Moda

Znaš li koji je idealni model kaputa za tvoju građu tijela?

Jesen i zima znače vrijeme za kapute! Donosimo ti mini vodič koji će ti otkriti koji je model najbolji za tvoju građu tijela

Zimski kaput je vrlo isplativa investicija jer, jednom kada ga nabaviš, nosit ćeš ga nekoliko sezona. Međutim, kako odabrati model koji ti najbolje odgovara? Budući da je sezona kupovine jakni i kaputa, donosimo ti vodič koji će ti pomoći da odabereš savršeni model za svoj tip građe. Jabuka, kruška, pješčani sat ili obrnuti trokut? Otkrij koji je kaput baš za tebe!  | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Poznate Hrvatice odjenule su zimske kapute - kakav je model koja odabrala? Rubrika Moda Moda

1. Jabuka

Karakteristike građe: Okruglasti oblik tijela s malenom razlikom u bokovima, struku i grudima.

Poželjni model kaputa: Građa u obliku jabuke podrazumijeva malo zaobljeniji gornji dio tijela pa bi pri odabiru savršenog kaputa trebala posegnuti za nešto širim modelima kaputa, kao i za kaputima ravnog kroja. Dodavanjem pojasa svom kaputu stvorit ćeš struk koji kod tebe nije toliko izražen. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Stradivarius (379,90 kn); Zara (599,90 kn)

2. Kruška

Karakteristika građe: Uska ramena, male grudi, bokovi širi od grudi i ramena i jaka bedra.

Poželjni model kaputa: Ako je tvoje tijelo kruškolike građe, model kaputa koji ti najbolje pristaje je onaj ravnog kroja s kapuljačom. Isto tako, odlično će ti stajati i modeli koji asociraju na military look. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Mango (799,90 kn); Zara (999,90 kn)

Možda vas zanima Model kaputa koji uvijek izgleda luksuzno i skupocjeno Rubrika Moda Moda

3. Pješčani sat

Karakteristike građe: Široka ramena i bokovi uz izuzetno uzak struk. 

Poželjni model kaputa: Uzak struk i upečatljive obline dobitna su kombinacija za sve modele kaputa koji imaju definirani struk. Upravo zato biraj one koju imaju pojas, remen ili su krojeni tako da naglašavaju struk, u protivnom ćeš izgledati punije nego što jesi. 

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Zara (799,90 kn); Mango (999,90 kn)

4. Obrnuti trokut

Karakteristike građe: Široka ramena i leđa, struk dvostruko uži od ramena i manje grudi.

Poželjni model kaputa: I ovoj građi tijela laskaju modeli s pojasom i definiranim strukom, a poželjno je da imaju A kroj koji će vizualno smanjiti kukove. S tim modelima provjereno nećeš pogriješiti!

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Zara (899,90 kn); Stradivarius (499,90 kn)

Kod svih figura važno je pažljivo odabrati i dužinu kaputa jer bi ona mogla narušiti cjelokupni izgled. Pa ako imaš kratke noge, biraj i kraće modele kaputa (neka ne prelaze koljena). Ako pak imaš dugačke noge, odaberi dužinu kaputa ispod koljena ili do sredine listova. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0