Celine Dion: je li nakon niza užasa i duge patnje opet pronašla put do sreće?

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • Nevjerojatan život pjevačice Celine Dion bit će inspiracija za film koji se, čini se, uskoro počinje snimati 
  • Angelina Jolie povrijedila je ispaćenu, nesretnu Celine Dion kad ju je odbila glumiti u novom biografskom filmu
  • Nedavno su se obožavatelji zabrinuli za njezino zdravlje, no pjevačica je rekla da se konačno osjeća dobro i upravlja svojim životom  

Velika kanadska pjevačica Celine Dion (51) već dugo sanja o svojoj osobnoj verziji priče 'Zvijezda je rođena'. Nakon velikog uspjeha najnovije ekranizacije te priče s Lady Gagom i Bradleyem Cooperom, Celine jedva čeka da se konačno napravi i film o njezinoj karijeri i životu s neprežaljenim, obožavanim Renéom Angélilom, kojeg je izgubila prije tri i pol godine nakon 22 godine braka. Prema nekim izvorima Celine je bila odlučna - mora je glumiti Angelina Jolie. Kad je Angelina odbila jer je 'prezauzeta', Celine je navodno opet 'silno potonula'. Doduše, tu vijest sad opovrgava - ne želi se posvađati s Angelinom s kojom je navodno dobra prijateljica.
Biografski film pod radnim naslovom 'The Power of Love' (Snaga ljubavi) najavljen je još u siječnju, nakon nedavnog velikog uspjeha nekoliko novih glazbenih filmova. Film bi trebala režirati Valerie Lemercier i sama glumiti Celine, koja će se u filmu zvati Aline jer film nije doslovna, već romansirana biografija pjevačice. 

Djevojčica božanskog glasa Osnovna priča ostat će ista jer je fikcija ne može nadmašiti. Aline (Celine) - čije se bogatstvo danas procjenjuje na 700 milijuna dolara - odrasta u francuskoj Kanadi, u katoličkoj obitelji kao 14. dijete - mnogi smatraju i neželjeno jer je velika obitelj imala novčanih problema. Kao beba dugo je spavala u ladici jer za nju nisu imali krevetić. 

Pjeva u obiteljskom piano baru od najranijeg djetnjstva. Sa samo 12 godina s majkom i bratom piše pjesmu "Ce n'était qu'un rêve" (Bio je to samo san), koju jedan od braće šalje Angélilu na čije je ime slučajno naišao na nekoj ploči. Sirijsko libanonski Kanađanin, René Angélil, 26 godina stariji od Celine (prvi put se oženio kad se Celine rodila), nekad i sam pjevač, a potom glazbeni menadžer, toliko se oduševio glasom djevojčice koji mu je izmamio suze na audiciji da joj odlučuje napraviti album. Stavlja svoju kuću pod hipoteku i financira album - La Voix du bon Dieu (Glas dragog Boga) s kojim je dospjela na prvo mjesto na glazbenim ljestvicama u Quebecu - kad joj je bilo samo 15 godina. Ubrzo postaje prva kanadska pjevačica sa zlatnom pločom u Francuskoj, a potom i pobjeđuje na Eurosongu kao predstavnica Švicarske. 

ISKRENA ISPOVIJEST Severina u iskrenoj ispovijesti otkrila svoj najveći strah: Bojim se da ću biti ostavljena

Tajna veza


Nakon što je obavila operaciju čeljusti da se proljepša i mjesecima radila na poliranju svojeg engleskog koji joj je drugi jezik, sa 24 godine debitira na anglosaksonskom tržištu svjesna da bez toga nema globalne slave poput one Michaela Jacksona kakvu priželjkuje. Nakon zapaženog albuma dobija priliku života - snima naslovni duet za Disneyev crtić 'Ljepotica i zvijer' (1991.). Pjesma osvaja Oscara, a Celine nagradu Grammy.


U to vrijeme Angélil, ljubav njezina života, postaje njezin tajni zaručnik i ljubavnik. Bojali su se da će ih obožavatelji osuđivati, kao i njezina mama, koja je bila protiv veze s čovjekom koji iza sebe ima dva propala braka i troje djece, pa su svoju vezu skrivali pet godina. Kasnije mu posvećuje pjesmu 'The Colour of My Love', publika je oduševljena i Celine i René u prosincu 1994. organiziraju raskošno vjenčanje koje prenosi kanadska televizija kao da se radi o kraljevskom paru.




Duboka tuga

No, pjevačicu božanskog glasa, uz nevjerojatan uspjeh, neprestano prate nedaće i duboka tuga. Imala je brojne zdravstvene probleme, između ostalog s glasnicama i uhom. Silno je patila što godinama nije mogla zatrudnjeti. Uspjela je tek nakon dvije operacije, uz medicinski potpomognutu oplodnju. Dok se borila s neplodnošću, René je dobio tešku dijagnozu raka grla s veoma lošom prognozom sporog, bolnog umiranja.

Već je bolest uznapredovala kad su dobili prvog sina, a njihovi blizanci, koje je začela nakon novih šest tretmana potpomognute oplodnje devet godina kasnije, imali su samo šest godina kad im je umro otac. Dva dana kasnije, od raka je umro i njezin brat Daniel.

Stars Poznate zvijezde koje su bile na rubu smrti: Jednog slavnog glumca skoro je pojeo morski pas

Put oporavka

Krajem veljače ove godine, obožavatelji su se zabrinuli kad su se pojavile nove fotografije Celine s Tjedna mode u Parizu. Krenule su priče o anoreksiji ili nekoj drugoj teškoj bolesti. Celine se osjetila napadnutom i odgovorila bijesno medijima da želi da je puste na miru, da se konačno osjeća dobro i upravlja svojim životom, da je došla u Pariz s najboljim prijateljem Pepeom Muñozom, plesačem i ilustratorom i njezinim modnim savjetnikom, jer se želi odijevati moderno i hrabro i birati 'na izvoru' stvari u kojima će se osjećati lijepo, osnaženo, odvažno, ženstveno i atraktivno.

Tračeve o novoj vezi suzbila je otkrićem da je Muñoz gay. Potvrdila je da možda izgleda nešto mršavije, ali da je i to dio pozitivnih promjena koje je napravila u životu uz pomoć Pepea, koji joj je pomogao da se počne baviti baletom, što je željela još od djetinjstva. Sad je u odličnoj formi i zadovoljna sobom. Presretno je dočekala nedavnu vijest da postaje lice kozmetičkiog diva L'Oreal jer i to smatra potvrdom da je konačno pronašla sebe i pravi put oporavka.

Moda Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti

Posjeti Miss7.24sata.hr