranje volumena i nanesi ga na korijen kose kada je ona suha otprilike 90 posto. Za oblikovanje, zatakni kosu iza ušiju i ostavi da se osuši na zraku do kraja. Kad se osuši, istresi kosu s glavom prema dolje, kako bi joj pružila dodatnu dozu živosti. Također, možeš nanijeti proizvode kao što je slani sprej kako bi kreirala beach waves look. Ako imaš prirodnu valovitu ili kovrčavu kosu, možeš isprobati i kremu za kovrče.

Photo: Instagram @polinailieva

Komentari 0