Heklanci&štrikanci: od badića do haljina pleteni komadi najvrući su ljetni trend

Instagram@rebrusahin Heklana haljina
Vidi originalni članak
  • Neka te ne iznenadi činjenica da će pleteni komadi biti jedan od najvrućih ljetnih trendova
  • Prisjećajući se nekih prošlih vremena, dopustit ćemo da nas štrikanci osvoje i unesu zabavnu i vedru notu u naše odijevanje
  • Bella Hadid već je pokazala kako ona nosi ove komade, a nama treba još malo sunčevih zraka da uskočimo u heklane majice, haljine, topove i komplete

Vjerojatno si čula za "cottagecore", možda djelomično i živiš ovaj trend povratka jednostavnom i idiličnom seoskom životu koji je, naravno, svoj produžetak dobio i u modi i već neko vrijeme dominira Instagramom. Često se uspoređuje s estetikom "gradparentcora" jer budi slične osjećaje nostalgije. Pa su i modnu industriju obuzela sjećanja na naše bake koje su vrijedno kuckale iglama za pletenje stvarajući tako tada dragocjene džempere, veste i čarape. U ljetnoj sezoni nisu baš štrikale oskudne topiće koji otkrivaju trbuh niti romantične haljine za šetnju lungomareom - to smo prilagodili trenutku... Kako bilo, heklanci i štrikanci preplavili su trgovine i vrlo su osvježavajuć ljetni trend. 

Ovaj trend odiše romantičnošću poput mnogih ljetnih trendova, ali je vizualno još zanimljiviji. 

Zavirili smo u trgovine i otkrili koja će tri modela kupaćih vladati plažama ovog ljeta

Pletenje smo kao opipljivi okus nostalgije priglili možda još jače u različitim fazama lockdowna i socijalne izolacije - vraća nas u sigurnost djetinjstva. A ovi preslatki komadi zasigurno nam mogu donijeti osjećaj zaigranosti i bezbrižnih dana.

Primjeri: Zara (149,90 kuna), Mango (299,90), Zara (139,90 kuna)

Moda Dugine boje modni su trend koji dominira TikTokom, kako ti se sviđa?

Kao što je često slučaj s trendovima, Bella Hadid bila je jedna od prvih koja ga je nosila. Bella je poznata po posebnoj sklonosti svemu s retro predznakom pa se uputila na plažu, noseći crveni šešir pokazavši kako i ona voli novi trend heklanih komada.

Primjeri: Zara (199,90 kuna), Zara (299,90), Mango (249,90 kuna)

I pletene komade možemo pripisati nepobitnom ponovnom rađanju trendova 60-ih i 70-ih. U kombinaciji s opsjednutošću TikTok generacije ručno izrađenim stvarima i odbacivanjem prigušene "minimalističke" estetike, neka te ne iznenadi činjenica da će heklanje biti jedan od najvećih ovosezonskih trendova.

Primjeri: Zara (299,90 kuna), Zara (119,90), Reserved (499,90 kuna)

Moda Francuskinje vole ovaj trend traperica u proljeće, trenutačno su glavni hit na pariškim ulicama

Možda su ti se svidjeli neki od ovih komada? Unijet će u tvoj ormar dobru dozu čarolije. Sad nam još samo treba više toplih sunčevih zraka da uskočimo u heklane haljinice i kompletiće jer ovaj trend ne podnosi hladan povjetarac.

Posjeti Miss7.24sata.hr