5 modnih pravila koja ovo proljeće više ne vrijede i slobodno ih krši

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kome još trebaju pravila? Dakle, nama ne – a tebi? OK, barem kad je riječ o modi…
  • Otkrit ćemo ti koja su modna pravila, prema našem mišljenju, totalno besmislena
  • I slobodno ih puuunooo češće smiješ prekršiti!


Suprotno od nekadašnjih krutih modnih pravila, danas živimo u vremenu kad svaka od nas smije nositi ono što joj se sviđa! Kako bismo što češće mislile o tome (te to i radile!), otkrit ćemo ti pet modnih pravila koje svi trebamo kršiti…

1. „Crveno i ružičasto se ne podnosi“

To nije istina! Ne možemo si zamisliti romantičniji izgled od kombinacije vatreno crvene i svjetlucavo ružičaste. Ono što je nekada slovilo kao loš stil, na sreću je danas prošlost. U ovoj sezoni mogu se vidjeti razne kombinacije žarkih boja. Ako netko želi početi polako, može za početak nositi crveno-ružičastu torbicu ili šal. Crvenokose se također trebaju usuditi nositi tu kombinaciju boja. Uglavnom: crvena i ružičasta baš su dobra kombinacija!
 

2. „Šljokice se nose samo za izlaske i svečane prigode“

Ne moramo čekati večer kako bismo „zasjale“. Ne mora se niti raditi o večernjoj haljini kompletno prekrivenoj šljokicama (osim ako baš to želiš). I slatka suknja je OK. Ako je kombiniraš s kožnom jaknom i tenisicama, izgled će biti totalno svakodnevan. Naš outfit za sljedeću kavu s frendicama je gotov! Osim toga, kao što je Oscar Wilde već rekao: „You can never overdressed or overeducated!“ (u prijevodu: „Nikada se ne možeš pretjerano dotjerati ni biti previše obrazovana!“).

3. „Hoodice se nose samo kod kuće“

Hoodice se nose samo kod kuće ili na putu u teretanu i nisu ni u kom slučaju „modni komad odjeće“. Ne bismo se složile s time! Kako bi bilo da odjeneš hoodicu, cool motorističku jaknu i čizme? Ili hoodicu uz minicu i tenisice? Kombinacija sportske i elegantne odjeće baš nam je fora! Zar ne?

 

Modni savjet S ovih 5 lakih trikova ćeš svaku svoju modnu kombinaciju učiniti uzbudljivijom

 

4. „Srebro ili zlato – moraš se odlučiti!“

Dugo je vremena jedan od najpoznatijih modnih grijeha bio kombinirati zlato i srebro. Međutim, danas je to prošlost! Naime, sada znamo da kombinacija različitih metala pruža kontrast i promjenu. Ako spadaš među ljude koji omiljene komade nakita nikada ne skidaju, ne moraš se svaki puta brinuti kako će se uklopiti drugi accessoire. Ovo novo pravilo zlata je vrijedno!

5. „Uzorci se ne smiju miješati“

Linije s uzorkom cvijeća ili šareno-karirano s točkama? O da, smiješ! Upravo neka neobična mješavina daje uzbudljiv izgled. Postoji samo jedan trik: kod kombinacije dva upadljiva uzorka lakše je ako ostaneš kod dvije boje. I još jedan savjet: ako kombiniraš dva jednaka printa, onda jedan uzorak može slobodno biti veći od drugoga. Na primjer, možeš kombinirati komad odjeće sa širokim linijama s drugim koji ima tanke linije.

I još najvažniji savjet za kraj: sva zabava nalazi se u eksperimentiranju!

 

Kontroverzne cipele Jednostavno, voli ih... Sofia Vergara ne izlazi iz cipela koje su omražene modnim kritičarima

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr