Beauty
Parfemi s notom kokosa

11 parfema s notom kokosa s kojima ćemo mirisati na skupi odmor (a ne na kremu za sunčanje)

  • U moru parfema postoje neki mirisi koji poboljšavaju raspoloženje, bude sjećanja i mame osmijeh na lice 
  • Parfemi s mirisom kokosa definitivno spadaju među 'good vibes' mirise 
  • Ovih 11 parfema s mirisom kokosa imaju blagi, aromatičan miris koji podsjeća na bezbrižne trenutke godišnjeg odmora - na nekoj dalekoj i toploj destinaciji!

Naše osjetilo mirisa može prizvati brojne uspomene ili nam može pomoći da dodirnemo svog unutarnjeg sanjara kako bismo zamislili da smo negdje drugdje. Zbog mirisa kokosa odmah ćemo pomisliti da se izležavamo u visećoj mreži negdje uz more, s koktelom u ruci…

Slatki, kremasti i mošusni miris kokosa vrlo je privlačan i osvježavajući. Znamo da se ne sviđa svima jer ako se pretjera, možemo previše mirisati na kremu za sunčanje. No u kombinaciji s drugim, dobro izabranim notama, možemo dočarati pravi raj za onoga tko nosi parfem s kokosom. 

11 najboljih parfema s kokosom, od jakih mirisa do suptilnih nota…

1. Najbolji parfem od kokosa: Vacation Eau de Toilette

Ključne note: esencija petitgraina, kokosova voda, kokosovo mlijeko, bergamot, solarni mošus, banana, ananas

Ovaj miris inspiriran je tropskim odmorom. Naravno, ima prizvuk onog kokosovog mirisa kreme za sunčanje (poput banane), ali je toliko izražen da ne miriše kao prava krema za sunčanje. Uglavnom, budi samo puno sretnih uspomena s plaže. Cijena: 55,62 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

2. Tom Ford Soleil Blanc Eau de Parfum

Ključne note: pistacija, bergamot, kokos, tuberoza, ylang-ylang, jasmin, tonka mahune

Sunčane, cvjetne i jantarne note u ovom parfemu nadopunjuju kremastije note coco de mera. Miriše poput luksuznog putovanja s obale s dodatnim notama mahune tonke, pistacija, ylang-ylanga i tuberoze. Čist, ali sladak miris. Cijena: 199,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

3. Skylar Coconut Cove Eau de Parfum

Ključne note: bergamot, kokos, ambroks

Miris kokosa jako je izražen, pa možda i nije za one koji vole da ta nota bude malo suptilnija, ali doista dočarava osjećaj prozračne tropske uvale. Dodatne note jasmina, nektara hibiskusa, limuna i obalne šume jednostavno su čarobne i čine da mirišemo svježe uvijek i svugdje. Cijena: 27,75 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

4. Mugler Alien Goddess Eau de Parfum

Ključne note: esencija bergamota, španjolski jasmin, burbon vanilija, kokos

Alien Goddess je još jedan od favorita među parfemima s mirisom kokosa. Ovo je dobra opcija za one koji vole samo dašak kokosa, jer su ostale note vanilije, jasmina i bergamota malo izraženije. Cijena: 119,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

5. Laura Mercier Almond Coconut Milk Eau Gourmande

Ključne note: badem, kokos, vanilija, heliotrope, mošus

Ovaj miris sadrži note badema i kremasti kokos kao gornje note. Definitivno je slađi, mošusniji miris kokosa, ali miriše božanstveno. Cijena: 75,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

6. Maison Margiela Replica Beach Walk Eau de Toilette

Ključne note: bergamot, heliotrope, kokosovo mlijeko

Ime ovog raskošnog mirisa Maison Margiela govori sve. Inspiriran je slanim zrakom i suncem na plaži. Note heliotrope, kokosovog mlijeka i bergamota dočaravaju mekani, prozračni miris koji je potpuno opojan. Cijena: 131,59 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

Najbolji parfemi na Amazonu Možda vas zanima Ova 3 parfema trenutačno su najprodavaniji mirisi na Amazonu - nisu svi očekivana imena Rubrika Beauty Beauty

7. Parfem Pacifica Indian Coconut Nectar

Ključne note: kokos, vanilija, vetiver

Sadrži toplu mješavinu kokosa, vanilije i zemljanog vetivera te nudi prekrasan, bogat i egzotičan miris koji se može nositi svaki dan. Cijena od 27 eura također je OK. Jeftin je, a miriše vrlo luksuzno. Cijena: 27,12 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

8. Byredo Velvet Haze Eau de Parfum

Ključne note: ambreta, kokosova voda, listovi pačulija, kakao absolut, mošusni pamuk, divlji mošus

Ovaj miris obavija te pucketavom toplinom ambrete, pačulija, kokosove vode i divljeg mošusa. Zemljani je i sladak i doslovno traje cijeli dan. Osjećat ćeš se kao da si umotana u luksuzni baršun ili kašmir! Cijena: 189,95 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

9. Clean Reserve Solar Bloom Eau de Parfum

Ključne note: bergamot, cvijet naranče, kokosova voda

S pjenušavim citrusima i svježim cvjetnim notama, ovaj miris Clean Reserve je tako živahan i svjež. Kokosova voda nalazi se u podnožju i dodaje ukusan dodir slatkoće koji te odmah prenosi na udaljeni tropski otok. Cijena: 101,93 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

10. D.S. & Durga Radio Bombay Eau de Parfum

Ključne note: cedar, sandalovina, breskva, iris, kokos, ambra, balzamasta jela, ambreta, mošus

Za one koji vole opojnije drvenaste mirise, Radio Bombay je prava stvar. Prema brendu, inspiriran je vrućinom područja Bandra u Mumbaiju i evocira osjećaj radija koji svira u maloj trgovini u užurbanom gradu. Uistinu je rodno neutralan, ali postiže savršenu ravnotežu između drvenastog, kremastog i mošusa. Cijena: 198,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

11. Heretic Dirty Coconut Eau de Parfum

Ključne note: cedar, vanilija, kokosova voda 

Ovo je još jedan miris pun kokosa prožet mesom kokosa, prženom ljuskom kokosa, egzotičnim drvećem i toplom vanilijom. Heretic je za one koji istinski razumiju mirise. Dirty Coconut nije nalik tipičnim, osnovnim mirisima kokosa na tržištu. Sofisticiran je i tajanstven. Cijena: 61,95 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/parfem s kokosom

Zimski parfemi za muškarce Možda vas zanima 10 najboljih muških parfema za zimu: mogu biti idealan poklon dragome, bratu, tati... Rubrika Beauty Beauty
Photo: PR

Komentari 0