5 formula slojevitog odijevanja u koje se modni znalci kunu, a jako dobro dođu ujesen

Instagram @arloandjoy
Vidi originalni članak
  • S jeseni i hladnijim danima i još hladnijim noćima najpametnije se odijevati - slojevito 
  • Neki dobru kombinaciju slože s lakoćom dok drugima slaganje nekoliko različitih slojeva odjeće nije lak zadatak 
  • Modni stručnjaci su otkrili svoje tajne, trikove i savjete za slojevito odijevanje

Kao što je Carrie Bradshaw jednom napisala: "Postoji doba godine kada, čak i prije nego što prvo lišće padne, možete osjetiti promjenu godišnjih doba. Zrak je svjež, ljeto je nestalo." To vrijeme ovdje: nepogrešivo hladne noći koje vode do hladnijih dana i vrijeme je da se oprostimo od pristupa odijevanju 'manje je više'. Za neke, praksa gomilanja odjeće na sebi nije mali podvig. Usavršavanje slojevitog odijevanja može zahtijevati mnogo pokušaja i pogrešaka, ali - i to je dio zabave.

“Slojevitost vam omogućuje da dodate zanimljivost svom looku, a da pritom ostanete vjerni svom stilu,” kaže Sarah Brody, direktorica marke Tibi, kaže za TZR. "To je mali, ali učinkovit način da eksperimentirate s različitim kombinacijama — teksturom, bojom, siluetom — a da pritom ne izgubite sebe."

Moda Niske, niže, ultra mini! Model UGG čizmica već je postao hit, a još nije ni pao snijeg!

Igranje s različitim elementima može dati chic rezultate, mijenjajući vaše raspoloženje i auru. "Sviđa mi se kako jesenja slojevitost može transformirati vašu energiju", kaže Daniella Kallmeyer, osnivačica i kreativna direktorica istoimenog brenda Kallmeyer. "Od toga kako vas elegantni šal od kašmira omotan i uvučen u jaknu može učiniti višom ili kako vas duga manžeta koja viri iz sakoa može podsvjesno natjerati da više gestikulirate."

A najjednostavniji modni dodatak koji će dodati još jedan sloj vašem stylingu za hladno vrijeme je šal. “Neopjevani heroj moje jesenske garderobe bez sumnje je predimenzionirani vuneni šal u neutralnoj nijansi”, izjavljuje Brody. Wanyi Jiang, globalni kreativni direktor Amyrisa, potvrđuje: “Također volim golemi šal, tako da će to sigurno vidjeti da nosim. Ponekad služi i kao kišobran tijekom njujorških pljuskova.”

Mango krznena jakna se rasprodala u trenu, a kako i ne bi kad izgleda kao najveći prošlogodišnji hit

Slojevitost je, naravno, stvar forme i funkcije. "Budući da mi je uvijek hladno, volim nositi džemper na džemperu na džemperu", kaže Jiang. Ipak, svaki komad mora služiti određenoj svrsi. "Nemojte pretjerivati - nanesite slojeve s namjerom i funkcionalno", savjetuje Kallmeyer. “Slojevitost ne mora biti komplicirana. Jednostavnu ljepotu nekog odjevnog predmeta naglasit ćete baš spajajući ga u slojeve s drugima, poput kratkog džempera ili dugih rukava s dubokim dekolteom.”

A što se tiče estetike? "Moj pristup slojevitosti je da ne žrtvujem stil zbogfunkcionalnosti", napominje Brody. "Volim promišljene kombinacije koje naglašavaju dualnost." Doista, očuvanje jedinstvenog stila i ukusa vrijedi i za slojevito odijevanje.

"Nosite onoliko slojeva koliko želite i ne obazirite se što drugi govore", kaže Jiang. “Prilično mi se sviđa ta scena u kojoj Joey iz 'Prijatelja' nosi svu Chandlerovu odjeću, ali na luckast način. Možda ne treba ići tako doslovno, ali slaganje kombinacija sa slojevima je zabavno".

