Moda
Slojevito odijevanje

Slojevito odijevanje je "must" u ovo doba godine: 4 trika za dobar izgled i osjećaj topline

  • Pozdravljamo slojevito odijevanje u hladnijim danima, ali styling može biti izazov! 
  • Otkrit ćemo ti što definira slojevit izgled i kako uskladiti sve što si odjenula
  • Koliko slojeva, kako kombinirati boje, materijale i teksture, kako uklopiti ljetne komade...

„Ne postoji loše vrijeme, samo loša odjeća!“, prva je rečenica koju ćeš vjerojatno čuti kad se baki i djedu požališ na hladnoću. Tako je... ali to ne znači da se moramo odijevati bez stila. „Princip luka“ u slaganju odjeće daje nam toplinu i fleksibilnost: ako nije hladno kao što smo očekivali, jednostavno skinemo jedan sloj. Ali, kako to učiniti, a da ne izgledaš i ne osjećaš se glomazno i tromo?

Možda vas zanima Slip haljine nadolazeći su trend za proljeće, a modni stručnjaci kažu da ih možeš početi nositi već sad Rubrika Moda Moda

Styling počinje s donjim rubljem

I to uz pravo donje rublje. Ovdje treba puno toga uzeti u obzir: budući da postoji više slojeva, povećava se vjerojatnost znojenja, a osobito kad puno putujemo ili prelazimo iz zatvorenog prostora van i obrnuto. Nakon tuširanja stavi dezodorans kojem vjeruješ! Posegni za pamučnim gaćicama kako bi intimno područje održala svježim. Pamučna tkanina je prozračna, što znači da se ne nakuplja vlaga. To je važno, jer inače može biti plodno tlo za gljivične infekcije ili uzrokuje neugodne mirise.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by b l u s h (@blushlingerie)

Zlatno pravilo slojevitog izgleda: od tankog do debelog

Zlatno pravilo: bolje je imati nekoliko tankih slojeva nego jedan debeli. Počinjemo s osnovnim slojem, koji je u najboljem slučaju izrađen od pamuka, kao što je gore opisano. Nakon toga slijedi toplinski sloj, koji može biti npr. džemper. Zatim prikladna izolacija, tj. zaštita od kiše i vjetra. Toplinu pohranjuju različiti slojevi, a pritom se dodatno sprječava prodor vlage.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

Različite teksture, uzorci i duljine

Ljepota slojevitosti je u tome što se naša ljetna i proljetna garderoba mogu neprimjetno uklopiti u zimski stil. To se odnosi ne samo na svijetle tkanine, nego i na svijetle boje. Ružičasta košulja-haljina? Nije problem: preko nje sivi preveliki pleteni džemper, šik široke traperice i crne čizme. Također se kombinira sa satenskim hlačama s posljednjeg odmora na moru. Miješanje različitih tkanina, poput pamuka, vune i svile, daje jednobojnom izgledu plemenitu dubinu.

Slojevita odjeća spas je kad su jutra hladna, a dani vrući. Evo 6 trikova za (raz)odijevanje sa stilom

Tople noge

Kako ti ne bi bilo hladno za noge, bolje je odabrati tajice koje su za jedan broj prevelike nego one koje su premale! Par kratkih sportskih hlačica također štiti tvoje bubrege, a bez oklijevanja se možeš sagnuti ako nosiš suknju. I naravno: nemoj zaboraviti svoje čarape. Nisi ljubiteljica tajica? Onda će poslužiti i termo tajice ispod širokih traperica. Upotpuni izgled pravim čizmama. Osobito kod zimskih čizama, ako u njima nosiš više slojeva, ne bi bilo loše uzeti broj veće da svi stanu unutra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Photo: Shutterstock

Komentari 0