Beauty

11 makeup trendova od kojih ove godine ne možemo pobjeći. Neki nam se sviđaju, neki ne

  • Usporedimo li sadašnje trendove s onima iz 2014-e, vidjet ćemo koliko se toga promijenilo. Isto tako, usporedimo li ih s onima iz 80-ih, vidjet ćemo da se neke stvari vraćaju i pronalaze mjesto u novim trendovima 
  • Ni makeup nije iznimka, prošla je godina bila u znaku minimalističkog makeupa koji je dobio brojne moderne TikTok varijacije na temu i nazive: clean girl makeup, strawberry makeup... 
  • Evo što ćemo zadržati, što odbaciti, a što ponovno vratiti u svoju makeup rutinu ove godine 

Zahvaljujući društvenim mrežama, makeup trendovi brzo se mijenjaju i unaprjeđuju, stoga je svaki početak nove godine, dok smo još inspirirani parolom “nova godina, nova ja”, savršeno razdoblje da isprobamo neke nove trendove. Dok je prošla godina bila u znaku minimalističkog makeupa, stručnjaci predviđaju da ćemo u ove godine svjedočiti viralnim senzacijama, jednako kao i klasičnoj ljepoti. Možemo očekivati povratak bezvremenskih stilova izvedenih modernim tehnikama. Evo kojih ćemo 11 makeup trendova viđati posvuda…

čokoladni nokti Možda vas zanima 7 manikura kojima stručnjaci predviđaju mjesto u trendovima 2024. Rubrika Beauty Beauty

1. Ledeni izgled

Ovaj je trend popularizirao mermaidcore i izgled "šećerne vile" Hailey Bieber, stoga nam se čini da će u ovoj godini doživjeti svoj puni procvat. Očekujemo da će ledeni izgled s mnogo highlightera, inspiriran Megan Three Stallion i njenim umjetničkim alteregom Tinom Snow, zavladati društvenim mrežama. 

 | Autor: Instagram @theestallion Instagram @theestallion Foto: Instagram @theestallion

2. Plavo sjenilo 

Ovaj trend ide ruku pod ruku s prošlim i također je povezan s Malom sirenom. Plavo sjenilo, koje aludira na morske valove i bezbrižnost, također će biti hit ove godine. 

3. Douyin makeup

Douyin makeup je popularan kineski stil šminkanja nazvan po kineskoj verziji TikToka. Ovaj stil naglašava prirodni izgled, a prepoznatljiv je po sjajnoj koži, istaknutim očima, ružičastim obrazima, prirodnim usnama i obrvama. 

 4. Strawberry makeup 

Čini se da se ovoga stila, koji je popularizirala Hailey Bieber, jednostavno ne možemo zasititi! Strawberry makeup, kako i sami naziv kaže, podsjeća na jagodu ističući ružičaste obraze (i pjegice), minimalističku pokrivenost i nježnost izgleda. 

 | Autor: Instagram@haileybieber Instagram@haileybieber

5. Crveni ruž  

Ovo je povratak klasike na koju smo, u moru minimalizma i nude ruževa, zaboravili. Crveni ruž simbol je ženstvenosti, seksipila i elegancije, a čini nam se da se ove godine vraća u trendove!

6. Usne u dvije boje 

Ovakav stil zapravo znači upotrebu tamnije olovke i svjetlijeg ruža. Na usnama predstavlja zanimljiv kontrast koji naglašava usne dajući im punoću. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA ROSALÍA (@rosalia.vt)

7. Hodajući "golden hour" 

Ovaj makeup stil izgleda kao je koža okupana popodnevnim ljetnim suncem, a potrebna je samo kombinacija bronzera i pudera. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yuri Sinata (@yurisinata)

 8. Lagani puder 

Svi znamo da teški puderi djeluju neprirodno i rade dodatne probleme na licu, stoga su lagani puderi najzdravije i najljepše rješenje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

9. Precizno konturiranje  

Konturiranje je dobra vila svakog šminkanja koja zaista radi čuda!

 | Autor: Instagram @shaymitchell Instagram @shaymitchell

10. Nostalgični makeup  

Moramo priznati da smo se malo željeli tanjih obrva i jačeg makeupa iz 2000-ih. Obzirom na to da se zadnjih godina trendovi s početka tisućljeća vraćaju, bilo je samo pitanje vremena kada će na red doći i na makeup. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Dobrev (@nina)

11. Sjajne usne  

Matt ruževi odavno su svrgnuti s trona (premda nisu sasvim otišli u zaborav), a njihovo mjesto preuzela su sjajila koja hrane, hidratiziraju i naglašavaju prirodni izgled usana. 

Glow Recipe’s Plum Plump Gloss balzam za usne | Autor: Glow Recipe Glow Recipe Foto: glowrecipe.com. Glow Recipe balzam za usne

Možda vas zanima 6 boja kose koje će biti apsolutni hit ove godine Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash / Behrouz Sasani

Komentari 0