Love&Sex

Istraživanje je pokazalo zašto se parovi seksaju i kad uopće ne osjećaju požudu

  • Tjelesna privlačnost je jaaakooo dobar argument za seks
  • Međutim, ni u kom slučaju nije jedini!
  • Koje razloge još imaju parovi da spavaju zajedno – otkriva nedavno provedeno istraživanje

Najočitiji i najjednostavniji razlog da dvoje ljudi spava zajedno za većinu je sigurno požuda. To potvrđuje reprezentativna seks-anketa portala ElitePartner u kojoj je sudjelovalo oko 4000 ljudi, a gotovo dvije trećine je navelo požudu kao motiv za odlazak u krevet s najdražom osobom. Ali što ako libido – iz kojih god već razloga – izostane kao argument? Pronalaze li parovi još neke druge razloge za seks? Prema istraživanju – da! I to mnoge!

 | Autor: Toa Heftiba/Unsplash Toa Heftiba/Unsplash

Možda vas zanima 5 najguglanijih pitanja o seksu - prva dva su ohrabrujuća, ostala zastrašujuća Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

Emocionalna blizina jednako je važna kao i tjelesna privlačnost

Oko 60 posto ispitanika priznalo je da se u vezi seksaju kako bi bili emocionalno bliski s partnerom. Da razjasnimo: ne radi se isključivo o ženama! Doduše, broj ženskih ispitanica bio je sa 61 posto malo iznad muških (57 posto), ali nema govora o velikim spolnim razlikama.

Tetošiti i zadovoljiti omiljenu osobu navelo je gotovo pola ispitanika kao argument za seks – ovdje su muškarci prednjačili sa 52 posto – ispred žena sa 46 posto.

U top pet razloga za partnerski seks (uz dva već navedena) nalazi se i želja da budemo voljeni. To je izjavilo 50 posto žena i 45 posto muškaraca – što je prosječno 47,5 posto.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Seks kao točka na 'i'

Za 31 posto ispitanika seks jednostavno spada u određene prigode, odnosno kako bi se nešto posebno obilježilo: godišnjica, rođendan, putovanje – hm, zar nam ti dani neće ostati u sjećanju i bez orgazma?!

Djeca igraju u seksualnom životu parova dvostruku ulogu: kad nisu kod kuće, onda je to za 24 posto ispitanika prilika za seks, a za 10 posto je željena trudnoća povod za seks…


Možda vas zanima 5 malih seks savjeta koji mogu podignuti tvoje ljubavničke sposobnosti na višu razinu Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0