Nekoliko savjeta vrijednih pažnje? “Počnite s tankim slojem i prijeđite na deblji. Teški gornji dio može se uravnotežiti s uskim hlačama ili ravnim trapericama s čizmama,” objašnjava Jiang. “Također, uvijek ponesite dugi kaput boje deve. Ide uz sve.” Kupnja komada koji su dugotrajni privlačni pokazat će se korisnim u stvaranju beskrajnih odjevnih kombinacija.

Kallmeyer naglašava važnost dodavanja namjenskih dodataka. “Računam i dodatke kao slojeve”, kaže ona. “Dobar blejzer sa slojevitim lancima ili manžetama za uši, kožna rukavica, dobar remen! Ima toliko toga za kombinirati.”

A kako bi primjenili teoriju u praksu, ovi modni znalci donose 5 briljantnih formula za slojevito odijevanje.

Karirani sako + tanki dugi rukavi

Karirano uvijek pristaje uz jesen pa je blejzer s muškim uzorkom neizostavan dodatak svakom ormaru. Kad je riječ o teksturi, neka stvari budu jednostavne. "Često oblačim pamučne duge rukave, zatim džemper, pa blejzer", kaže Wanyi Jiang. "Mekoća džempera učinit će ga ugodnim, a blejzer daje strukturu." Za donji dio, isprobajte jednako krojene, skraćene hlače s mokasinkama. Vidljivi gležanj na hladnom danu savršena je prilika da se poigrate sa zabavnim parom čarapa, poput šarenog, svjetlucavog stila za dodavanje malo interesa općenito klasičnom raspoloženju.

Preveliki šal + debeli džemper

Ugodan i udoban veliki šal također može biti modni dodatak pri stvaranju slojeva. "Eksperimentirajte s raslojavanjem pletiva na nekonvencionalne načine kako biste stvorili dodatne točke interesa", kaže Brody. "Ali postavite parametre kako se ne biste previše udaljili od onoga što vaš stil čini jedinstveno vašim." 

Shacket + hlače ravnog kroja

Ništa ne spaja odjeću između sezona kao shacket (za neupućene: shirt + jacket = shacket). Bilo da se nabacuje preko omiljene majice ili dolčevite, ili u kombinaciji s kaputom, to je odjevni predmet koji nam može koristiti na različite načine. Dobijte dodatne bodove za stiliziranje tako što ćete svoju shacekt kombinirati s još jednim od najvećih trendova sezone: hlačama ravnog kroja. U kombinaciji sa shacketom, hlače će djelovati manje formalno od tipične uredske odjeća, što je upravo ono što želimo.

Ugodno pletivo + mini suknja

Prijelazno presvlačenje znači imati komade različite debljine i težine. "Obično uvijek nosim tanko pletivo - oko vrata kao pseudo-šal ili kroz omče za remen na hlačama - za dodatnu toplinu", kaže Brody. “Uvijek ponesite pulover; bit će vam drago da jeste." Zavežite svoj oko vrata preko majice, a zatim nosite pletivo normalno kada je potrebno. I poigrajte se proporcijama! Mikro mini donji dio će održati stvari aktualnima, dok šiljaste crne čizme (sa samo malom visinom potpetice) donose uglađeni dojam odjeći. A kada dođe vrijeme, samo dodajte crne tajice za još jedan sloj topline i stila.

Dolčevita + vesta

"Volim dolčevite ispod svega", kaže Daniella Kallmeyer. A u čistoj bijeloj ili crnoj boji, komad stvarno podiže deblje pletivo na višu razinu - osobito ako ste skloni ovosezonskom hitu džempera. Potražite neobično pletivo s kojim ćete obložiti svoju dolčevitu, a na vrh svega stavite klasični baloner. Ne zaboravite upotpuniti svoj izgled modernom mokasinkom.

Posjeti Miss7.24sata.hr