Veliki prijatelji Ben Affleck i Matt Damon dijelili su ne samo zajednički stan nego i nešto mnogo delikatnije

Pixsell/IPA
Vidi originalni članak
  • Odnos Matta Damona i Bena Afflecka jedna je od najljepših priča o prijateljstvu koje smo imali prilike čuti
  • Veže ih dugogodišnja suradnja, ali i još dugotrajnije prijateljstvo za koje nikada nisu dopustili da im išta stane na put, uključujući i novac
  • U ovotjednoj epizodi 'The Bill Simmons' podcasta priznali su da su bili toliko bliski i imali toliko povjerenje jedan u drugoga da nisu samo dijelili stan dok su živjeli u Bostonu, već i - bankovni račun!

Od filmova poput 'Školskih veza' i 'Dobrog Willa Huntinga' do nadolazećeg 'Aira', Matta Damona i Bena Afflecka veže dugogodišnja  suradnja, ali i još dugotrajnije prijateljstvo za koje nikada nisu dopustili da im išta stane na put, uključujući i novac. Kako su priznali u ovotjednoj epizodi 'The Bill Simmons' podcasta, bili su toliko bliski i imali su toliko povjerenje jedan u drugoga da nisu samo dijelili stan dok su živjeli u Bostonu, već i bankovni račun.

Tijekom nekoliko teških i izazovnih godina u Beantownu, za vrijeme 80-ih, Ben i Matt zauzeli su pristup 'svi za jednoga, jedan za sve' i odlučili jedan drugome biti maksimalna podrška na svaki mogući način. Kako je Ben otkrio Billu Simmonsu, htjeli su jedan drugome pomoći kako god znaju i umiju, a to je podrazumijevalo da kroz sve lijepe, ali i teške trenutke prolaze zajedno i da se niti jedan od njih ni u jednom trenu ne osjeća usamljeno. 

Life&style Ovih 6 žrtava morao je podnijeti Ben Affleck kako bi Jennifer Lopez bila sretna u braku

Matt je tijekom intervjua priznao da je njihov financijski dogovor bio malčice neobičan, nazvavši ga 'čudnom stvari u retrospektivi', ali je priznao da im je trebao novac za audicije. "Sve dok je jedan od nas imao novca, znali smo da se struja neće isključiti", dodao je iskreno.

Ipak, iako su beskrajno vjerovali jedno drugome, postojala su određena pravila kojih su se obojica pridržavala. Bilo im je, kažu, dopušteno uzeti 10 dolara i ostatak trošiti na igranje videoigara. "Mislim da nam je ovakav stav stvarno pomogao na načine koje nismo mogli ni zamisliti... Matt i ja smo se uvijek osjećali kao da smo u tome zajedno. Bilo je 'Hej, ja želim dobiti ulogu, ali želim da i ti dobiješ ulogu'", dodao je Ben.

Life&style Izašao je trailer za film s Mattom Damonom i Benom Affleckom o nastanku legendarnih tenisica Air Jordan

U vremenu u kojem slavnim parovima razgovor o braku ne dolazi u obzir bez predbračnog ugovora, a ideja zajedničkog bankovnog računa i mnogima koji su u braku djeluje odbojno, dijeljenje bankovnog računa s prijateljem može zvučati pretjerano, ali njihov je pristup usmjeren na timski rad izdržao i preživio sve, od dobivanja uloga u njihovom prvom zajedničkom filmu 'Školske veze' iz 1982., do uloga i Oscarom nagrađenog suautorstva na scenariju za 'Dobrog Willa Huntinga' iz 1997. Danas dijele i produkcijsku tvrtku —Artists Equity, a njihov posljednji projekt je film 'Air' u kojem će još jednom zajedno glumiti.

Posjeti Miss7.24sata.hr