Samo jedan detalj čini da tvoj kaput ili jakna izgleda luksuznije i skuplje

Vidi originalni članak
  • Ovih dana će nam zatrebati jesenske jakne, a uskoro i kaputi
  • Zato ti otkrivamo detalj za koji stilisti kažu da kaputu daju otmjeniji, skuplji izgled
  • Riječ je o posebnoj vrsti kragne

Jesen je kalendarski tu, a prema meteorološkim podacima, stižu nam kiše i niže temperature što može značiti samo jedno - ovih dana trebat će nam jakna, a neće dugo proći i izvlačit ćemo i kapute s dna ormara. U slučaju da tvoja jesensko-zimska garderoba treba poneki novi komad, malo ćemo ti skrenuti pažnju na modele kaputa i jakni koje modni znalci smatraju odličnim ulovom jer izgledaju uvijek skuplje nego što jesu i pridaju cijeloj kombinaciji dašak luksuza. I iako stilisti za takav efekt vole odabrati bež boju, ali i stegnuti jaknu ili kaput u struku nekim fora remenom, mi ne govorimo o tome. Naime, postoji jedan detalj koji daje instant luksuzni efekt, a to je kragna, ili, bolje rečeno, nepostojanje kragne.    

Mango, kaput, 369 kn, Reserved, mantil, 399,90 kn

Kaputi i jakne bilo okruglog, bilo V izreza, bez kragne koja može pridodati robusniji izgled komadu odjeće, usput, u trendu su ove jeseni. Kaputi i mantili ravnoga kroja, srednje dužine i u svijetlim tonovima u mnogim su aktualnim kolekcijama high street brendova, no bez kragne su i sportske jakne, prošivene ili one od kože i, jako im dobro pristaje. 

Mohito, prošivena jakna, 329 kn, C&A, jakna od eko-kože, 380 kn

MODA Trendi jakne od umjetne kože do 300 kn - evo gdje ih možeš pronaći

Sako je komad na koji uvijek možeš računati, a sviđaju nam se i modeli bez kragne kojih ove godine ne manjka u ponudi high street brendova, a uvijek je manje-više u modi jaknica a la Chanel koja se desetljećima pokazala kao moćan stilski adut i nepogrešiv izbor za mnoge prilike.   Zara, sako, 399 kn; H&M, jakna od buklea, 380 kn

Novi trendovi Jedan model cipela zavladat će ove jeseni, pronašli smo stvarno prelijepe primjerke

Posjeti Miss7.24sata.hr