Ove dame u osmom i devetom desetljeću života zrače vitalnošću i ljepotom - otkrile su kako im to uspijeva

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Posljednjih su tjedana dvije Jane, Seymour i Fonda, otele pažnju znatno mlađim kolegicama glumicama
  • Seymour je nedavno napunila 69. godina, a za Fondu bi se moglo reći da je napunila tek 82 te obje izgledaju apsolutno fantastično
  • Koje su to još strane, ali i domaće dame koje u poznim godinama uspješno prkose stereotipima i promoviraju dostojanstveno starenje otkrivamo ti u nastavku

Američka glumica Jane Seymour, hrvatskoj publici najpoznatija po ulozi doktorice Quinn u hit seriji ''Dr. Quinn, žena vrač'', proteklog je tjedna proslavila svoj 69. rođendan. No, malo tko bi joj dao toliko godina budući da Jane izgleda uistinu senzacionalno. Svoju zavidnu figuru u izazovnoj srebrnoj haljini pokazala je tako na zabavi održanoj neposredno nakon dodjele Oscara.

Mnogi su je upitali u čemu je tajna njezina izgleda, a glumica je bila vrlo jasna - važno je brinuti se o sebi! "Nisu vam potrebni skupi tretmani, važno je slijediti nekoliko osnovnih pravila - izbjegavati sunce, piti vitamine, paziti na prehranu i vježbati." - otkrila je Jane jednom prilikom. Također, dodala je kako je u životu iznimno važno pronaći balans te se ona okrenula meditaciji. "Najbolje sam kad odvojim vrijeme za dnevnu meditaciju ili se prepustim dugoj šetnji. To me puni pozitivnom energijom." - zaključila je.

Jane će uskoro zakoračiti u sedmo desetljeće života, no neke slavne dame u osmom, pa i u devetom izgledaju fantastično, zrače vitalnošću te su iznimno aktivne.

razdoblje prije menopauze Iskrene ispovijesti žena: Perimenopauza me je iznenadila, uopće nisam znala da to postoji

Jane Fonda (82 godine)

Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, uz dobitnike, posebnu je pažnju privukla njezina imenjakinja - Jane Fonda. Ova glumačka doajenka i u devetom desetljeću života izgleda apsolutno fantastično! No, prema vlastitom priznanju nije uvijek bila zadovoljna svojim odrazom u ogledalu te je godinama patila od poremećaja u prehrani. Skladnu liniju u 83. godini života duguje prvenstveno vježbanju i aktivnom načinu života. Priznala je kako se podvrgnula estetskim korekcijama, no njezina vitalnost ponajprije leži u zdravoj prehrani s puno voća i povrća te u tjelesnoj aktivnosti.  

"Imam lažni kuk, lažno koljeno i imala sam nekoliko operacija na leđima, a ulazak i izlazak iz automobila je za mene pravi izazov. Ali imam sreću da sam ranije u životu mnogo trenirala jer to znači da sam sada jača ” - otkrila je za DailyMail. Posljednjih godina glumačku karijeru je ostavila sa strane, no politički je aktivnija no ikada pa je tako zbog prosvjeda protiv klimatskih promjena uhićena čak četiri puta. 

Žene za sva vremena Hrvatske ljepotice na pragu 50-te stoje ravno uz bok holivudskim vršnjakinjama, ma i bolje su!

Susan Sarandon (73 godine)

Na prosvjedima je često možemo vidjeti u pratnji prijateljice i kolegice Susan Sarandon. Ova oskarovka  i u 74. godini aktivno radi na novim filmskim ulogama. Njezina pojavljivanja na crvenom tepihu i dalje ostavljaju bez daha, a ona priznaje kako se ne opterećuje previše starenjem. "Tajna mog izgleda, iskreno mislim, da je u tome što sam ostala znatiželjna i nastavila se baviti različitim poslovima" - otkrila je za američki Vogue. Susan smatra kako je mladenačkom izgledu zasigurno doprinijelo i to što izbjegava cigarete, ali naglašava i ulogu genetike. "Dobri geni igraju veliku ulogu. Zahvaljujem majici na tome." - zaključila je glumica.

