Želimo je u ormaru: boja koja liječi zimsku depresiju

Getty/Guliver
Crni, sivi i tamnoplavi kaputi i jakne vladaju ulicama, ali zimska odjeća nema razloga biti tako mračna, dapače. Za promjenu i dobro raspoloženje, posegnimo za OVOM žarkom bojom koje će nas pretvoriti u nositelje dobre vibre
Vidi originalni članak

Čim se temperature približe nuli, a nad grad se spuste magla i sivilo, kao da se sumorne boje spuste i na našu odjeću. Svaka čast i crnoj i sovoj boji, volimo ih obje, ali biti od glave do pete, zimski kaput, vesta, čizme, hlače, šalovi, kape... Previše je i postaje i dosadno. Boja koja će podići look, ali naše raspoloženje je definitivno žuta. Srećom, pune su je trgovine.

Naravno, spektar boja za proljeće i ljeto je sličniji nekoj amazonskoj prašumi, dok se po zimi pretvaramo u prave mračnjake. Nije ni čudno jer je i psihološki dokazano da vrijeme utječe na naše odijevanje, ali ono pak može utjecati i na naše raspoloženje. Zimi smo često bezvoljni, bez energije, mračni poput našeg crnog kaputa.

Da bi se odagnala ta zimska depresija, umjesto odluke da obučeš klasično crni kaput, odvaži se na malo boje!

MALA LISTA ZA POMOĆ TEST: Otkrij koje boje odjeće ti najbolje pristaju?

Naša preporuka, ali i preporuka psihologa je: žuto. Prema slavnoj online platformi koja diktira popularne boje sezone, Pantone, žuta boja obilježava: sreću, nadu, toplinu, ljubav, i generalno dobar osjećaj. No, toj skupini pripadaju i žarko narančasta pa i crvena boja. Od hladnog spektra boja tu je zelena koja nam pomaže da se borimo protiv zimske depresije.

Zamisli kako bi dobro izgledala žuta bunda do koljena u moru crnih, sivih i tamnoplavih kaputa strogog kroja! Također, ako misliš da ti je kaput ili jakna preintenzivne boje, razmisli možda da ispod sive vestice na kopčanje odjeneš neku majicu ili potkošulju u boji ili s printom. Iako nitko osim tebe to ne vidi, šareno donje rublje je nešto što tebe samu može razveseliti, čisto zato što znaš da ga nosiš...

Također, modna industrija je već tisuću puta izdiktirala pravilo: "Pravila su tu da se krše!". Dakle, ako je uvriježeno pravilo da se po zimi nose tamne boje, ne znači da se i ti toga moraš držati. Isto tako, ako ti mi sada savjetujemo da nosiš žute kapute i bunde, a zapravo te veseli sivi džemper, slobodno nosi sivi džemper!

BOJA Boja koja nam svima ODMAH treba u ormaru

Posjeti Miss7.24sata.hr