Kraljevsko vjenčanje kakvo svijet nije vidio već 235 godina - engleska princeza udala se daleko od očiju javnosti zbog očevih grijeha?

Instagam
Vidi originalni članak
  • Britanska princeza Beatrice udala se u petak 17. srpnja na tajnoj ceremoniji za talijanskog poduzetnika Edoarda Mapellija Mozzija
  • Vjenčanju je prisustvovalo samo 15 uzvanika, među kojima je bila i kraljica Elizabeta II. koja je iskazala oduševljenje odabranikom svoje unuke
  • Budući da njezin suprug ima sina iz prvog braka, Beatrice je udajom postala prva "princeza po krvi" koja je i pomajka

U petak, 17. srpnja britanska princeza Beatrice rekla je sudbonosno 'da' svom odabraniku, talijanskom poduzetniku Edoardu Mapelliju Mozziju. No, za razliku od ostalih kraljevskih vjenčanja koja su bila javno popraćena, ovo je održano u tajnosti i to pred samo 15 uzvanika. Posljednje vjenčanje članova britanske kraljevske obitelji koje je održano podalje od javnosti zbilo se prije 235 godina.

Modni izlog Zara ima 3 bijele haljine koje su toliko lijepe da ih možeš nositi na vjenčanje - vlastito

Koronavirus ili očev skandal?

Ipak, princeza i njezin odabranik su isprva krajem svibnja namjeravali pripremiti veliku ceremoniju za 150 uzvanika, no ovo je slavlje pripremano u vrtu Buckinghamske palače odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Vjenčanje je na kraju održano u crkvi Svih Svetih koja je smještena na kraljičinom imanju u Windsoru. Među odabranim uzvanicima našli su se i kraljica Elizabeta II. te princ Phillip koji nisu željeli propustiti vjenčanje svoje unuke. Mladenku je do oltara odveo njezin otac princ Andrew, a ceremoniji su prisustvovale i njezina majka Sarah te mlađa sestra Eugenie.

Premda službeni izvori navode kako je vjenčanje otkazano zbog pandemije, u kuloarima se šuška kako se obitelj odlučila na privatan obred budući da je princ Andrew trenutačno pod istragom zbog svojih veza s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom. Ured za medije Buckinghamske palače je izričito odbio takve insinuacije te napomenuo kako je privatna ceremonija rezultat trenutačne epidemiološke situacije.

Life&style Govorili su im da nisu dovoljno dobre, a pogledaj što su one učinile

Vjenčanje za kraljevske anale

Što se jučerašnjeg vjenčanja tiče, Daily Mail prenosi kako su ga 31-godišnja princeza i njezina majka organizirale u roku dva tjedna sukladno propisanim vladinim mjerama koje zahtijevaju da se na slavljima okupi do 30 uzvanika. Za tu priliku Beatrice je odjenula haljinu koju je izvorno planirala nositi još u svibnju.

Nakon vjenčanja za 37-godišnjeg poduzetnika Beatrice je postala i pomajka budući da njezin odabranik iz prvog braka ima četverogodišnjeg sina Wolfieja kojem je na svečanosti udijeljena uloga počasnog kuma. Ovime je još jednom ušla u anale britanske kraljevske obitelji budući da je prva "princeza po krvi" koja je to postala udajom.

Posjeti Miss7.24sata.hr