Life&style Što ne smijete jesti nakon što pređete 50 i koje namirnice morate imati na tanjuru

Helen Mirren (74 godine)

Premda će u srpnju proslaviti svoj 75. rođendan, britanska glumica Helen Mirren ne pomišlja na mirovinu pa je tako nedavno predstavila i svoj najnoviji film "Savršena laž" kojeg još uvijek možeš pogledati u kinodvoranama. Posljednjih godina, osim u glumačku legendu, prometnula se i u pravu modnu ikonu te nerijetko oduševi svojim damskim ukazanjem na crvenom tepihu. Glumica nerijetko ističe kako se osjeća sjajno u koži, a prekretnica za nju je bilo velikih 50. "Kada dođeš do određene dobi, shvatiš da je biti stariji zapravo super i da to ne bi želio promjeniti. Slobodnija sam, imam novaca i uživam." - otkrila je za Fashion Magazine.

Posljednjih godina Helen se prometnula u zagovornicu dostojanstvenog starenja pa je tako oštro istupila protiv korištenja riječi "anti-ageing" u kozmetičkoj industriji te retuširanja fotografija starijih žena u magazinima. "Ne odobravam to jer žene stavlja u nepovoljniji položaj. Naprosto je pogrešno." - jasna je bila Helen.

Seksom protiv bora Anti-age: koliko puta tjedno se trebamo seksati da bismo usporili starenje?

Diane Keaton (74 godine)

I dok se Helen tek nedavno premetnula u stilsku ikonu, njezina kolegica Diane Keaton taj status nosi već desetljećima. A neobičnim modnim kombinacijama javnost fascinira i u 75. godini života. Baš poput svojih prethodno spomenutih kolegica, Diane je otkrila kako se užasava mirovine te da ima želju stalno biti u pokretu. Naravno, godine su ostavile danak na njezinoj snazi, kao i izgledu, ali "stvarna Annie Hall" ne dopušta da je spriječe u radu i uživanju u onome što voli.

U više navrata istaknula je kako nije protivnica estetske kirurgije, ali kako je ona osobno odlučila otići drugim putem te ponosno pokazuje svoje bore. "Kažem sebi da sam slobodna raditi sa svojim tijelom što želim. Zašto ne? Možda sam za neke karikatura vlastite prošlosti; još uvijek nosim kapute sa širokim remenom, predimenzionirane naočale i dolčevite ljeti. Pa što? Nikoga to ne bi trebalo brinuti osim mene." - otkrila je za časopis Elle.

Lijepa kosa Ne treba ti facelift! Ovih 10 frizura automatski brišu godine s lica

Đurđa Tedeschi (75 godina)

Na domaćem terenu također imamo damu koja u osmom desetljeću života slovi za modnu ikonu. Riječ je o umirovljenoj sutkinji Đurđi Tedeschi koja zbog istančanog modnog ukusa redovito završi na listama najbolje odjevenih žena. Godinama njeguje pomalo avangardan izgled u kojem dominiraju šeširi i asimetrični krojevi, a za svoje kombinacije redom prima niz pohvala modnih stručnjaka.

Beauty Godine su samo broj! Evo kako da tvoja koža bude blistava i poslije četrdesete

Tereza Kesovija (82 godine)

U domaćoj javnosti posebne pohvale za svoj izgled u 83. godini prima i pjevačka diva Tereza Kesovija. Premda je priznala kako se podvrgla korekcijama kod estetskog kirurga, njezinoj mladolikosti i vitalnosti uvelike pridonosi velika životna energija. "Moja zavidna forma je rezultat moje čvrste volje i želje da imponiram, prvo svojoj djeci, zatim publici i konačno samoj sebi. Nikad nisam dopustila sebi da izgledam loše. To je za moju percepciju života - nedopustivo." - otkrila je u razgovoru za Tportal.

Uz navedeno je dodala: "Ne moramo na sebi imati ni skupocjenu odjeću ni skupocjeni nakit. Ali moramo uvijek odisati elegancijom. To je moj stav u životu. I na kraju - nabaciti osmijeh te uživati u radosti života i ljubavi."

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.  


Your browser doesn’t support HTML5 video


 

Posjeti Miss7.24sata.hr