Beauty
make up 60-ih

Makeup iz 60-ih vraća se na velika vrata, ali s modernim i svježim pomakom

  • Naglašene oči, tamne trepavice i jarka sjenila te mat koža lica, sve su prepoznatljivi dijelovi makeupa iz 60-ih godina prošlog stoljeća
  • Dramatični lookovi u kojima su većinom oči u fokusu, ove se godine vraćaju, no u modernijim verzijama 
  • Beauty trendovi iz 60-ih u 2022. prilagođeni su trenutnim trendovima te proizvodima koje vizažisti koriste danas

Nakon što su već nekoliko beauty sezona makeup trendovi iz 90-ih ponovno na vrhu popularnosti, čini se da još jedno desetljeće ipak dobiva i svoju moderniju verziju. Prepoznatljive modne i beauty ikone 1960-ih, poput Twiggy, Briggite Bardot i Edie Sedgwick, osim po modnim odabirima zapamćene su i po specifičnim i bezvremenskim beauty lookovima, gdje je fokus većinom bio na očima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JO BAKER (@missjobaker)

Paperjaste i duge trepavice te definirani cut crease neki su od najprepoznatljivijih karakteristika šminke za oči iz 60-ih.
Mnogim makeup artistima ovo je razdoblje velika inspiracija, kao je priznala i celebrity vizažistica Jo Baker. "Odvažne i zaigrane forme i tonovi uvijek me privuku. Jako naglašena ženstvenost i vještina lookova koji izgledaju gotovo kao iz animiranih filmova, uvijek izgledaju svježe, neovisno jesu li dio looka s crvenog tepiha ili dio TikTok trenda", rekla je poznata vizažistica za TZR

make up 60-ih | Autor: Instagram @scarlettholly_ Instagram @scarlettholly_

puder Charlotte Tilbury Možda vas zanima Predstavljamo 5 novih makeup proizvoda koji obećavaju predivan sjaj kože Rubrika Beauty Beauty

To nas dovodi do najvećeg makeup trenda ove godine, tzv. 'modernog moda', estetike koja prema nekima nikad nije ni nestala.
Odvojene trepavice i donje trepavice naglašene maskarom, asptraktne linije na kapcima i cut crease, naglašeni crni eyeliner i ružičasto rumenilo neki su od slavnih dijelova lookova iz 60-ih, slavne zvijezde poput Ariane Grande i Maude Apatow obožavaju rekreirati beauty glam 60-ih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Moderne inačice lookova iz 60-ih ponekad u potpunosti rekreiraju klasične lookove, dok se drugi odlučuju za dodavanje vlastite verzije kroz različite izbore i mjesta na kojima se nanosi boja i sjajnijih finiša proizvoda umjesto mat. U nastavku donosimo najveće 'modern mod' make up trendovi viđene na modnim pistama i celebrityjima.

Trend 1: Izuzetno oštre linije

Distinktivne, čisto rezane linije koje ponekad prelaze u apstraktne oblike na kapcima ili izvan njih karakteristične su za make up 60-ih, a danas ih vizažisti moderniziraju uz pomoć definiranih cut crease lookova i oštrih lukova s eyelinerima, kao što možemo vidjeti na looku glumica Maude Apatow. Oštar cut crease spojen je s dramatičnim zaobljenim lukom eyelinera, u crnoj i bijeloj kombinaciji boja u vanjskom kutu oka uz donje trepavice za dinamičan i dramatičan look.

Za postizanje ovakvog looka svakako su potrebni vježba, strpljenje, ali i pravi alati, oštre i precizne četkice koje će olakšati stvaranje ovakvih oblika na očima. Sve male nepravilnosti mogu se jednostavno očistiti s malo micelarne vode na štapiću ili blazinici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Trend 2: 'Doe eyes'

Jedna od posljednih trendova u naglašavanju očiju, nakon foxy i sirena tehnika za oči. Zaobljene, naglašene oči kombinirane s prirodnim makeupom stavljene su u prvi plan s naglašenim gornjim i donjim trepavicama, maskarom ili za dramatičniji look, umjetnim trepavicama. VIzažisti preporučuju i korištenje bijelog ili nude eyelinera s unutarnje strane donjeg kapka za što bistriji i otvoreniji pogled. 

Trend #3: Go-Go nijanse

Umjesto klasičnih bež i crnih tonova, vizažisti se više odlučuju za razigranije nijanse i finiše koji podsjećaju na lookove go-go djevojaka iz 60-ih. Srebrni i kraljevsko plavi tonovi daju im moderan, gotovo znanstveno-fantastični izgled.

Također, umjesto mat sjenila, make up artisti češće odabiru svjetlucava sjenila, kao i više highlightera na jagodicama i bazne proizvode poput pudera sa sjajnijim finišem. Iako se beauty trendovi pojedinih desetljeća uvijek vraćaju u modu, svaki put dobivaju nešto drugačiji, modernizirani izgled, koji je u skladu s trenutnim razdobljem te svježim razvojem korištenih beauty proizvoda. 

Trend 4: Hibridni mod

Hibridni stilovi svakako su najuzbudljiviji momenti u kojima se spajaju i međusobno upijaju utjecaji i inspiracije. Dok je matiran izgled kože i korištenje mnogo pudera u kamenu i prahu bio tipičan za 60-e, moderni trendovi okrenuti su prema kremastijim teksturama i prirodnom, sjajnijem izgledu kože. Na posljednjim Tjednima mode na brojnim se revijama u beauty lookovima mogao vidjeti upravo taj spoj različitih utjecaja i trendova.

Inspiracija za uklapanje makeupa iz 60-ih u moderne lookove može doći iz raznih trendova tog razdoblja spomenutih ranije, uz dodavanje modernih obrata, poput igranja s bojama i eyelinera u neočekivanim oblicima!

make up 60-ih | Autor: Instagram @jennseren Instagram @jennseren

Možda vas zanima U Hrvatsku stigao novi kozmetički brend iz Španjolske - Germaine de Capuccini Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @ash_kholm

Komentari 0