Klompe su opet hit! Povratak ovog modela cipela mnoge će negativno iznenaditi

Instagram@ tihanaharapinzalepugin
Vidi originalni članak
  • Posljednjih sezona smo svjedoci povratka brojnih trendova koji su svijetom mode 'žarili i palili' devedesetih godina
  • Sada da je red došao na klompe, tradicionalnu obuću iz Nizozemske koja se premetnula u omiljeni par anatomskih papuča svih liječnika
  • U promoviranju ovog trenda prednjači Zara, no moderne inačice klompi dostupne su i u drugim high street dućanima. Donosimo ti ih u nastavku

Ovog proljeća ma modnu scenu su se vratili mnogi minuli trendovi, uključujući školske prsluke i traper komade. No, povratak ovog trena iznenadio je i one koji pomno prate modna zbivanja. Na scenu (i police dućana) se vraćaju klompe! Premda ih danas prvenstveno povezujemo s anatomskim modelima obuće koje nose zdravstveni djelatnici, klompe su devedesetih godina slovile za pravi 'statement' komad koji su u svojim ormarima imale sve prve trendseterice! A po svemu sudeći, upravo će one postati jedan od istaknutih modela ljetnih cipela.

Modni noviteti Jedva smo dočekale nositi proljene haljine! Imamo najljepše modele od 90 do 250 kuna

Kako to obično biva, španjolska modna kuća Zara je najrevniji zastupnik povratka ovog para obuće u modnu žižu. Tako su svojoj ponudi imaju nekoliko različitih modela, uključujuć klompe od brušene kože s ispunom od janjećeg runa i minimalističke kožne klompe. Tu si i drveno-kožne klompe sa zakovicama, koje svojim izgledom podsjećaju na modernu inačicu klompi s drvenim potplatom.

Primjeri: sve Zara, brušena koža (299,90 kuna), drvene (999,90 kuna), crne kožne (599,90 kuna)

Ovaj sako iz Zare mogao bi uskoro preplaviti naše ulice. Djevojke na Instagramu već ga obožavaju

Primjetno je kako su u aktualnoj ponudi najzastupljenije ravne kožne klompe s potplatom od kombiniranih materijala. Ovi modeli su mahom ukrašeni metalnom kopčom sa strane. Ovismo o materijalu, cijena im može doseći i do 750 kuna.

Primjeri: Pull&Bear (199,90 kuna), Stradivarius (199,90 kuna), Massimo Dutti (749,00 kuna)

Od gradskih ulica do društvenih mreža: Za ovom Zarinom torbom su 'poludjele' Hrvatice

U aktualnoj ponudu već sada je dostupna i ljetna verzija klompi. Preciznije rečeno, riječ je o ravnim otvorenim natikačama s drvenim potplatom, koje s prednje strane mogu biti ukrašene s jednom ili dvije trake. Ove iz Manga doista djeluju kao da su ispale iz 1990-ih, zar ne?

Primjeri: Asos (oko 390 kuna), Mango (449,90 kuna), Zara (549,90 kuna)

CCC 4 modela cipela koja ćemo posvuda viđati ovo proljeće - koji ti je najljepši?

Posjeti Miss7.24sata.hr