Par koji je prošetao Zadrom kao da odjećom poručuje "Punk is not dead!"

Pixsell/Šime Zelić
Vidi originalni članak
  • Vrlo zanimljivi dvojac iz Zadra pokazao stvarno usklađen stil odijevanja
  • Iako nisu više klinci, a ni toliko stari da bi ga usvojili u 70-ima, punkerski stil je njihov izbor
  • Sve je ovdje: kožne jakne, zakovice, karirane hlače, cipele tipa Martens, lanci...

OK, nedostaju irokeze, ali nećemo pretjerivati... I njezina ljubičasta kosa je OK.

Parovi koji se modno usklade uvijek su nam zanimljivi, a ovaj snimljen na zadarskim ulicama još i više. Odjećom i cijeli stilom kao da su prizvali 70-e i punk pokrt koji je tada bio na vrhuncu. Buntovno doba britanske radničke klase i mladeži pogođene depresijom koji su se bunili protiv establišmenta odjek je imalo i u modui "Službena" punk dizajnerica bila je Vivienne Westwood, no punk moda je sama, i prije nje, procvala na ulicama Londona: Dr. Martens ili vojničke čizme, kožne jakne, T-shirti sa slikama rock bendova, zakovice i lanci, lude ošišane frizure obojene jarkim bojama...

Punk moda se vraćala u više navrata, 2013. imala je naročito jak utjecaj kad su poznate dizajnerske kuće, poput Versacea, Chanela i Jeremy Scotta uvrstile punk elemente u svoje kolekcije te nametnule jedan od vodećih trendove te sezone. No punk se oduvijek i uvijek provlači kroz modu, a ovaj par ne samo da je probudio u nama nostalgiju nego su se možda namjerno, možda spontano predstavili kao da su jedno. 

Moda Supruga našeg nogometnog reprezentativca složila je super kombinaciju s bijelim Pradinim mokasinama

Možda su iskreni obožavatelji punka ili jednostavno vole ove malo otkacenije, rockerskije, drukčije komade: - odabirom kožnih jakni, kariranih hlača i čizama uskladili outfite. Ona je na crno-bijele karirane hlače stavila remen s velikim zakovicama te lance, a posebno nam je sladak (ide li pridjev "sladak" uz punk? Baš i ne...) detalj majica našeg brenda Babaizam s natpisom "Ni brige ni pameti". Na nogama je imala bijele čizme debelog đona tipa martensice, a kožna jakna je također bijela. Pažnju je privlačio i pomno odabran nakit, naušnice i crna ogrlica.

Zgodna prolaznica u savršeno ležernom, ali ženstvenom outfitu za šetnju vikendom

Njezin modni partner nosi nevjerojatno sličnu kombinaciju: karirane hlače sa smeđim remenom i čizmama/visokim cipelama? u istoj nijansi. Crna kožna jakna s nekoliko džepova puna je zakovica, a ispod običan crni T-shirt. Modni dodatak bile su polarizirane naočale. Ili je to ipak pop art kišobran Zorana Aragovića i njegovog brenda BiteMyStyle?

Moda Gospođa nas je iznenadila neobičnim traper komadom koji otkriva noge

Posjeti Miss7.24sata.hr