5 načina kako u makeup ubaciti malo šljokica, da začinimo svečani look

Instagram@hungvanngo
Vidi originalni članak
  • Doček nove godine idealna je prilika da naš makeup zasja u punom sjaju
  • Noć je to u kojoj su dobrodošle najsvečanije toalete, a u paketu s njima i nešto hrabriji makeup lookovi 
  • Glitteri i svjetlucavi makeup trenutno su veliki trend, a vizažistica Michelle Clark ima nekoliko odličnih ideja 

Svi volimo s vremena na vrijeme u svoje makeup priče dodati malo (ili malo više) sjaja, a posebice u novogodišnjoj noći. Svjetlucavi  makeup lookovi koji uključuju obilje šljokica trenutno su veliki trend pa ideja ne nedostaje, a što znači da će svatko lako pronaći omiljeni način da pokaže svoju kreativnu stranu. Bilo da se spremamo za glamuroznu zabavu i želimo se maksimalno zabaviti s glitter sjenilom ili samo želimo dodati suptilan dašak sjaja svom svakodnevnom makeupu, postoji mnogo načina kako nositi svjetlucavu šminku bez da izgledamo kao disko kugla, a MAC-ova vizažistica Michelle Clark ima nekoliko divnih ideja, u paketu sa savjetom kako ih postići. 

Glitter suze

Ovo je razigrana, cool i nešto drugačija ideja kako nositi glitter i najprimjerenija ako nas čeka glamurozna zabava na kojoj je nemoguće pretjerati kako s odjećom, tako i outfitom.  U moru smoky eyesa definitivno će biti primijećena.

Nakon što nanesemo malo korektora na kapak kako bismo ga ujednačili, na redu su decentno sjenilo, tuš za oči i maskara. Zatim slijedi onaj najzabavniji dio - nanošenje glittera, a kako bi on bio što postojaniji, poželjno je na dio ispod oka na koji ćemo ga nanijeti poprskati malo fiksatora. Nakon toga prstom tapkamo MAC-ov legendarni Holographic Silver Glitter. Za suptilan izgled, preporuča se ostati blizu linije trepavica, a za nešto hrabriji, savršen za partyje, slobodno ga možemo dodati nešto više. 

Beauty Crveni ruž je naš najdraži svečani klasik, a ova s četiri koraka zablistat će u punom sjaju

Razigrani sjaj

Znamo koliko teško može biti donijeti odluku koje ćemo sjenilo nositi, no zašto bismo morali izabrati samo jedno? Ova se ideja svodi na prihvaćanje sjenila u svoj njihovoj raskoši i nanošenje svjetlucavih slojeva i izvan okvira kapka. One najkoncentriranije i najsmjelije  nijanse nanosi se na oko, a one ostale, nešto svjetlije, rasprši se oko jagodične kosti.

Kromirane linije

Ideja elegantnih i tankih naznaka highlightera jako je privlačna, a pogotovo za sve one koji nisu spremni nositi cijele kapke u metalik nijansama. Ovo je jednostavan način kako nositi metalik sjaj i dodati tek dašak glamura svakom makeup looku i savršeno rješenje za svaku svečanu priliku.

Sve što je potrebno je nanijeti malo tekućeg sjenila pomoću najtanjeg kistića na unutarnje kuteve oka, a zatim nanijeti maskaru na gornje i donje trepavice. I dakako, obrubiti usne željenom olovkom te nanijeti omiljeni ruž ili, još bolje, sjajilo koje nijansom odgovara sjenilu koje smo koristili.

Ljubičasto veličanstvo

Ljubičasta je poznata kao simbol kraljevske vlasti, luksuza i moći, ali isto tako predstavlja i mudrost, misterij i magiju. Kakav god look željeli postići i dojam ostaviti, s dodavanjem ove nijanse nećemo pogriješiti.

Kako bismo besprijekorno definirali oko, potrebno je nanijeti nešto tamniju nijansu na pregib oka, a zatim nešto nježniju nijansu nanijeti na kapak. Nakon toga se oči obrubi glitterom u boji fuksije, a oni hrabriji i kreativniji slobodno mogu dodatno naglasiti oči nešto raskošnijim krilcima. Za kraj, naravno, dolazi maskara na gornje i donje trepavice. Prijedlog za usne je nešto tamnija olovka za obrub i super sjajno sjajilo u nijansi tek malčice tamnijoj od prirodne boje naših usana.

NO MAKE UP PARTY OPET U GRADU Otkrijte svoj glamurozni beauty look idealan za Silvestrovo

Zaleđene usne

Oni koji maksimalan naglasak vole staviti na usne, definitivno bi trebali isprobati ovaj look. Za oči je dovoljno tek malo bijelog sjenila za prateći ledeni sjaj uokviriti lijepo namazanim trepavicama. Usne je potrebno iscrtati i premazati olovkom koja nijansom odgovara odabranom ružu za usne, a najbolje će izgledati u hladnijim tonovima bobičastog voća. Nakon što nanesemo olovku i ruž, usne obilno premažemo prozirnim sjajilom.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr