Sjećaš se trenda "ružnih" tenisica? E, pa stižu i "ružne" haljine!

instagram @janko_popovic_volaric
Nova mega trendi haljina za proljeće nije nimalo seksi, ali može biti super cool - dokaz su sve trendi cure s Instagrama koje ju već naveliko nose!
Vidi originalni članak

Posljednjih nekoliko godina moda sve brže i brže prolazi kroz velike promjene. Stereotipni izgled takozvane "moderne cure" promijenio se za 180 stupnjeva, a seksi uske haljine, potpetice od 15 centimetara i velike torbe samo su neki od komada koji su u danas postali stvar prošlosti. Sve se vrti oko "ružnih" trendova! Sve je počelo s tenisicama, zatim su nam stigli i "ružni" puloveri, a o košuljama miješanih printeva da i ne govorimo. Ironično, izgleda da je "loš modni ukus" ustvari itekako poželjan za 2019., a već smo otkrile novi IT komad - "ružnu" haljinu.

Ovakve modele su originalno nosili upravo radnici, a u 19. stoljeću dizajn je postao popularan u dječjoj modi. Lako ga je prepoznati: voluminozna silueta koja labavo visi na tijelu, a nabrana tkanina najčešće se nalazi na rukavima, ramenima ili pak volanima. 

ZANIMLJIVA SLIČNOST, ZAR NE? Pronašle smo nevjerojatne high-street "kopije" dizajnerskih komada

 

Da, točno tako, izgleda kao spavačica kakvu nosi tvoja baka. Ali jedan pogled na Instagram dokazao nam je da će se upravo ove haljine najviše nositi nadolazećeg proljeća. Okej, dizajneri i high-street brendovi prilagodili su ga modernom dobu i transformirali u must-have komad. Srećom, dolazi u jako puno varijanti - od maxi komada cvjetnih printeva pa sve do puno manje upadljivih mini jednobojnih verzija haljine. 

S lijeva na desno: Zara (399 kuna), Sister Jane (770 kuna), Ghospell (685 kuna)

Nećemo se praviti da je ovo jedan od onih komada koji se super lako stilizira i super stoji na svakoj od nas. Upravo suprotno! Ova haljina se s razlogom naziva "ružnom". Ne, neće naglasiti niti jedan dio tvoje figure i vizualno će dodati volumen...Svugdje!

S lijeva na desno: ASOS (249 kuna), Zara (399 kuna), ASOS (265 kuna)

Svakako predlažemo da duže modele nosiš uz potpetice (ili čizme tijekom zime!), tako ćeš dobiti na visini i haljina te neće vizualno "pojesti". U ljetnim mjesecima možeš ju kombinirati uz jednostavne sandale, neku upadljivu torbicu i puuuno nakita. Budi sigurna da ćeš u ovoj haljini izgledati kao šator i da muškarcima svakako nije jedan od onih seksi komada koji vole na nama...

RUŽNO ILI LIJEPO? Sjećaš li se ovih suludih, ali super popularnih tenisica iz 90-ih? Da, opet su HIT komad!

I na kraju - moda je igra! Zašto se ne bi poigrala s proporcijama, volumenom i stilom? Ako minijaturne sestre Olsen mogu nositi oversized odjeću, možeš i ti! 

Posjeti Miss7.24sata.hr