Njihov trenutak slave je prošao: 7 nekoć hit odjevnih komada koji danas djeluju pomalo passé

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Čar mode upravo je u tome što trendovi dolaze i prolaze, no vrlo je lako upasti u zamku i načiniti kardinalnu pogrešku u odijevanju
  • Postoji razlika između jučerašnjih hit komada i evergreen vintage komada, a tvoj naum da zablistaš može se pretvoriti u promašaj
  • Donosimo listu modnih komada koje bi trebala izbjegavati, ako želiš biti u skladu s aktualnim trendovima

Moda se iznimno brzo mijenja, a praćenje trendova pravi je izazov. Taman se naviknemo na neke 'it' komade te ih ne želimo pustiti čak i ako proglase da su demode. Nažalost, postoji razlika između jučerašnje mode i retro komada, a kako bi izbjegla ovu pogrešku zaviri na našu listu. Evo koji trendovi više nisu u žiži:

CCC 4 modela cipela koja ćemo posvuda viđati ovo proljeće - koji ti je najljepši?

1. Malene naočale

Slavne osobe poput Rihanne, Ariane Grande i Kylie Jenner nisu mogle prestati nositi malene sunčane naočale, iako je očito da one ne služe svojoj svrsi. U 2019. godini sićušne sunčane naočale poput onih iz filma Matrix preplavile su ponudu high street brendova, no vrijeme je da se oprostimo od ovog nepraktičnog trenda. Ove godine nosimo naočale s velikim okvirima!

Nošenje sunčanih naočala čini nas privlačnijima: evo 4 znanstveno utemeljena dokaza

2. Bomber jakne

Tijekom posljednjih nekoliko godina bomber jakne različitih oblika i veličina bile su traženi odjevni komad. Izvrsno su izgledale s tenisicama i štiklama. No, ove godine zamjenjuju ih elegantne jakne i kaputi s naglašenim ramenima.

Proljetna garderoba nezamisliva je bez jakni, a ova četiri modela posebno su popularna

3. Torbice koje se nose oko struka

Torbice namijenjene za nošenje oko struka u kratkom vremenu su se premetnule u pravi hit. Naravno, nisu sve dame bile oduševljene iznenadnim interesom za ovaj model ženskih torbica. Napokon je voda došla i i na njihov mlin jer su u fokusu ponovno elegantne ručne torbice.

Modni noviteti Ovaj sako iz Zare mogao bi uskoro preplaviti naše ulice. Djevojke na Instagramu već ga obožavaju

4. PVC obuća

Prozirne čizme mogu izgledati super kada ih vidimo u modnim editorijalima ili na pistama, ali u stvarnom životu jedino što ostavljaju je osjećaj neugode i znojnih nogu. Vrijeme je da im kažemo zbogom!

5. Logo

Poznati brendovi svoje su logotipe rado stavljali na odjeću i modne dodatke. No, 2021. godine ovakva vrsta brendiranja postala je anti-trend. Jednostavne bijele majice trenutno su popularnije od onih s logom poznatih brendova.

Modni gigant Guess prozvan je za kopiranje ove torbice te je model povukao iz prodaje

6. Bandage haljina

Vrlo uske haljine nekad su bile neizostavni komad u ormarima svih trendseterica. Ali danas ova odjeća izgleda jeftino i zamjenjuju se širim, ugodnijim modelima.

Jedva smo dočekale nositi proljetne haljine! Imamo najljepše modele od 90 do 250 kuna

7. Tata tenisice

Modeli predimenzioniranih tenisica tri su sezone imali primat u kolekcijama sportske obuće, no čini se kako im je vrijeme odzvonilo. Koji modeli su trenutno popularni, možeš provjeriti ovdje.

Modni noviteti Klompe su opet hit! Povratak ovog modela cipela mnoge će negativno iznenaditi
 
Posjeti Miss7.24sata.hr