Moda

Luster kao haljina, replika glave kao modni dodatak... Donosimo najupečatljivija izdanja sinoćnje Met Gale

  • Sinoć je u Metropolitan Museum of Art u New Yorku održan 71. po redu Met Gala
  • Tema je bila camp, a u organizaciji su uz Anne Wintour kao supredsjedatelji sudjelovali Lady Gaga, Alessandro Michele, Harry Styles i Serena Williams
  • Ove godine svojim su modnim kombinacijama posebnu pažnju plijenili Katy Perry, Lady Gaga, Bill Porter i Jered Leto

Sinoć je u Metropolitan Museum of Art u New Yorku održana ovogodišnja Met Gala. Ovaj modni događaj pokrenula je 1948. godine publicistkinja Elenor Lambert s ciljem prikupljanja novčanih donacija njujorškog visokog društva. Već sedam desetljeća ovaj bal uspješno okuplja društvenu elitu, od modnih znalaca, preko poznatih pjevača i glumaca pa sve do moćnih poduzetnika.

Od 1995. organizaciju je preuzela glavna urednice američkog Voguea Anna Wintour, a ona svake godine poziva javne osobe da sudjeluju u organizaciji kao njezine supredsjedateljice. Ove godine, na 71. godišnjicu, supredsjedatelji su bili pjevačica Lady Gaga, modni dizajner Alessandro Michele, pjevač Harry Styles i tenisačica Serena Williams.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Tematska odrednice ovogodišnje Met Gale bila je Kemp: bilješke o modi. Tema bala se bira prema pratećoj izložbi, a ove godine je kustos Instituta za kostime Andrew Bolton priredio izložbu inspiriranu esejem Susan Sontag iz 1964. godine Bilješke o kempu. Pojam kempa (camp) nema jednolično značenje te ga je teško riječima objasniti, a u javnosti se često pogrešno izjednačava s kičem. Kako bismo ga što lakše opisale, poslužit ćemo se riječima Srđana Sandića koji je kemp opisao ovako: „U Hrvatskoj klasični kemp fenomenalno oživljava umjetnička skupina Biafra sedamdesetih, kasnije više ili manje neki predstavnici novog vala, eurovizijska Tajči i Josipa Lisac iz vremena rada s Karlom, a u novije vrijeme to je Lollobrigida.“

Od uzvanika se očekuje da svoje modne kombinacije prilagode zadanoj temi te se smatra nepoštovanjem ukoliko se na zadana pravila ogluše. Tako su ove godine među okupljenima dominirale kreacije modne kuće Gucci, kao i toalete u zlatnoj boji te plaštevi. Zavirile smo na crveni tepih te ti donosimo najzanimljivije modne kombinacije prikazane na ovogodišnjom Met Balu.

Lady Gaga

Lady Gaga je na crvenom tepihu priredila pravi performans i podsjetila nas na našu predstavnicu Dariju Kinzer koja je na Eurosongu pomoću magije u istom nastupu izmijenila tri toalete. Pjevačica se prvotno pojavila u predimenzioniranoj ružičastoj toaleti ispod koje se krila crna haljina A linije koja je skrivala jarko ružičastu usku haljinu. Naposljetku je završila u crnom donjem rublju. Dizajn ove tri kreacije potpisuje njezin stilist Brandon Maxwell.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

 | Autor:

Billy Porter

Voditelj Billy Porter je još jednom modni svijet oduševio svojom kombinacijom pojavivši se odjeven u zlatnog faraona. Osim odjeće, teatralan je bio i njegov dolazak na crveni tepih jer su ga na ramenima nosila šestorica mišićavih mladića.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Anna Wintour

Glavna i odgovorna, Anna Wintour se pojavila u ružičastoj toaleti francuske modne kuće Chanel koju je dodatno razigrala pernatim plaštem.

,  | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Serena Wiliams

Supredsjedateljica Serrena Williams pojavila se u pratnji supruga Alexisa Ohaniana, a za ovu priliku odjenula je neonsku žutu haljinu s ružičastim cvjetovima čiji dizajn potpisuje modna kuća Versace.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Harry Styles i Alessandro Michele

Pjevač Harry Styles i dizajner na čelu modne kuće Gucci Alessandro Michele, dva ovogodišnja muška supredsjedatelja, odlučili su se upravo za Guccijev dizajn. Dok pjevač nosi prozirnu crnu bluzu i crne hlače s povišenim strukom, kreator se odlučio za ružičasti komplet ukrašen predimenzioniranim rukavima i volanima. Harryjev odabir nakita vrlo skroman i sveo se na tek jednu bisernu naušnicu i pokoji prsten, dok je Alessandro otišao do kraja i svoju glavu ukrasio krunom.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Celine Dion

Pjevačica Celine Dion je javnost u posljednje vrijeme šokirala provokativnim odjevnim kombinacijama, a sinoć je osvanula ju dugačkoj srebrnoj haljini s resama dok joj je glavu krasila predimenzionirana pernata kruna.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Katy Perry

Kako je pjevačica Katy Perry mogla nadmašiti prošlogodišnje pojavljivanje sa zlatnim krilima, e pa tako da se ove godine odjenula u ni manje ni više nego svijećnjak. Dizajn neobične kombinacije potpisuje Jeremy Scott za Moschino.

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Jared Leto

Glumaci pjevač je uz svoju crvenu Gucci toaletu na crveni tepih odlučio ponijeti i repliku vlastite glave!

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Posveta majci 

 | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram

Dizajnerica Diane Von Furstenberg došla je odjevena poput Kipa slobode s posvetom svojoj majci Liliane Nahmias. Diane je obajasnila da je na jučerašnji dan prije 75 godina njezina mama uhapšena i odvedena u logor Auschwitz.

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0